ianhus Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 Imi dau si eu cu parerea vorbind din ce am mai patit si eu. Eu zic sa centrezi intai miezul de "fer" in magnet dupa care sa marchezi foarte precis pozitia lui pe magnet adica circumferinta flansei. Apoi le desparti si lipesti magnetul centrat pe sasiul difuzorului. Apoi lipesti flansa aia pe marcajul tau precis descris mai sus. Toate astea is posibile daca folosesti un adeziv aparte. Este la magazinele de profil "accesorii mobilier pal etc" un adeziv i zice INTERBOND e cianoacrilat cu intaritor separat, lipiciul e intr un bidonas si intaritorul in spray, se vand evident impreuna. Ideea e ca in contact cu intaritorul lipiciul respectiv, in 3 secunde e ca betonul.Iti mai trebuie un set de maini (un preten) sa pulverizeze intaritorul pana il tii tu pe pozitie. Eventual verifici inainte de pulverizarea finala a flansei, daca membrana se misca liber, si apoi pulverizezi intaritorul. O sa mearga. Fa niste teste cu adezivul inainte sa vezi cum actioneaza. Succes. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 Imi dau si eu cu parerea vorbind din ce am mai patit si eu. Eu zic sa centrezi intai miezul de "fer" in magnet dupa care sa marchezi foarte precis pozitia lui pe magnet adica circumferinta flansei. Apoi le desparti si lipesti magnetul centrat pe sasiul difuzorului. Apoi lipesti flansa aia pe marcajul tau precis descris mai sus. Toate astea is posibile daca folosesti un adeziv aparte. Este la magazinele de profil "accesorii mobilier pal etc" un adeziv i zice INTERBOND e cianoacrilat cu intaritor separat, lipiciul e intr un bidonas si intaritorul in spray, se vand evident impreuna. Ideea e ca in contact cu intaritorul lipiciul respectiv, in 3 secunde e ca betonul.Iti mai trebuie un set de maini (un preten) sa pulverizeze intaritorul pana il tii tu pe pozitie. Eventual verifici inainte de pulverizarea finala a flansei, daca membrana se misca liber, si apoi pulverizezi intaritorul. O sa mearga. Fa niste teste cu adezivul inainte sa vezi cum actioneaza. Succes. Nu poti tine cu mina magnetul in pozitia corecta. Daca totusi reusesti sa-l tii cu mina, atunci mai bine il arunci pt ca magnetul este prea slab (demagnetizat). Au explicat colegii mai sus cam cum se poate face, cu ceva distatieri din plactic sau lemn dur pina se intareste adezivul. 1 Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 2, 2015 Partajează Postat Octombrie 2, 2015 Daca ai perseverenta si vrei sa incerci sa-l repari tu acasa, se poate, am reparat si eu citeva cu magnetul desprins, dar nu-i simplu si nici usor. Pt inceput, asa cum am spus si mai devreme, trebuie sa dezlipesti bobina (asta daca nu-i deja avariata). Daca bobina este avariata oricum trebuie sa o faci din nou. Recomandarea mea este sa cauti un mester care se pricepe si a mai facut asa ceva. Daca vrei totusi sa faci tu reparatia....: - dezlipeste mai inti calota sferica din centrul membranei (cea care protejeaza la patrunderea corpurilor straine in intrefier) - dezliperste apoi bobina si scoate-o afara (sper ca nu-i afectata) - centreaza si lipeste magnetul pe piesa polara din spatele difuzorului (back plate in figura). Piesa notata core ramine lipita de back plate. Daca s-a desprins si ea atunci trebuie mai intii sa o centrezi si sa o lipesti pe ea. - dupa intarirea adezivului (minim citeva ore indiferent de adeziv) centreaza si lipeste ansamblul magnet + back plate (+ core) de top plate. - pt asta confectioneaza mai intii 6-8 "pene" dintr-un lemn dur sau plastic dur cu virful ceva mai subtire decit intrefierul original (se poare masura si calcula care este intrefierul original), latime 3-6 mm iar cu partea mai lata/groasa ceva mai mare decit intrefierul - se foloseste un adeziv cu uscare ceva mai lenta nu gen superglue pt ca ai nevoie de timp pina reusesti scentrarea perfecta - se aplica adezivul pe magnet si top plate si se unesc. Din cauza fortei magnetice piesele polare se vor lipi "gituind" intrefierul magnetic. - se introduc 2-3 pene in intrefierul marit dar nu prea mult ci numai un pic pt a avea loc pt corectie. - folosint forta bruta se impinge magnetul in sensul corectiei intrefierului si se introduc pe rind pene - folosind iarasi forta bruta (eventual un ciocan de plastic) se introduc mai mult sau mai putin penele pina cind latimea intrefierului este uniforma - se lasa peste noapte la intarit adezivul - acum ar trebui sa ai magnetul lipit si intarit. Poti trece la centrarea si lipirea bobinei. Foloseste fisii de celuloid (film foto sau de radiografii) pt a realiza centrarea bobinei si lasa peste noapte la intarit adezivul. A doua zi verifica centrarea si repeta operatiunea daca este necesar (utilizind un solvent pt a inmuia adezivul intarit). - daca totul este perfect lipeste si calota sferica de protectie (dust cap pe imagine). Link spre comentariu
walldemar Postat Octombrie 4, 2015 Partajează Postat Octombrie 4, 2015 Daca userul nu are experinta , oferiti-i local ajutor direct ... Link spre comentariu
ari_panterra Postat Octombrie 4, 2015 Partajează Postat Octombrie 4, 2015 E greu sa reusesti fara ceva experienta,dar ,se poate.Ia legatura cu Claudiu Urban,e din Bucuresti.sector 2.Mie mi-a rezolvat astfel de probleme fara sa se atinga de con/dust cap.Are mai multe metode de centrare .Succes! Link spre comentariu
Dominicue Postat Octombrie 4, 2015 Partajează Postat Octombrie 4, 2015 (editat) Daca ai perseverenta si vrei sa incerci sa-l repari tu acasa, se poate, am reparat si eu citeva cu magnetul desprins, dar nu-i simplu si nici usor. Pt inceput, asa cum am spus si mai devreme, trebuie sa dezlipesti bobina (asta daca nu-i deja avariata). Daca bobina este avariata oricum trebuie sa o faci din nou. Recomandarea mea este sa cauti un mester care se pricepe si a mai facut asa ceva. Daca vrei totusi sa faci tu reparatia....: - dezlipeste mai inti calota sferica din centrul membranei (cea care protejeaza la patrunderea corpurilor straine in intrefier) - dezliperste apoi bobina si scoate-o afara (sper ca nu-i afectata) - centreaza si lipeste magnetul pe piesa polara din spatele difuzorului (back plate in figura). Piesa notata core ramine lipita de back plate. Daca s-a desprins si ea atunci trebuie mai intii sa o centrezi si sa o lipesti pe ea. - dupa intarirea adezivului (minim citeva ore indiferent de adeziv) centreaza si lipeste ansamblul magnet + back plate (+ core) de top plate. - pt asta confectioneaza mai intii 6-8 "pene" dintr-un lemn dur sau plastic dur cu virful ceva mai subtire decit intrefierul original (se poare masura si calcula care este intrefierul original), latime 3-6 mm iar cu partea mai lata/groasa ceva mai mare decit intrefierul - se foloseste un adeziv cu uscare ceva mai lenta nu gen superglue pt ca ai nevoie de timp pina reusesti scentrarea perfecta - se aplica adezivul pe magnet si top plate si se unesc. Din cauza fortei magnetice piesele polare se vor lipi "gituind" intrefierul magnetic. - se introduc 2-3 pene in intrefierul marit dar nu prea mult ci numai un pic pt a avea loc pt corectie. - folosint forta bruta se impinge magnetul in sensul corectiei intrefierului si se introduc pe rind pene - folosind iarasi forta bruta (eventual un ciocan de plastic) se introduc mai mult sau mai putin penele pina cind latimea intrefierului este uniforma - se lasa peste noapte la intarit adezivul - acum ar trebui sa ai magnetul lipit si intarit. Poti trece la centrarea si lipirea bobinei. Foloseste fisii de celuloid (film foto sau de radiografii) pt a realiza centrarea bobinei si lasa peste noapte la intarit adezivul. A doua zi verifica centrarea si repeta operatiunea daca este necesar (utilizind un solvent pt a inmuia adezivul intarit). - daca totul este perfect lipeste si calota sferica de protectie (dust cap pe imagine). Piesa polara centrala denumita si CORE este in general solidara cu flansa din spatele magnetului (BACK PLATE ) acesta este fixat prin ambutisare/ sudare si exista difuzoare care au acest asamblu ( CORE+ BACK PLATE ) confectionat prin strunjire dintr-o singura bucata . Asa ca de cele mai multe ori magnetul se dezlipeste de pe flansa superioara ( TOP PLATE ) care la randul ei poate fi fixata de sasiu ( COSUL DIFUZORULUI ) prin nituire sau suruburi, cu ultima varianta fiind cel mai usor de lucrat pentru ca se poate demonta TOP PLATE-ul de pe sasiu . Editat Octombrie 4, 2015 de Dominicue Link spre comentariu
PKP98 Postat Octombrie 4, 2015 Partajează Postat Octombrie 4, 2015 Daca ai perseverenta si vrei sa incerci sa-l repari tu acasa, se poate, am reparat si eu citeva cu magnetul desprins, dar nu-i simplu si nici usor. Pt inceput, asa cum am spus si mai devreme, trebuie sa dezlipesti bobina (asta daca nu-i deja avariata). Daca bobina este avariata oricum trebuie sa o faci din nou. Recomandarea mea este sa cauti un mester care se pricepe si a mai facut asa ceva. Daca vrei totusi sa faci tu reparatia....: - dezlipeste mai inti calota sferica din centrul membranei (cea care protejeaza la patrunderea corpurilor straine in intrefier) - dezliperste apoi bobina si scoate-o afara (sper ca nu-i afectata) - centreaza si lipeste magnetul pe piesa polara din spatele difuzorului (back plate in figura). Piesa notata core ramine lipita de back plate. Daca s-a desprins si ea atunci trebuie mai intii sa o centrezi si sa o lipesti pe ea. - dupa intarirea adezivului (minim citeva ore indiferent de adeziv) centreaza si lipeste ansamblul magnet + back plate (+ core) de top plate. - pt asta confectioneaza mai intii 6-8 "pene" dintr-un lemn dur sau plastic dur cu virful ceva mai subtire decit intrefierul original (se poare masura si calcula care este intrefierul original), latime 3-6 mm iar cu partea mai lata/groasa ceva mai mare decit intrefierul - se foloseste un adeziv cu uscare ceva mai lenta nu gen superglue pt ca ai nevoie de timp pina reusesti scentrarea perfecta - se aplica adezivul pe magnet si top plate si se unesc. Din cauza fortei magnetice piesele polare se vor lipi "gituind" intrefierul magnetic. - se introduc 2-3 pene in intrefierul marit dar nu prea mult ci numai un pic pt a avea loc pt corectie. - folosint forta bruta se impinge magnetul in sensul corectiei intrefierului si se introduc pe rind pene - folosind iarasi forta bruta (eventual un ciocan de plastic) se introduc mai mult sau mai putin penele pina cind latimea intrefierului este uniforma - se lasa peste noapte la intarit adezivul - acum ar trebui sa ai magnetul lipit si intarit. Poti trece la centrarea si lipirea bobinei. Foloseste fisii de celuloid (film foto sau de radiografii) pt a realiza centrarea bobinei si lasa peste noapte la intarit adezivul. A doua zi verifica centrarea si repeta operatiunea daca este necesar (utilizind un solvent pt a inmuia adezivul intarit). - daca totul este perfect lipeste si calota sferica de protectie (dust cap pe imagine). Daca ti se pare greu ,dute cu ea la un mester,nu cred ca o sa reusesti,e foarte greu,e o precizie extrem de mare acolo ,ai grija sa nu o strici de tot. Link spre comentariu
Baditza Vasy Postat Octombrie 4, 2015 Partajează Postat Octombrie 4, 2015 Daca vrei sa incerci, nu te opreste nimeni, dar si daca nu o finalizezi corect, nu mai canta nimeni Incearca sa te mai informezi si apoi decizi ce vrei sa faci cu ea. Daca ti se pare greu ,dute cu ea la un mester,nu cred ca o sa reusesti, e o precizie extrem de mare acolo ,ai grija sa nu o strici de tot. Link spre comentariu
allexx1968 Postat Octombrie 12, 2015 Partajează Postat Octombrie 12, 2015 Buna Nu e usor sa centrezi un difuzor,dar nici extrem de greu. Nu poate fi centrat "dupa ochi".Ai nevoie de un inel de centrare. Facut la strung,pentru fiecare tip de difuzor.Daca ai un prieten strungar poti incerca.Altfel e mai bine sa cauti ajutor. Spor Alex Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum