atupi Postat Septembrie 27, 2015 Partajează Postat Septembrie 27, 2015 (editat) Salut, as putea sa intru in posesia a doua asemenea difuzoare destul de ieftin si ma intreb cu ce tweetere le-as putea imperechea si cam cat de mari ar iesi niste bookshelfuri cu asemenea difuzoare:http://www.seas.no/index.php?option=com_content&view=article&id=358:e0018-08s-w18e001&catid=49:excel-woofers&Itemid=359 Ma gandeam la aceste tweetere: http://www.seas.no/index.php?option=com_content&view=article&id=62:h1189-06-27tdfc&catid=45:seas-prestige-tweeters&Itemid=462 dar daca aveti propuneri de la alti producatori sunt deschis la propuneri. Nu stiu abs nimic de boxele diy si incerc si incerc sa aflu daca sa ma apuc de niste boxe diy sau sa dau 1000 euro pe unele gata facute. Ceva pareri despre aceste midwoofere si tweeterele mentionate? Inteleg la acele midwoofere ca e ceva problematic cu breakup -ul (nu stiu la ce se refera). Multumesc! Adrian Editat Septembrie 27, 2015 de atupi Link spre comentariu
adrian lucian Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Ma uit la raspunsul woofer-ului si zic ca-i greu de lucrat cu el chiar pentru cineva cu experienta. Rezonanta aia urata a conului (tinichea, n-ai ce face)cere o taiere abrupta ceva ordin4 si foarte jos, 1,5 kHz max. Putine tweetere de imperechiat in zona asta. mai ca-mi vine sa-l folosesc in configuratie trei cai dar pentru un woofer de 18cm e aiurea. Cred ca sunt woofere de 18cm si mai bune si mai usor de lucrat cu ele Link spre comentariu
ahegyes Postat Septembrie 30, 2015 Partajează Postat Septembrie 30, 2015 Breakup-ul difuzorului acela Seas este urat, dar perfect normal pentru un difuzor cu membrana de metal (Al si magneziu). Crossoverul se poate face linistit pe la 2 chiar 2.5 khz. E posibil sa fie nevoie de niste artificii in crossover - dar - repet, e perfect normal pt un con de metal. Link spre comentariu
adrian lucian Postat Septembrie 30, 2015 Partajează Postat Septembrie 30, 2015 Cand zici artificii te referi la un Notch dar la cat de urat e break-up-ul ala are si armonici consistente, sa zic asa, si notch-ul nu le rezolva, doar le scoate la iveala :-) Link spre comentariu
ahegyes Postat Septembrie 30, 2015 Partajează Postat Septembrie 30, 2015 Nu ma refer in mod special la Notch, ci la modul general, jonglat cu filtru pana scapi de break-up ala urat. Link spre comentariu
adrian lucian Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 Cu siguranta tu, avand experienta, ai sa te descurci. Dar el ce-o sa faca? Va face niste claxoane cu bani multi. Nu-i pacat? Mai bine cu ceva mai usor de lucrat, o poteca batuta, un proiect "la cheie" de la tine, etc. Link spre comentariu
clausnc Postat Octombrie 10, 2015 Partajează Postat Octombrie 10, 2015 Am boxe cu difuzoare asemanatoare.( dif de 18 e varianta pe hartie). Nu le recomand celor neexperimentati. Solutia mea in ceea ce priveste filtrele a fost ord1+noch pe bas si ord1+wg pe tweeter ,fc=1500. Foatre important e raspunsul acustic al ansamblurilor difuzor filtru.( ordin2 adica perpendicular pe ax). Filtte electrice fiind de ord1 va las sa ghiciti cum e faza. Astfel de implementari incep in gama peste 3000€.Difuzorul de bas- medii se preteaza si la incinta cu ghid de unda, mai ales ca e din metal si fmin e mai sus ca la cel pe hartie.(am si niste boxe cu dif cu calota de magneziu in incite cu ghid de unda si chiar daca basul nu mai e atat de ferm e mai placut pe jazz sau soul de ex). Link spre comentariu
atupi Postat Octombrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2015 Nefiind experimentat am decis sa aman pe termen nelimitat acest proiect dar citesc cu interes opiniile voastre. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 11, 2015 Partajează Postat Octombrie 11, 2015 Stai linistit. Cam 90% din cei care intra aici si intreaba, renunta. Nu au inteles un lucru esential. Nu inveti si nu capeti experienta decat LUCRAND... ! Asta e opinia mea. Link spre comentariu
Dima8930 Postat Octombrie 22, 2015 Partajează Postat Octombrie 22, 2015 Curaj! Am cumparat de la firma specializata in "tinichele" : MA pentru ca mi-a placut in mod deosebit seria lor silver, Silver 1 e chiar o bijuterie in privinta aspectului. Pentru complexitatea filtrului se pate urmari aici: http://www.troelsgravesen.dk/TJL_2W.htm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum