neculavasile Postat Septembrie 24, 2015 Partajează Postat Septembrie 24, 2015 Salutari prieteni , am doua trafo de UPS (trafo e184736) care scot in sec 14,96v cu priza la 7,5v . Daca leg secundarele intre ele, se formeaza un separator galvanic 230v sa pot folosi un osciloscop si un tv ? si daca e asa unde e mai bine sa leg secundarele ,intre 14,9v sau la una din prize de 7,5v ? sau e acelasi lucru ,si daca in felul acesta osciloscopul e protejat(masuratori choper) multumesc pentru sfaturi. Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 24, 2015 Partajează Postat Septembrie 24, 2015 Eu as lega la 14,9V si trebuie sa mearga. Link spre comentariu
neculavasile Postat Septembrie 24, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2015 asa zic si eu ,dar doream sa-mi mai confirme cineva, multumesc Link spre comentariu
comanici Postat Septembrie 25, 2015 Partajează Postat Septembrie 25, 2015 (editat) Nu se vor incalzi ? sau mai bine zis , cat vor putea fi utilizate fara a se ajunge la o temperatura "deranjanta" si in ce conditii de consum... parca asa am priceput din alt post .... Editat Septembrie 25, 2015 de comanici Link spre comentariu
balasmihail Postat Septembrie 27, 2015 Partajează Postat Septembrie 27, 2015 Din cate stiu eu, un traf separator galvanic are un raport de transformare de 1:1, adica in primar 220v in secundar 220v si care trebuie sa suporte curentul absorbit de consumator fara sa se incalzeasca apreciabil. Nu stiu daca artificiul tau va functiona, trebuie sa vezi daca nu se incing trafurile si daca secundarul celui de-al doilea traf scoate o tensiune apropiata de 220v, pentru a o folosi la ce ai nevoie Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 27, 2015 Partajează Postat Septembrie 27, 2015 Utilizarea a două trafuri coborâtoare cuplate pe post de separator galvanic este destul de solicitantă pentru ambele transformatoare, pierderile fiind mai mari din cauza dublei transformări.Pentru utilizare de scurtă durată se poate folosi, dar ar fi indicat totuşi să vă construiți un traf separator dedicat. Link spre comentariu
comanici Postat Septembrie 27, 2015 Partajează Postat Septembrie 27, 2015 ......@neculavasile spune .. ............am doua trafo de UPS (trafo e184736) care scot in sec .............. Cred ca aici ,de pe un topic am retinut faptul, ca trafurile de Ups ,lucreaza calde "by default" plus faptul ca @ Validaee precizeaza ..............Utilizarea a două trafuri coborâtoare cuplate pe post de separator galvanic este solicitantă deci solutia nu este ,cea mai fericita inteleg.... ......@neculavasile , ai testat pana la urma ? intreb ptr ca am ocazia sa pot lua de la un amic doua astfel de trafuri , paraca as renunta. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 27, 2015 Partajează Postat Septembrie 27, 2015 Transformatoarele vor lucra destul de calde, mai ales că provin din UPS-uri, iar acolo sunt făcute cu maximă economie, dar sunt construite să reziste. De funcţionat sigur funcţionează metoda, dar va trebui totuşi să ajustaţi cu atenţie din prizele de reglaj tensiunea. Link spre comentariu
neculavasile Postat Septembrie 28, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Am terminat experimentul , tinut in gol era 230v intrare si 230v iesire timp de 3 ore temperatura a ajuns la 50 grade.Apoi am cuplat consumator un monitor crt cu diag 38cm si l-am lasat in functiune 2 ore.(atit am avut la dispozitie la servici). tensiune intrare 230v ,tens iesire 223v,temperatura de lucru 55v. Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Inseamna ca este ok. Link spre comentariu
neculavasile Postat Septembrie 28, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2015 exact.multumesc, a fost o discutie placuta si de folos. Link spre comentariu
comanici Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Multumiri pentru detalii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum