Marian Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 https://www.maketecheasier.com/is-downloading-torrent-legal-or-illegal/ Link spre comentariu
spark Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 frumos din partea ta @marian ne-ai trimis in gura lupului ""PIRACY IT"S A CRIME "" nu spune la ce fel de piraterie , textul este evaziv , prolex si ambiguu dar industria farmaceutica ce este ???????? propietatea intelectuala nu este afectata , un patent sau o invetie sau inovatie cade dupa 3-8 ani drepturile de autor se aplica artistilor si scriitorilor ai reparat cred ca sute de amplificatoare si sunt sigur ca ai observat asemanari uluitoare intre Device-uri cu exceptia finalelor si configuratiei pcb-ului daca ei nu se dau in judecata pe noi de ce ne-ar interesa noi construim pentru uz personal si pentru cunoscuti Link spre comentariu
blazeu Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 (editat) Cum au spus si altii inaintea mea, sunt diverse grade si interpretari ale limitelor "proprietatii intelectuale", si a "drepturilor" asupra acestor proprietati. "Optimistii" sustinatori, ai "luptei anti-piraterie" ajung sa considere ca "n" exemplare ale unui film (de exemplu), dascarcate prin torente inseamna o pierdere de n x X$, cat ar fi fost pretul platit de cei n "pirati". Asemenea calcule sunt insa eronate, deoarece daca ar fi reusit (si uneori doar sa fi dorit) blocarea acelor descarcari, mult mai putini din acei n ar fi dat bani. Unii nu pot, ca sunt din zone pur si simplu sarace; altii oricum nu i-ar da, ca exista multe "productii" insa prea putine merita vazute, daramite si platite! Mai sunt si unii care nu au posibilitatea sa plateasca, chiar daca ar vrea. Oarecum similar, asemenea "scurgeri" contribuie cu bani destul de putini (pana la urma) la promovarea unui produs! S-a discutat si aici de faptul ca multe computere ruleaza widows-uri ne-licentiate, insa chestia asta mai degraba foloseste decat pagubeste pentru M$, popularitatea si cota mare de piata aducand venituri pe alte cai! (ca dovada a acestei stari de fapt, w10 e "oferit" "gratuit" - de fapt e oferit "la schimb" pentru licentele valide de w7, w8 si w8.1, pentru care s-a PLATIT; M$ nu poate spune direct "luati gratis w10" ca "nu e politic", insa a aparut deja un text destul de ambiguu, de genul ca "utilizatorii de w7, si 8 nelicentiate (adica PIRATATE!) pot trece la w10, dar tot NELICENTIAT". Asta implica, cred doar lipsa unor "features", in special care ar implica costuri pentru M$ (parca serviciile alea gen DriveOne, atat de controversate, totusi). Ideea de baza e ca M$ poate castiga destul din banutii pe care-i platesc dezvoltatorii de software care ruleaza pe w10, similar cu androidul capabil sa aduca banetul ala baban la goagal, si veniturile de la snobii cu apple-uri. (apple a avut numeroase inovatii comerciale si relativa lor performanta rezulta din caracterul "inchis" al sistemului lor - modificarile inseamna "jailbreak", adica astia stau in puscarie?? Androidul a fost gandit ca un derivat linux - asa am auzit, nu sunt softist - distribuit "gratuit" cu venituri "ocolite" din softurile care ruleaza impreuna cu el, dar cu forta ce decurge din numerele mari) Pagubele reale cauzate de piraterie sunt cele inregistrate in momentul in care produsul (sau ideea furata) e vanduta altora, mai ales daca are succes! Viata ramane complicata, cu multe nuante, si "dibacia" in "afaceri" ramane in a gasi cai cat mai eficiente de a valorifica "ceva", chiar daca (sau cu atat mai mult) acele cai sunt mult mai intortocheate... Parerea mea e destul de adesea, acele "groaznice acte de piraterie" se soldeaza cu stergerea materialului (prea putina muzica mai recenta mi-a placut incat sa consider ca merita sa o pastrez) sau, in cazul cel mai "fericit" stocarea pentru o "vizionare ulterioara" (pentru filme e nevoie de mai mult timp si adesea nu-l am sau imi lipseste rabdarea sau dispozitia sa-l vad de la un capat la altul). Editat Martie 24, 2016 de blazeu Link spre comentariu
validae Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Sunt destui amatori de cinematograf (și vor fi mereu) astfel încât ,,sărmanii,, producători să nu moară totuși de foame din cauza pirateriei de pe net. Să nu comparăm totuși senzația oferită de vizionarea pe marele ecran cu cea de pe display-ul de acasă......cinematografele nu vor dispărea. Link spre comentariu
morarul Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 ,,dar industria farmaceutica ce este ???????? propietatea intelectuala nu este afectata , un patent sau o invetie sau inovatie cade dupa 3-8 ani" Bine punctat @Spark, este un adevar clasic despre rebotezarea, rebranduirea, reinventarea unor medicamente sau solutii si substante farmacologice, folosite pentru tratarea si ameliorarea unora dintre suferintele omului traitor in secolul 21, bineinteles preluate din descoperirile medicinei secolului 20. Ce sa facem ca sa mai castigam un ban in plus? Ne rebranduim, ne reinventam, ne ... facem pe dracul in patru, ca sa mai castigam un ban in plus si sa luam frisca de pe tort. Caci de, este greu sa inventam noi o reteta noua de frisca. Sau, de ce sa mai reinventam roata daca ea a fost descoperita! E mai simplu sa-i aducem imbunatatiri ( sa-i mai rotunjim colturile) si sa cerem drepturi de inovatie! Este categoria tipica profitorilor, speculantilor, oportunistilor, de obicei a celor care castiga cel mai mult, mult mai mult decat inventatorul. Urat si sinistru, dar asta este adevarul! Sa aveti o zi buna! Link spre comentariu
aygun Postat Mai 17, 2016 Partajează Postat Mai 17, 2016 Haideti nene ca se ajunse la naiba in praznic. Cata vreme nu obtii remuneratie din ceea ce pui la dispozitie nu e nici o problema. Au incercat cu trackerul ThePirateBay. Il vedeti jos ? Au zis aia la un moment dat ca isi muta servele in stratosfera. Pica un mirror hoapa rasarea altul. Internetul este mult prea mare si prea vast ca sa nu gasesti binevoitori astfel incat s anu pice. Mai curand nu s emai folosesc fisierel .torrent ci Magnet tracker. Ilegal ar fi sa distribui opera aluia pe Youtube sau sa fac ceva comert cum se facea prin anii 2000 - 2005. Erau cativa care vindeau filme pe CD-uri cu sisteme cu cate 4 inscriptoare , etc. Ce zici de coreeni ? Nici nu a aparut bine London Is Fallen ca ei au scos varianta lor cu subtitrare hardcore. Cinematografe sunt doar in orasele mari. Nu gasesti Cinematograf in comuna ( sa zicem ) Pestera sau Pecineaga. A fost un cinematograf in Medgidia care era arhiplin cand erau filme noi acum e sala de jocuri de noroc. Vrea omul s avada filmul. Unde merge ? Bucuresti ? Constanta ? Doar sa vada un film ? Nici Mangalia nu are cinematograf. Asa ca , haideti sa nu dam in extremism. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Mai 17, 2016 Partajează Postat Mai 17, 2016 Eu am fost in alt oras la 50km sa vad Star Wars: Episode VII - The Force AwakensChiar daca nu-l vedeam 3D sa zicem ca vreo 10€ plateam sa-l vad la o calitate buna,atunci la lansare,nu dupa cateva luni cand a aparut br-rip pe torente.Ca sa nu mai spun,loc de parcare nu am gasit,luminile de urgenta,alea cu Exit,erau chiar deranjante,unii aveau popcorn,si il consumau,zgomot inutil. Link spre comentariu
validae Postat Mai 18, 2016 Partajează Postat Mai 18, 2016 Eu nu voiam să zic că ar putea exista cinematografe în orice colţ uitat de lume, nici la mine nu mai există cinematograf, sala care-l găzduia înainte de anii 90 acum e închiriată de cineva care l-a făcut discotecă. Dar producătorii de filme scot de obicei maximul de profit în primii doi ani de rulare, când în marile cinematografe din lume se difuzează în premieră. Fiu-meu a vrut să vadă premiera ,,Star Wars - Theforce awakens,, când a rulat în Craiova, dar la cinematograf nu a putut să-şi cumpere bilet, i s-a zis că s-au rezervat toate de pe net cu o săptămână înainte. Eu unul sunt de părere că un film se vede cel mai bine într-o sală de cinema, nu neapărat 3D, dar senzaţia e inegalabilă, incomparabilă cu vizionarea pe PC, chiar pe monitoare mari.... Link spre comentariu
aygun Postat Mai 18, 2016 Partajează Postat Mai 18, 2016 (editat) Cu tot respectul dar am vazut Avatar pe TV Full HD de 101 ce suporta 120Hz rata de refresh si cu ochelari 3D de la Nvidia. Din aia de comunica cu sistemul. Ce 3D am vazut la Cinema a fost bagatela. Sunet 7.1 in avatar , de nu mai stiam de unde vine fosnetul , vocea , cum se invart elicele , in ce parte e vocea lui X si a lui Y . Desigur , asta la un prieten innebunit de gadgeturi si de alte traznai. Si era sa uit , fara sa aud unul fluierand , altul vorbind , anchilozandu-mi curul pe scaune , oameni molfaind popcorn si alte aventuri ciudate. Liniste ! Doar noi , TV-ul , ochelarii si sistemul de 7.1 . Editat Mai 18, 2016 de aygun Link spre comentariu
spark Postat Mai 18, 2016 Partajează Postat Mai 18, 2016 Pacat ca nu mai este butonul de ""like""__aveam de dat citeva Cind eram tinerel era alta treaba la cinema cu gagicile sau cu baietii_acum la 40 de ani cel mai bine stau acasa si vad linistit un film < trebuie sa recunosc ca sunt cinefil inrait mai daca este un film SF_de la film nu ma deranjeaza nimeni doar doamna cu coasa sau feresca dumnezeu un cutremur Link spre comentariu
lutza2 Postat Mai 18, 2016 Partajează Postat Mai 18, 2016 Cinematografele sunt o afacere in faliment. Filmele nu-si mai recupereaza banii de la privitoriiamatori de popcorn ci printr-o industrie conexa. Link spre comentariu
Testikov Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 Ca am revenit la subiect. Sunt un fan inrait Star Trek, am toate cele 5 serii Star Trek, toate cu subtitrare. 1. Star Trek -The Original Series (1966-1969) 9,71 GB 2. Star Trek -The Next Generation (1987–1994) 59,9GB 3. Star Trek - Deep Space Nine (1993–1999) 29,5GB 4. Star Trek - Voyager (1995–2001) 21,5GB 5. Star Trek - Enterprise (2001–2005) 28,3GB Star Trek Movies (12 filme) 9,27GB In total 158GB. Cica esti fan "inrait".... Pai 158GB are doar Voyagerul meu ripuit de mine de pe DVD-uri originale la calitate maxima. TNG-ul il am in HD la 420GB, etc... Asta inseamna sa fii fan adevarat ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum