crispus Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 Salutare, Am o boxa auto care a fost montata necorespunzator si magnetul s-a desprins. Momentan arata ca in poza de mai jos: Bobina pare intacta, masurata are vreo 3.5 ohmi. Poate sa-mi recomande cineva vreun adeziv? Eventual cum sa o recentrez? Am incercat, dar manual nu reusesc... Eventual daca imi puteti recomanda un atelier care ar putea realiza operatiunea. Multumesc. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 Sigur e in regula bobina? Posibil sa fie o iluzie, dar pare cam "incalzita". Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 Ce difuzor e ala ? Daca e vreo chinezarie solutia e sa iei altul nou decat sa-l duci la un atelier. Link spre comentariu
crispus Postat Septembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2015 Daca ar fi fost o chinezarie nu-mi mai bateam capul. Dar am dat ceva bani pe ea. E o boxa auto Ground Zero Iridium GZIC 650X. Am masurat-o cu un LCR si la 1KHz de ex, are 142uH si ESR 3.56 ohmi, iar la 120 Hz, 148 uH si 3.5 ohmi ESR. Cred ca doar pare incalzita. E mai rosiatica bobina in interior, dar in exterior e culoarea de cupru normal... Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 24, 2015 Partajează Postat Septembrie 24, 2015 Din ce oras vrei sa-ti fie recomandat un atelier? Ma exaspereaza persoanele care solicita "informatii" ce tin de locatia lor dar nu dau nici un indiciu care ar fi aceea. Inteleg ca poate nu vor sa le fie afisata permanent locatia, dar, daca vor sa fie ajutati, atuci cind pun o intrebare ar cistiga timp pretios si ar primi mai multe raspunsuri dar ar specifica pt ce zona/oras au nevoie de acele informatii. Nici eu nu am afisata locatia dar de fiecare data cind ceream informatii sau cind discutia o cerea, dadeam aceasta informatie fara a mai astepta sa fie ceruta de cineva. Ca sa poti lipi inapoi magnetul "ca in fabrica", ar trebui mai intii sa-l demagnetizezi si apoi dupa intarirea adezivului sa-l magnetizezi inapoi. Acest lucru este extrem de greu de facut in conditii de "amator" fara a avea acces la instalatiile industriale. Deci sfatul meu este ca nici macar sa nu incerci demagnetizarea daca nu ai si acces la instalatiile din fabrica. Ca sa nu distrugi bobina, trebuie sa o dai jos de pe membrana dezlipind-o , urmind a fi lipita inapoi dupa ce adezivul s-a intarit. Asta este startul logic al operatiilor (cel putin pt mine). Nu mai continui pt ca este destul de dificil mai ales daca nu ai mai facut asa ceva niciodata. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 24, 2015 Partajează Postat Septembrie 24, 2015 Slabe şanse de centrare şi lipire corectă în plan a pieselor polare în condiţii de amator. Puţini meşteri de difuri fac aşa ceva tot din aceleaşi motive. Difuzorul e compromis, trebuie schimbat. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 24, 2015 Partajează Postat Septembrie 24, 2015 Singura soluție posibilă în acest caz este dezlipirea atentă a bobinei de pe membrană (cu ajutorul unui solvent) și montarea în spațiul rămas (întrefier) a unui tub de plastic care să se potrivească perfect. Apoi se va lipi magnetul cu piesa polară folosind pentru centrare tubul de plastic, care se va scoate după întărirea adezivului.Se va monta înapoi bobina, centrându-se cu folie subțire de celofan sau cu bucăți de film fotografic. Operațiunea este perfect posibilă, dar necesită multă îndemânare și experiență în astfel de lucrări. Link spre comentariu
crispus Postat Septembrie 24, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2015 As fi bagat mana in foc ca am completata locatia. Mea culpa.Credeam ca ar fi putin mai simpla operatiunea :-) Va multumesc tuturor pentru sfaturi. Link spre comentariu
marius75 Postat Septembrie 24, 2015 Partajează Postat Septembrie 24, 2015 (editat) Eu am relipit cu prenadez acum vreo 10 ani un dif aflat intr-o stare asemanatore si tine si in ziua de azi. Diful mult mai puternic, magnet mare, abia am reusit sa dezlipesc interfierul cu flansa de jos de magnet. Am pus lipici pe flansa de jos (din momentul ala aveam cam 5 minute timp de lucru) am pus din nou flansa pe magnet (automat interfierul s-a asezat pe magnet intr-o parte) apoi am folosit niste distantiere facute din cutii de chibrituri (asta am gasit la indemana) . Am pus doua distantiere din astea, (cam la 1 cm intre ele) in zona unde era distanta mai mare intre interfier si magnet si am apasat cu forta pe flansa de jos sa imping interfierul peste acele distantiere (magnetul sprijinit in podea, m-am lasat cu toata greutatea pe flansa de jos). In momentul in care flansa de jos s-a miscat, iar interfierul s-a apropiat de distantiere, am pus inca doua distantiere in parte opusa. Din momentul ala interfierul nu mai atingea de magnet, era mai usor de lucrat cu el si din aproape in aproape, am centrat cat mai bine interfierul fata de magnet (aveam cam 1mm toleranta). Toate operatiunea a durat cateva minute, fiind gata inainte ca lipiciul sa se intareasca. L-am lasat peste noapte asa, iar a doua zi am lipit magnetul pe flansa de sus, asta fiind o coplilarie pe langa lipirea magnetului pe flansa de jos (forte magnetice foarte puternice). Daca ai avut rabdare sa citesti tot ce am scris, insemna ca esti la un pas de rezolvarea problemei Spor! LE: am uitat sa spun....inainte sa pun lipiciul nou, l-am curatat pe cel vechi... Editat Septembrie 24, 2015 de marius75 Link spre comentariu
dan-a2 Postat Septembrie 24, 2015 Partajează Postat Septembrie 24, 2015 Chiar a tinut prenadezul ?? , eu am lipit cu lac de mobila mai vascos !! Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Septembrie 24, 2015 Partajează Postat Septembrie 24, 2015 Demult tare am facut si eu ceva asemanator.Am facut un suport pentru difuzor pe o placa,pe placa aveam niste ghidaje improvizate din niste tevi si tije filetate.Difuzorul era bine fixat pe placa.Am folosit o placa de plexiglas montata pe aceleasi ghidaje exact peste corpul difuzorului.Am facut ca membrana sa fie impinsa in exterior,placa de plexiglas venea peste partea metalica a difuzorului,apoi am marcat centrul.Pasul urmator a fost centrarea magnetului,ceva cam cum e port filiera sau cum ii spune la chestia aia,de fapt un fel de inel cu patru suruburi prins tot pe ghidaje.Centrarea facuta dupa centrul marcat pe placa de plexiglas.Asamblate toate fara placa de plexiglas de data asta si cu ajutorul a doi amici plus niste adeziv am coborat magnetul peste corpul difuzorului.Initial ma gandisem sa fac ceva gen surub-piulita dar trebuiau toate patru simultan,mai complicat,asa ca am incercat intai asa.Dupa 24 ore cat era intarirea acelui adeziv am facut proba si totul a fost bine. Link spre comentariu
marius75 Postat Septembrie 25, 2015 Partajează Postat Septembrie 25, 2015 (editat) Chiar a tinut prenadezul ?? , eu am lipit cu lac de mobila mai vascos !! Se pare ca tine, iar magnetul este mai mare decat cel din poza colegului. Difuzorul este inca functional cu toate ca a avut mai multe interventii, inclusiv o rebobinare facuta de mine (bobinajul din fabrica s-a desirat din cauza adezivului prost (sau incorect) aplicat de producator. Una peste alta, recentrarea interfierului pe magnet este posibila in conditii de amator, numai perseverenta sa fie. Atunci cand am facut operatiunea asta n-aveam internet sau carti de specialitate...am fost doar eu si fierul, care pe care. LE: Apropo' de titlul topicului, initial am crezut ca este vorba despre un magnet spart. Eu am relipit si magnet spart in mai multe bucati (tot cu prenadez) si canta ok, aproape insesizabila diferenta fata de cel care era cu magnetul intreg. Asta s-a intamplat cu dif-ul rusesc de banda larga cu diametrul de 20cm ce echipa pick-up rusesc Akord 201. Editat Septembrie 25, 2015 de marius75 Link spre comentariu
Dominicue Postat Septembrie 25, 2015 Partajează Postat Septembrie 25, 2015 Cea mai la indemanda solutie pentru lipirea inapoi ( si evident centrarea piselor polare) este rasina epoxidica si confectionarea unui inel de centrare dintr-un material neferos sau de ce nu chiar din plastic dur care se introduce intre piesa polara centrala si flansa magnetului pana la intarirea completa a rasinii . Operatiunea nu este usoara ( necesita putin efort fizic ) insa se poate , doar vointa sa fie . Apropos tot asa am mai auzit colegi forumisti cu experienta ca inclusiv inlocuirea rilei suspensiei este imposibila inregim de amator . In sfarsit ficare cu parerea lui ........... Link spre comentariu
allexx1968 Postat Septembrie 25, 2015 Partajează Postat Septembrie 25, 2015 Buna Se poate centra boxa cu precizie destul de mare.Trebuie confectionat un inel de centrare cat mai precis.Eu am ceva boxe Superion(pe 4 cai) la care am relipit 2 magneti si nu vad nici o diferenta intre difurile originale si cele reparate. Pe de alta parte am reparat(bobinat,centrat) un difuzor de bass de la celebrele Vermona de 50W in 1988 si am folosit ca adeziv lac de unghii.Dupa nici 24 de ore de la bobinare a functionat 24 ore fara nici o problema. Cu ceea ce se gaseste acum se pot repara si se pot obtine peste 95% din performante. Spor Alex Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Septembrie 25, 2015 Partajează Postat Septembrie 25, 2015 (editat) @crispus, am avut si eu probleme cu un difuzor de bass dintr-un sistem audio Logitech, si m-am dus cu el la ADelectrocom, si mi-l-au rezolvat. Iti recomand cu incredere Adelectrocom, iar inainte de a ajunge acolo, suna si incearca sa iei legatura cu domnul Adi, dumnealui se ocupa de aceasta problema. Mai multe detalii iti pot oferi in PM, nu scriu mai multe aici sa nu care cumva sa ma aleg iar cu cine stie cate avertismente si zile pe tusa, pentru reclama, ca si asa sunt satul de unii cerberi care modereaza pe acest forum, dupa bunul lor plac. Editat Septembrie 25, 2015 de Eugen Chirila Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum