Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio

subsemnatul2012

Postări Recomandate

Sal! Am un radio pionier s503a. Spuneti-mi in partea dreapta jos vin dispuse sig electrice ptr alimentare 120 si 220 v ?De cat este siguranta electrica ptr 220 v ? Nu le am cu electronica,dar asa am inteles eu dupa notatia de pe capac,ca mijlocul si partea de jos a suportului ar fi ptr alimentaree la 220 v( sau acolo nu vine siguranta ?) Daca gresesc undeva( nu-s electronist) sa-mi spuneti. Ms!

Editat de subsemnatul2012
Link spre comentariu

Nu gresesc, dar tot ceata e pe la mine.Deci acolo in acel suport vine montata o siguranta electrica care se introduce in locul aratat pe capac in functie de tensiunea de alimentare si este de cati amperi? Ms!

Link spre comentariu

Atentie la respectarea distantei intre lamelele din suportul sigurantei.Daca siguranta este mai mare (ca dimensiune) poate sa ajunga la lamela ce alimenteaza infasurarea de 110v, fapt ce duce la arderea transformatorului de retea.

Link spre comentariu

Ce era de fapt acolo cand s-a nascut? O siguranta electrica mai scurta, sau ce ? Ms!

Exact ce a explicat mai sus colegul @marlowe, numai ca exemplul nu a fost unul prea fericit,schema prezentata apartine unui alt aparat si siguranta este mai "complicata".

Siguranta pentru Pionier S503 arata asa si se infige cu cele doua contacte, in locasul corespunzatpr tensiunii de 220V

Schema (in caz ca te ajuta)

http://www.proradioantic.ro/getpicw.php?src=1273647209_poza.jpg

Posted Image

Posted Image

Editat de nicolae57
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări