doban Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 Va salut stimati colegi ! Doresc sa construiesc un incarcator de 2.4V-140mA pentru acumulator NI-Mh.Poate cineva sa ma ajute cu o schema.Am cautat pe net si nu am gasit cea ce imi trebuie.Doresc o schema mai simpla,cu oprirea automata a incarcarii,dupa ce acumulatorul este incarcat.Daca nu am postat unde trebuie,rog un moderator sa mute topicul.Va multumesc. Link spre comentariu
puriu Postat Septembrie 24, 2015 Partajează Postat Septembrie 24, 2015 Pentru acesti acumulatori nici fabrica nu poate face un incarcator simplu si bun. Cele simple si ieftine omoara repede acumulatorul (se scurtcircuiteaza intern). Este foarte greu de sesizat momentul incarcarii complete deoarece tensiunea la borne are un salt foarte mic, zeci de milivolti. Mai usor de sesizat este cresterea cu cateva grade a temperaturii elementului (incepe arderea catalitica a hidrogenului produs prin electroliza apei). Daca nu se opreste incarcarea la timp, in interior incep sa creasca cristale care strapung diafragma si scurtcircuiteaza elementul.Un incarcator bun este "inteligent". Executa in permanenta o bucla de masurare a tensiunii si a temperaturii elementelor, compara rezultatele cu valorile anterioare si decide oprirea incarcarii.Pentru un amator recomand incarcarea cu curent constant, mai mic decat 1/10 din capacitatea declarata a acumulatorului, si oprirea manuala a incarcarii dupa un numar stabilit de ore, inainte de a incepe regimul de supraincarcare. 1 Link spre comentariu
doban Postat Septembrie 24, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2015 Va multumesc pentru raspuns.Acum e clar. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum