Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

plasma Samsung PS42B451B2WXXH

bobo

Postări Recomandate

Buna ziua.

am la reparat plasma de mai sus care are sunet dar nu are imagine.

cand alimentez se aprinde ledul de stand-by iar la comanda power se aud releele cum cupleaza,apare sunetul dar lipseste imaginea,pot comuta si regla sunetul.

la verificari am vazut ca tensiunile Vs si Va apar doar doua secunde iar apoi dispar.

cu modulul y-buffer deconectat apar si aceste tensiuni si raman constante la valoarea normala marcata pe eticheta ecranului(200v si 55v).

aceste tensiuni dispar doar atunci cand conectez y-buffer,daca las conectat y-sus si z-sus dar fara y-buffer aceste tensiuni sunt prezente,ele dispar doar cand pun modului y-buffer.

suspectez acest modul ca fiind defect,posibil unul din cele 8 bucati AN16389A sa fie in scurt?

cum se verifica exact functionarea acestui modul si cum se determina care din integrate este in scurt?

modulul este exact cel de aici:

http://www.elforum.info/topic/96201-cumpar-modul-y-buffer-plasma-samsung/

ar putea sa fie si din ecran?

nu am gasit absolut nimic defect pe niciun modul:conzii verificati si sunt ca noi,refacut lipituri,sigurante si tranzistori ok,nimic suspect .

astept ceva pareri de la cei ce depaneaza frecvent plasme,...eu m-am ferit de ele din cauza costurilor.

se pare ca este sasiu F65A, atasez manualul si schema sursei care este BN44-00273D.

atasez si cateva poze:
Editat de bobo
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bobo

3

• BUGHIU

1

Top autori în acest subiect

acest defect a aparut dupa o pauza de 2 ani,proprietarul a fost plecat din tara iar cand a revenit plasma a orbit.

nu a fost lovita,a fost acoperita cu o patura timp de 2 ani.

plasma este cumparata din magazinele din tara,este veche de 7 ani.

ecranul ca si restul aparatului arata impecabil,nu am vazut fisuri in ecran.

astept ceva pareri.

Editat de bobo
Link spre comentariu

Sint prea putine defecte, in plasme, cu costuri minime, doar sa ai piese din recuperari (eu le refuz, spunind-ui client-ului ca, costa prea mult reparatia) Am intilnit multe defecte la plasme, datorate panel-ului.

Vezi ca am postat pagina cu Samsung LTA216AT01.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

nicio parere?

E simplu daca fara buffere apare tensiunea: sigur aveti scurt un integrat sau mai multe ....!! Verificati ohmetric AN-urile pe alimentarea si pe iesirea lor,de regula pe condi smd care sant cuplati  la masa!

Editat de BUGHIU
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări