Laur r Postat Octombrie 6, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2015 (editat) Update: ii dezlipisem toate firele etc sa vad ce condensatori ca sa ii inlocuiesc, se mai rupsese inca un pin de la integat, le-am lipit pe amandoua si am relipit tot pe placa, da fix p... ca nu mai se aude deloc ) Pe electrolitici am 62v, cand pun tatorii sa masor curentul care trece prin siguranta aia de 4A care am schimbat-o, e 0. Firele de la transformator au continuitate si au 2.5Ohm, nu are cum sa am scurt pe placa pentru ca am facut lipiturile foarte bine si am fost atent. Cred ca am ars integratul cu letconul cand am lipit pinii... nu stiu ce mama ma-sii are... dar m-a enervat. Baga-mi-as in el de amplificator, ma enerveaza prostiile astea cu integrate. Daca nu il fac maine cand ma uit la el si reverific tot, ma apuc sa caut o schema de amplificator care sa fie alimentat de transformatorul care il am, 47V, nu stiu cati A, verific maine. Poate il fac p-asta http://www.elforum.info/topic/54663-amplificator-mosfet-70w/ daca merge cu transformatorul meu, faza e ca nu am iesiri diferentiale pe transformator... nu stiu cum o sa fac. Editat Octombrie 6, 2015 de Laur r Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 7, 2015 Partajează Postat Octombrie 7, 2015 Mai cauta putin pe forum, este cel putin un topic cu amplificatoare cu iesire pe condesator asa cum ai tu acolo. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Octombrie 7, 2015 Partajează Postat Octombrie 7, 2015 Fara suparare: n-ai reusit sa schimbi niste condensatori/fire si sa refaci niste lipituri la asta, dar vrei sa faci unul de la zero? Scoate-l la vanzare asa cum e si nu-l mai chinui. Link spre comentariu
Laur r Postat Octombrie 7, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2015 @sesebe, multumesc, o sa caut. @bmwh548, am ras ))) Daca ma pasiona electronica de la varsta care m-a pasionat IT-ul acum stiam mult mai multe, dar abia anul trecut a inceput sa-mi placa si m-am inscris la o postliceala de electronica, am inca 20 ani, mai pot sa invat. Cum sa-l vand? Nu am nevoie de bani, am la ce sa ascult muzica, amplificatoare mult mai puternice, am nevoie de experienta iar exercitiul asta e perfect. Chiar ma intrebam cand o sa stric ceva ) Oricum, am curent pe integrat, 62v si -62v pe pin 5 cu 7 si 5 cu 11 ca aici http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/91162/ETC/STK443-XXX.html dar nu stiu de ce mama ma-sii nu se aude, am refacut totul foarte bine, chiar mai bine decat cum erau, nu inteleg si nici schema nu o am... Si nu am cum sa schimb condensatorii pentru ca nu i-am cumparat inca... Link spre comentariu
bmwh548 Postat Octombrie 7, 2015 Partajează Postat Octombrie 7, 2015 N-am insinuat ca ai nevoie de bani; carcasa, transformatorul (posibil si alte elemente) ar putea fi refolosite de cineva cu experienta. Daca integratul se alimenteaza atunci ramane sa verifici daca ajunge semnalul pe el. Poti face asta cu o pereche de casti sau cu un aparat de masura. Daca ai semnal pe el te muti pe iesire. Link spre comentariu
Laur r Postat Octombrie 7, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2015 Gata, merge, uitasem 2 lipituri, dar contactul ala imperfect tot nu a disparut.... Rezistent STK-ul asta, la cate artificii am facut pe placa ))) Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 7, 2015 Partajează Postat Octombrie 7, 2015 Asta findcă e original. Link spre comentariu
daniel1972 Postat Octombrie 7, 2015 Partajează Postat Octombrie 7, 2015 incearca sa misti de fiecare piesa din etajul final, s-ar putea ca vreun pin de la una dintre ele sa nu aiba contact perfect in interiorul corpului une piesei respective. mai ales rezistentele pot avea un astfel de defect. asta o faci dupa ce ai verificat atent traseele cablajului si ai remediat eventualele lipituri reci. Link spre comentariu
Laur r Postat Octombrie 7, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2015 @zal ))) asa e @daniel1972 , asa am sa fac, multumesc de sfat, foarte bun. Pana schimb condensatorii mi s-a spus ca as putea sa dezlipesc pinii care alimenteaza canalul din stanga, cel care e in scurt (in panoul frontal, stanga sta pe becul de la rosu nu portocaliu) si asa am sa scap si de brum, mi s-a spus sa leg si o rezistenta de cativa kohm pe electrolitici ca sa protejez ci. Problema e ca nu sunt sigur care sunt pinii care alimenteaza canalul din stanga, sa fie 5 si 8 sau 4, 5 si 8 ? http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/91162/ETC/STK443-XXX.html Multumesc frumos. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 7, 2015 Partajează Postat Octombrie 7, 2015 Păi, dacă te uiţi la schema internă, vei vedea că nu ai ce să faci, alimentarea U+ pinul 7 e comun ambelor etaje finale, pinii de masă 4,12 nu are rost să-i dezlipeşti. Pinul 8 substrat e talpa integratului, se leagă la masă. Ce tensiune ai pe pinul 5? .............. Rez în paralel pe cond de filtrare e doar ptr descărcarea mai rapidă la oprire. Sau e vorba de cond de la ieşiri? Link spre comentariu
Laur r Postat Octombrie 7, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2015 (editat) Am masurat de la stanga la dreapta, cred ca asta e numerotatia, pe pinul 4 cu 5 am 31.1V pe 5 si 8 (in schema) 6 (pe placa) am 15V http://i.imgur.com/suJAG4j.jpg poza cu masuraturi aveam tatorul cu + in mana stanga. Rezistenta pe condensatorii de intrare, cei dupa redresare, au 62V CC si 120 AC Mai mult n-am masurat ca am tatorii mari la aparat si am facut scurt si a facut artificii iar, foarte rezistent integratul. ))) Editat Octombrie 7, 2015 de Laur r Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 7, 2015 Partajează Postat Octombrie 7, 2015 (editat) Numerotarea se face de la stg la dr pe faţa integratului, nu pe spate. ................ Care cond de intrare după redresare? Ori e vorba de cei de la intrări, de cîţiva uF, ori de cond de filtraj. Editat Octombrie 7, 2015 de zal Link spre comentariu
Laur r Postat Octombrie 7, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2015 Am notat. Ma refer la electroliticii aia de 2200uF si 70V. Oricum, s-a mai rupt alt pin la integrat, il lipesc, dar maine ma duc la Dina si iau o chinezarie d-aia la 34 lei ca m-am saturat, faza nasoala e ca n-o sa mai aibe aceiasi putere si imi pare rau, ca asta are vreo 300W d-aia falsi (marketng) si 25W reali, ii da bine rau, pacat.. Link spre comentariu
Laur r Postat Octombrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2015 (editat) Oficial mi-am luat teapa, azi a venit integratul, l-am lipit, surpriza, same shit, canalul din stanga tot se aude aiurea dar putin mai tare... Integratul e o pocnitoare nu se aude asa de tare cum se auzea ala vechi si mi-a zis vanzatorul ca daca-i dau la maxim s-ar putea sa pocneasca ) Deci e clar ca e ceva pe traseu, condensatori sau tranzistori ceva, dar nu arata cum ar fi pocnit vreunul... Ce e de facut? Pe canalul din stanga se aud doar inaltele si un brum continuu EDIT 2: Se aude tare iar, e de la contactul ala jegos pe placa care nu-l gasesc. Se aude cred ca mai tare decat vechiul integrat pe canalul din dreapta, n-am brum deloc si am prea mult bass... Deci e clar, trebuie sa schimb condensatorii si sa gasesc problema pe traseu. Editat Octombrie 15, 2015 de Laur r Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 15, 2015 Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Ai schimbat toti condesatorii? Sau nu? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum