Vizitator viobio Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 (editat) Am primit la restaurat partea electronica a unui aparat Leslie 47 (fabricat în 1947!!)La o prima verificare toți condensatorii electronici sunt "praf"Urmează sa verific și restul pieselor.Amplificarea este cu 2XKT88 & 12AU7 & 5U4GB & OC3 VA105.Ce am descoperit,are un condensator electrolitic cu patru secțiuni, acest condensator este montat într-un soclu!Interesant cum sunt cuplați catozii tuburilor finale, pe secundarul trafului de ieșire. Editat Septembrie 23, 2015 de viobio Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 Nu e chiar o raritate acea montare pe soclu a condensatorului compus. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 Pina acum nu am intilnit acest fel de montaj pt condensatori,omul cit trăiește invata. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 Probabil că se schimbau ca şi lămpile, la un anumit timp de uzură. Link spre comentariu
Untold Postat Septembrie 24, 2015 Partajează Postat Septembrie 24, 2015 (editat) Probabil că se schimbau ca şi lămpile, la un anumit timp de uzură. Probabil pe atunci nu se faceau lucruri de unica folosinta ca azi... Oricum, aparatul are o varsta venerabila, restaurarea lui merita din plin. Editat Septembrie 24, 2015 de Untold Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 24, 2015 Partajează Postat Septembrie 24, 2015 Mi-au plăcut nespus rezistenţele bobinate cilindrice verticale. Link spre comentariu
Untold Postat Septembrie 24, 2015 Partajează Postat Septembrie 24, 2015 (editat) Observ ca trafurile au axele perpendiculare, dar in acelasi plan. Probabil bunul ecranaj din capacele alea din tabla zdravana face restul de treaba. Ampul e de chitara, nu? P.S. Vio, asa sa arate, sa fim intelesi, da? Imaginea am luat-o de aici. Editat Septembrie 24, 2015 de Untold Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 24, 2015 Partajează Postat Septembrie 24, 2015 (editat) Foarte fain acest amplificator,cu toate ca era utilizat ca efect "LESLIE" pentru amplificatoare de orga are totusi o banda de frecvente ce se poate incadra in HI-FI. Imi aduc aminte cand am auzit prima oara acest efect a fost cand a cantat prin ani '80 in localul nou de la Politehnica,formatia <EXPERIMENTAL Q> cu Eugen Tunaru la clape,am ramas impresionat de spatialitatea sunetului dat de acest efect acustic realizat prin rotirea mecanica a doua difuzoare de inalte,schimbarea fazei sunetului prin aceasta rotire dand impresia urechi de spatialitate sau de miscarea/plimbarea sunetului prin aer. Merita reconditionat acest ampificator pana la ultima piulita si mai fain ar fi reconditionarea intregului ansamblu <LESLIE 47> daca mai exista pe undeva !!!! Te invidiez Viorel,zau asa! http://www.captain-foldback.com/Leslie_sub/chorale2.htm http://bentonelectronics.com/servicing-the-leslie-147-amplifier/ In ceea ce priveste anul de fabricatie al acestui amplificator,mai ales fiind echipat cu KT88 poate fi ceva mai recent intrucat KT88 a fost introdus pe piata in 1956.Iar daca este fabricat in 1947 inseamna ca a avut alte tuburi in etajul final,cu toate ca in '47 efectul "LESLIE" nu prea era cunoscut,ma rog,nu are importanta acest lucru. Editat Septembrie 24, 2015 de LMOlimpiu 1 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 24, 2015 Partajează Postat Septembrie 24, 2015 Nu restaurez decit partea electrica, asa se dorește, sa se vadă patina timpului. Link spre comentariu
Vizitator victor ponta Postat Septembrie 24, 2015 Partajează Postat Septembrie 24, 2015 (editat) De ce,la amplifurile cu tuburi, trafurile si lampile se pun la vedere? Editat Septembrie 24, 2015 de victor ponta Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 24, 2015 Partajează Postat Septembrie 24, 2015 La cele cu dizainul tip industrial aşa se procedează. E prima dată cînd vezi un amplif pe lămpi? Link spre comentariu
Vizitator victor ponta Postat Septembrie 24, 2015 Partajează Postat Septembrie 24, 2015 La cele cu dizainul tip industrial aşa se procedează. E prima dată cînd vezi un amplif pe lămpi? Am mai vazut. Dar observ cu preponderenta acest mod de amplasare si ma gandeam la anumite considerente pur tehnice. De aceea am intrebat. Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Septembrie 24, 2015 Partajează Postat Septembrie 24, 2015 Parerea mea, in primul rind lampile emana foarte multa caldura apoi trafurile sunt destul de mari si asta ar face cutia destul de mare . Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 24, 2015 Partajează Postat Septembrie 24, 2015 (editat) Interesanta reacția locala, făcută pe tuburile finale,catozii sunt legați la cite un capăt al secundarului, secundarul este făcut din doua înfășurari egale,mediana fiind cuplata la masa prin rezistenta de negativare a tuburilor finale.Cu aceasta topologie o mai conta fazarea difuzorului?Interesanta este și alimentarea G2 finale și defazor, prin acel tub regulator.De acel tub am mare frica,nu știu dacă mai este funcțional. Editat Septembrie 24, 2015 de viobio Link spre comentariu
daniel_88 Postat Septembrie 24, 2015 Partajează Postat Septembrie 24, 2015 Interesant cum s-au pastrat capacele trafurilor pe partea din interiorul cutiei, zici ca au fost vopsite ieri . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum