Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalent tranzistor bd595n si bd 596 n

shaman

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Daca da, pune linistit MJE15032-MJE13033.

din  nefericire ,  echivalarea  furnizata  este  incorecta .  vcb0  si  icmax  sint  corecte ,  insa  originalul  are  un  pdmax = 65w ,  in  timp  ce  15032  stie  doar  50w . 

citiva  echivalenti  corecti  ---  doar  pentru  npn  ii  scriu --- ar  fi  urmatorii...

bd543 ,  bd605 ,  bd743 , bd795 , bd805 , bd905 ,  bd907 ,  bd909 ,  bd911 , etc...

din  tot  cirnatul  de  9  echivalenti   de  mai  sus ,  in  prea-frumoasa  noastra  patrie  veti  putea  gasi  mai  usor  bd911  +  complementarul  sau  bd 912 .  tot  din  nefericire ,  calitatea  bd-urilor  911 / 912  din  rsr  este  fff  slaba .  este  aproape  imposibil  sa  gasesti  undeva  bd911/912  st microelectronics  made  in  maroc . 

Link spre comentariu

Eu am gasit cu 45W pdMax la 25 grade, pe un site .

Chiar si cu 55W...

http://alltransistors.com/transistor.php?transistor=25470

http://www.semicon-data.com/transistor/tc/ba/tc_ba_353.html

+/-5W la puterea disipata chiar nu mai conteaza, parametrii MJE sint mult superiori in mai peste tot fata de originali.

Cred ca amplificatorul nu are mai mult de 2x25W in realitate.

De aia cerusem poze.

Daca are loc mecanic, atunci sa puna NJW 1302 si NJW3281, si nu mai are moarte ever la functionare normala.

Atentie la pinii B.C.E sa se potriveasca, nu am scotocit foarte mult dupa acele BD-uri.

Link spre comentariu

cele  2  link-uri  postate  nu  reprezinta  surse  credibile .  bd595 / 596  erau  fabricate  de  firmele  aeg  si  respectiv  motorola .   informatiile  mele , referitoare  strict  la  aceste  tranzistoare ,  sint  extrase  din  dvd-ul  vrt-dvd 2013   made  in  germany   , si  depasesc  oricind  in  acuratete  cu  N clase  informatiile  postate  pe  diverse  site-uri  chinezesti  si / sau  obscure .   chiar  nu  e  cazul  sa  ma  contraziceti  in  domeniul  componentelor  electronice  . 

din  punctul  meu  de  vedere  ...personal  recomand  in  aceasta  situatie  folosirea  urmatoarelor  tranzistoare ...

mje3055t  +  mje2955t .

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Da, sint foarte buni si au capsula aproape identica, doar ca sint mai greu de procurat...

Posted Image

Nici eu nu am incredere in site-uri de gen cel din primul link, dar a cam fost singura directionare catre acel search, BD595N.

Daca era amplificatorul meu, direct NJW1302 si NJW3281, usor de gasit, ieftini si buni.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări