Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dedicata / Integrata - BGA / Socket

Stefan

Postări Recomandate

Pentru colegii care repara laptopuri: vin in services laptopuri cu procesore Intel i3/i5/i7 pe "socket" FCBGA1168 cu probleme la lipituri?

Zilele astea am tot cautat un laptop cu CPU din a 5-a generatie de la Intel dar fara placa video dedicata. Le-am evitat pe cele cu video dedicata fix din cauza problemelor aparute la bile dar vad ca acum nici in procesor nu mai poti avea incredere.

O alta nelamurire o am in legatura cu pretul laptopurilor, e logic ca un laptop cu PV dedicata si win10 sa fie mai ieftin ca un model identic dar cu video integrat si fara win10?

Asta cu video dedicat mai ieftin ca video integrat am intalnit-o la mai multe magazine si la diferite modele / marci de laptopuri.

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

3

• George(sb)

2

• Bandi Szasz

1

Mi-am luat si recomand la toata lumea gama profesionala second hand full intel, am un latitude e5410, in permanenta am deschise in mozilla 2-300 de pagini web, torrent, soulseek, mai ruleaza si cate un youtube in paralel.

Teoria mea spune ca un laptop de supermarket e gandit sa iti ia 2-3000 de lei o data la 2-3 ani, in schimbcand dotezi uzinele mercedes din toata lumea cu noua generatie de laptopuri nu au voie sa pice, o gafa dinasta te poate baga intr-un proces sa iti inchida compania

Link spre comentariu

M-am gandit si la un SH / refurbished precum Latitude E6420 dar am  zis ca data tot dau banii sa fie ceva de generatie mai noua cu un consum redus, un procesor intel i5 5200U din a 5-a generatie consuma 15W (7.5W @ down TDP).

Asta cu "laptop de supermarket" cam asa e, pana si DELL-urile au inceput sa foloseasca carcase de unica folosita iar de Lenovo nici nu stiu ce sa mai zic. (Ex: B50-80 e jalnic! ).

Pe langa cateva modele de Inspiron 5558 ma gandeam si la un TOSHIBA Satellite Pro R50-B-17V pentru ca il lauda ca e rezistent si acumulatroul tine 7.5 ore (macar 5 ore daca ar tine).

Daca nu ma hotarasc in cateva zile cred ca o sa renunt si raman la batranul i3 cu autonomie 5 minute, de blackfraierday sigur o sa ieftinesca ce nu s-au tot anul.

Astept si alte recomandari / pareri daca in afara de George se mai pricepe cineva la laptopuri. (producatori / CPU / GPU / autonomie / fiabilitate)

Multumesc George.

Link spre comentariu

Ce vedeti voi review-uri 95% din ele sunt date in febra entuziasmului la 1-2 saptamani dupa achizitie, cand sunt noi si lucioase.

Cat despre NOUL din noua generatie, nu mai pun de mult botul la noutati, majoritatea produselor noi vin cu erori care sunt corectate pe parcurs, sau nu.

Oamenii isi iau tot felul de turbo reactoare pe care dupa aceea le chinuie cu tot felul de update-uri, upgrade-uri si tot felul de toolbar-uri, antivirusi si aplicatii. La clientii mei prefer sa le recomand windows 7 basic, umblat putin prin registrii sa mai inchid din functii, ruleaza trasnet; nu poti sa iti pui capul cu producatorii tot timpul apare ceva mai sclipitor care sa iti ia ochii si sa te lase cu buzunarele goale

Link spre comentariu

Asa cum multa lume critica laptop-urile gen Lenovo eu pot spune ca la cat costa unul isi face treaba chiar foarte bine. Detin nunul de 2 ani am dat 2100 ron pe el si n-am avut nici o problema cu el. Este plimbat zi de zi in geanta din neatentii a fost si lovit in timpul deplasarii totusi nu se vede nici o urma de lovire. Bateria dupa 2 ani inca tine 2 ore  si ceva timp in care este solicitat de programe si net deci nu sta doar pronit "in gol".  Un coleg a luat un THOSIBA cu 3000 ron si dupa o sapt a fost nevoit sa duca laptop-ul inapoi findca cand era liniste in camera pur si simplu se audea cum capul de citire a unitatii HDD se plimba, deci daca tot dam bani si nu pe o "mizerie" ne aseptam totusi sa nu se defecteze HDD-ul dupa o sapt. corect ? Un alt prieten cu un HP a schimbat bateria dupa un an si jumatate findca mai tinea 15-20min...

Acuma totul depinde la ce va fi folosit/ pretentii proprii. Daca vrem prezentare de nota 10 atunci mergem pe o carcasa de aluminiu etc... daca ne intereseaza doar functionalitatea de ce sa dam inca 500 ron in plus pe aluminiu cum e un THOSIBA mai scump cand unul gen Lenovo/Dell in carcasa de plastic isi face treaba? Componentele mai importante tot la fell sunt ( Intel/Nvidia/etc...).

Si eu iti recomand se mergi pe Intel/Nvidia ( daca e cu video dedicata) cele pe amd nu sunt asa bune, in rest tine de cerintele personale ( materialul din care este facut carcasa, bateria , etc)

Editat de bandi12
Link spre comentariu

Personal nu am auzit asa de multe critici la adresa Lenovo. Stiu doar ca in ultimele saptamani am vazut doua Lenovo defecte in perioada de garantie si modelul B50-80 ce arata jalnic: plastic prost, tastatura flambeaza, displayul FHD parca e de la un Acer de acum 5 ani. 

Nu e o problema doar la Lenovo, la DELLobserv ca toate modele de laptopuri sub 2500 lei arata de parca le cumperi doar pentru 6 luni.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări