RazviTm Postat Februarie 22, 2007 Partajează Postat Februarie 22, 2007 am mai vazut pe youtube un Dude care aprindea playeru mp3 de la 2 cartofi si 2 cuie prin ei, dar cartofi nu se atingeau intre ei. dar oare cum putem capta undele electromagnetice de la antenele de telefonie mobila? ca sunt destule in oras? Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Februarie 22, 2007 Partajează Postat Februarie 22, 2007 Sa alimentezi un un MP3 de la 2 cartofiori nu stiu daca se poate, dar cu un sac e foarte posibil. http://www.unit5.org/christjs/Potato%20Battery.htm PS: merge si cu lamai de minune!! :smt003 Link spre comentariu
bogdan_ Postat Februarie 22, 2007 Partajează Postat Februarie 22, 2007 da da da da da da...merge...dar nu chiar cum arata lumea pacolo :Ddin cartofi si lamai merge, se face pila electrica in toata regula.dar se poate si din lumanare, folosind un element peltier...efectul peltier fiind reversibil. am si eu un astfel de element. pt cine nu stie, se aplica curent, si o parte se raceste, cealalta se incalzeste, elementul functioneaza ca o pompa de caldura. invers, daca se incalzeste o fata mai mult decat cealalta, apare o tensiune pe element. am testat si eu, dar din pacate nu am avut radiator prea mare pe partea cealalta. am reusit sa obtin putin peste un volt, cu un curent de scurt de vreo 20 si ceva mA. Am vazut undeva pe net, un om facuse un mini robotel alimetat de la lumanare, dar nu mai gasesc linkul. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Februarie 22, 2007 Partajează Postat Februarie 22, 2007 Am vazut undeva pe net, un om facuse un mini robotel alimetat de la lumanare, dar nu mai gasesc linkul.Am vazut si eu ceva asemanator dar "alimentat" de un gandac Link spre comentariu
RazviTm Postat Februarie 25, 2007 Partajează Postat Februarie 25, 2007 http://www.youtube.com/watch?v=e_-_unUp67g a mp3 player powered by two potatoes... si dupa ce-i goloeste de curent ii frige si-i manca... ar trebui sa scriem pe sacii de cartofi: "Alcaline batteries, do not throw in fire or in boiled oil. Might explode and create popcorn!" Link spre comentariu
RazviTm Postat Februarie 25, 2007 Partajează Postat Februarie 25, 2007 apropo, cu cat o Sursa de tensiune sau de curent are rezistenta interna mai mare, cu atat curentul debitat de ea este mai mic, si intre cartofi sau lumanari este aer, ceea ce se estimeaza la rezistenta interna infinit ceea ce se traduce prin curent debitat de sursa ZERO! Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 25, 2007 Partajează Postat Februarie 25, 2007 Sa alimentezi un un MP3 de la 2 cartofiori nu stiu daca se poate, dar cu un sac e foarte posibil.http://www.unit5.org/christjs/Potato%20Battery.htmPS: merge si cu lamai de minune!! :smt003pai pui cartofii (lamaile) in paralel, nu in serie!!! :smt005 Link spre comentariu
stefanev Postat Februarie 26, 2007 Partajează Postat Februarie 26, 2007 cartofi legati in paralel sau serie ... tare ideea )) Link spre comentariu
costy Postat Februarie 26, 2007 Partajează Postat Februarie 26, 2007 maine poimaine vedem"superoferta :televizor ecologic functioneaza cu un sac de cartofi la incredibilul pret de 500ron(sacul de cartofi nu este inclus)"Da ce te faci cand ti se face foame si vrei cartofi prajiti? Link spre comentariu
cirip Postat Februarie 26, 2007 Partajează Postat Februarie 26, 2007 Dar cu piure de cartofi o merge? Ma gandesc ca avand suprafata mare din cauza denivelarilor, ii mai scade rezistenta interna. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum