gauss Postat Septembrie 27, 2015 Partajează Postat Septembrie 27, 2015 (editat) Ce ti - e si cu off - topicul asta ... cum nu ne lasa el sa gresim ... Au postat si doi domni moderatori , ei n - or fi cunoscand regulamentul ? ... Dl . Validae a amintit lita de RF . P .S . - in lipsa de lamuriri , se poate presupune orice . Eu nu consider ca am postat off - topic . Daca ( se hotaraste ca ... ) da , rog sa fie sters ce am postat . Nu merita efortul ... Editat Septembrie 27, 2015 de gauss Link spre comentariu
UDAR Postat Septembrie 27, 2015 Partajează Postat Septembrie 27, 2015 Îmi pare rău că n-ai înțeles la ce Off Topic mă refeream . Oricum , am avut poate o contribuție la generarea acestui Off Topic așa că mă străduiesc să contribui la stoparea lui deci mă retrag - cel puțin până vine OP cu lămuriri. Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 27, 2015 Partajează Postat Septembrie 27, 2015 (editat) " Este , cred , evident că omul nu se referea nici la bobine de UL nici la surse în comutație . Deci toate explicațiile cu liță, efect pelicular , ș.a.m.d. sunt la rândul lor Off Topic. " Pai la asta ma refeream ( va citez ... ) . Nu cred ca e vreun dubiu . Nu pentru mine . Reiterez referirea la moderatori , cred ca sant mai avizati ( decat mine sigur ... ) sa constate off - topic - ul , si sa - l sanctioneze . Macar sa nu - l comita ... Se antreneaza si altii in discutii , crezand ca au ceva de spus ( eu ... ) . Cam atat ... rog sa - mi fie sterse postarile din topic ( daca se poate ) . Cu multumiri ! Editat Septembrie 27, 2015 de gauss Link spre comentariu
UDAR Postat Septembrie 27, 2015 Partajează Postat Septembrie 27, 2015 Voiam să răspund cu convingerea că tema asta a fost deschisă la Alimentatoare . Convingerea asta justifică ultimele mele postări . Dacă memoria mea a luat-o razna , îmi cer scuze. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 27, 2015 Partajează Postat Septembrie 27, 2015 Memoria ta este in regula UDAR, tema a fost deschisa la alimentatoare, am avut o interventie in care printre altele am cerut detalii din partea autorului, cum acesta lipseste cu desavarsire de pe propriul sau topic, si cum topicul nu pare a avea legatura directa cu alimentatoarele, eu am mutat aici topicul, gandind ca este o sectiune mai potrivita pentru discutii ceva mai generaliste. Link spre comentariu
gauss Postat Septembrie 27, 2015 Partajează Postat Septembrie 27, 2015 Nu e cazul , d - le UDAR . Nu fata de mine . Eu am scris doar ce am inteles , gresit sau nu . In nume propriu . Chiar nu mai postez ... Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 27, 2015 Partajează Postat Septembrie 27, 2015 Topicul a fost deja mutat la Secțiunea începătorilor, deci nu vor fi probleme cu offtopicul de aci încolo... oricum inițiatorul nu prea mai pare interesat de subiect. Poate a fost depășit de multitudinea de explicații primite....iar măsura de mutare a topicului este binevenită, chiar nu-și avea rostul la Secțiunea Alimentatoare... Link spre comentariu
UDAR Postat Septembrie 27, 2015 Partajează Postat Septembrie 27, 2015 Atunci îmi permit să-mi termin explicația , pentru că nu vreau să rămână senzația că am atacat pe cineva . La postul nr.5 am zis că postarea inițială e Off Topic față de tema secțiunii ( dacă e permisă această exprimare ) . Colegul @valide a fost de acord cu asta . În continuare , mai mulți colegi , pe bună dreptate , au răspuns în spiritul secțiunii de Alimentatoare fiind deci Off Topic față de întrebare .Negarea negației . Asta era esența postării mele , o ironie la adresa situației nu a unor persoane . Link spre comentariu
puriu Postat Septembrie 30, 2015 Partajează Postat Septembrie 30, 2015 Intrebarea initiala este legitima si e potrivita la sectiunea incepatorilor. Curentul de inalta frecventa trebuie sa circule de la un punct la altul. Printr-un fir conductor curentul de inalta frecventa sufera pierderi de energie, dar si pierderi prin radiatie, deci nu tot curentul introdus la un capat ajunge in celalalt capat. Pentru frecvente mai mari se foloseste conductorul (cablul) coaxial, prin care curentul trece fara pierderi prin radiatie. La frecvente foarte mari curentul nici nu trece practic prin metal, ci prin spatiul izolant dintre firul axial si tubul exterior. Exista o frecventa limita, functie de geometria conductorului, la care firul axial nu mai este necesar, iar curentul trece doar prin interiorul conductorului exterior (ghid de unda). De obicei pana la 1 - 2 GHz se poate folosesi cablul coaxial, iar mai sus doar ghiduri de unda. Ghidurile de unda, sub divese forme, inclusiv fibre optice, se pot folosi practic la orice frecvente pana undeva in ultraviolet. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum