Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reducere tensiune transformator

roscatu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• roscatu

5

• PKP98

4

• validae

3

• UDAR

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

7812 nu "duce " curentul cerut de integrat .

dar se poate alimenta cu pana la 18V dupa foaia de catalog .

depinde foarte mult in ce conditii are el 14V (continuu ,alternativ , redresat sau redresat si filtrat )

Link spre comentariu

Era evident ca daca puteam scoate din spire, nu mai postam acum. Vreau alta metoda, care este capabil sa disipe 3A. Vreau sa folosesc traful la TDA1554Q , dar acesta da 1.41 * 14 = 19.74 , si cred ca intra in protectie integratul. Se alimenteaza cu plus si masa.

Editat de roscatu
Link spre comentariu

Mai poți adăuga câteva zeci de spire la primar ( în funcție de secțiune) și tensiunea secundară va scădea...asta dacă ai spațiu liber.

Metoda e mai simplă decât pare la prima vedere, fiindcă spirele suplimentare fiind cu sârmă relativ subțire față de secundar, se pot adăuga chiar și peste secundar, dacă intercalezi un strat de hârtie, apoi înseriezi noul bobinaj cu primarul. Dacă traful are secțiuni separate pentru primar și secundar și există câțiva milimetri de spațiu liber disponibil, e varianta ideală.

Link spre comentariu

Soate 2x14Vac . La ce tensiune a rețelei ? În gol sau în ce sarcină ? De căderea de tensiune pe puntea redresoare ai uitat ?

Și , apropo . 1.41 e în poveștile cu zâne bune și undă perfect sinusoidală . Am măsurat la mine acasă 24Vac și 32Vcc . Am crezut că îmi fac figuri aparatele și am pus osciloscopul .... Nu mințeau aparatele . Sigur , poate la mine a fost un caz extrem . Dar , 1.41 în oraș garantez că nu e .

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Pai daca am alimentat integratul si nu se aude nimic, doar o secunda cand il scot din priza. Am postat fiindca am crezut si alte metode necunoscute de mine. Daca alimentez cu jumate din secundar,adica cu 0-14v si nu 14-0-14v, curentul scade? Imi da 20volti masurat cu multimetru , in cc

Editat de roscatu
Link spre comentariu

Si deci tragi concluzia că din cauza asta nu merge ? Eu nu cunosc integratul ăsta dar în data sheet nu scrie așa ceva . În fine , vreun coleg care a lucrat cu astfel de integrate poate să te ajute mai mult . Tu ai vorbit doar de transformator că dacă ziceai de amplificator din capul locului nici nu mă băgam.

Link spre comentariu

O dioda redresoare comandata sa se deschida atat cat vrei din cele 180 grade ale perioadei de conductie...

EDIT Acesta este tiristorul , triacul conduce pe ambele jumatati ale sinusoidei...

Editat de flomar60
Link spre comentariu

Am vazut in datasheet la TDA1554Q ca suporta o tensiune maxima de 18Vcc si minim 6Vcc ,o tensiunde 10-15V ar fi perfecta.Poti folosi aceasta metoda ,dar te complici ,trebuie un radiator destul de mare pentru 2N3055 si LM7812 ,iar randamentul pentru aceasta configuratie nu e foarte bun.Cel mai bine ar fi sa scoti cateva spire.

post-245415-0-58261800-1443363904_thumb.jpg

Editat de PKP98
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări