Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv thomson

grasi

Postări Recomandate

buna dimineata am un tv thomson model 24wt25es si am gasit in sursa 2 diode un plesnita si una nu masoara bine am gasit schema sa vad ce fel de diode sunt v as ruga sa mi spuneti ce pot pune in locul lor sau daca au echivalent .1.BZW04-342,,,si 1,RGP02-20 VA MULTUMESC .STIMA 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• grasi

5

• bobo

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator Angelescu Constantin

RGP02-20 este în schemă DP50 și este dioda de recuperare. poți pune TP50 un tranzistor cu diodă încorporată (D1555). BZW04-342 nu am găsit unde vine, dar este un fel de varistor. cred că venea pe tensiunea de alimentare,prevenind supratensiune. Ambele componente nu au echivalențe. BZW04-342 o poți omite.merge și fără.

Link spre comentariu

aceasta se pare ca este o dioda supresoare,cu rol de protectie la supratensiune.

mai mult ca sigur se afla montata pe pinii condului mare .

daca a fost gasita in scurt inseamna ca tensiunea pe acest cond a fost intre 380-420v si dioda si-a facut datoria.

sursa functioneaza fara aceasta dioda dar fara protectie la supratensiune.

personal in astfel de cazuri eu am intrerupt traseul plus imediar dupa condensator si am montat o siguranta de 2A acolo unde am intrerupt iar in dupa siguranta am montat un varistor din plus la minus(masa calda)/

varistorul l-am ales sa functioneze aproximativ in aceeasi plaja de tensiune ca a diodei supresoare.

Link spre comentariu

am inteles dar aveti idee de ce incinge asa tare finalul de alimentatre ? merge pana se arde el a avut un C5302 eu am pus un S2000AF pe schema are BUH516  si se poate pune si S2000N  .cu stima 

Link spre comentariu
Vizitator Angelescu Constantin

S2000 nu are diodă încorporată. Dacă dioda de recuperare nu mai este pusă , trebuie înlocuit cu un tranzistor cu diodă internă (D1555  gen BU508D)  C5302 are 15A curent de colector. S2000 are 8A. Nici aici nu ai echivalențe, fiindcă nu se mai fabrică astfel de tranzistori. BUH516 are tot 8A pentru Ic. Pe schema de ICC17 la mine apare ON4977  http://imgur.com/wMiNsRh     înlocuit cu BU2525Ax cu Ic 12A !! http://www.donberg.ie/descript/b/bu_2525ax.htm

BUH516 este în final linii.

Editat de Angelescu Constantin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări