pusttiu Postat Februarie 28, 2007 Partajează Postat Februarie 28, 2007 Zal ,,,,da si tu un link de unde e luata poza...poate se gaseste si schema si traful pe undeva... ca eu ma chinui la un amp cu 6c33c Link spre comentariu
zal Postat Februarie 28, 2007 Partajează Postat Februarie 28, 2007 pusttiu uite sursa:http://www.graaf.it/maineng.htm Ma indoiesc ca o sa afli prea multe. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 28, 2007 Partajează Postat Februarie 28, 2007 Poate te ajuta asta: http://www.jogis-roehrenbude.de/Verstaerker/6C33C-N.htm Ce vrei sa construesti, un single ended sau push-pull? Link spre comentariu
ALEKS Postat Februarie 28, 2007 Partajează Postat Februarie 28, 2007 Si acum un cuvant din partea autorului ARITMA 6VA Stereo. Site-ul http://www.lumeatuburilor.go.ro a fost abandonat din cauza serviciilor foarte proaste oferite de Home.ro sau cine administreaza parcul de servere. In consecinta nu pot nici macar sa sterg site-ul de pe serverele lor, nu mi se mai accepta autentificarea cu toate ca le-am trimis si e-mail si tot tacamul (as face o sesizare la superiori dar nu au adresa de e-mail). In consecinta noul site s-a mutat pe http://lumeatuburilor.cabspace.com deci va incurajez sa-l utilizati pe acesta in schimb deoarece toate modificarile si adaugirile vor fi facute direct aici. Iar acum sa fiu pe subiect: ARITMA 6VA Stereo nu are nevoie de preamplificator pentru operatie in parametri standard. Nu am prevazut control de volum deloc in schema si nici de balans deoarece acestea sunt rezolvate de un selector digital de productie proprie cu microcontroller si stiva de selectie automata a canalelor si a volumelor cat si a balansului pe fiecare sursa. Dar pentru a satisface nevoia celui ce a cerut informatii, se pot utiliza doua repetoare catodice intocmai ca E88CC-Buffer inlantuite iar in interior o retea de corectie de tip Baxandall. Uite aici o schema in care operationalele de acolo merg inlocuite exact cu montaje identice cu E88CC-Buffer in care apropos, se poate monta E88CC, ECC88, 6N1P, 6N2P, ECC189 si tot asa inainte, observandu-se ca fiecare lampa vine cu sunetul ei propriu - personal n-am gasit 2 lampi sa sune identic (una mai infundat, alta mai cristalin, alta mai pe medii, alta doar pe joase, etc.). Etajele amplificatoare unitate sau in limite restranse cu triode se executa foarte simplu iar calculele nu sunt cine stie ce mancare de peste. Exista carti in care sunt date informatii exacte despre calculul etajelor amplificatoare cu trioda. Iar dintre schemele postate, eu nu recomand deloc cea incercata de pusttiu -- e o schema buna dar balansul e tare dubios iar frecventa de taiere a filtrului de inalte nu mi se pare deloc bine aleasa (dupa urechea mea). As incerca 7.jpg prezentata de d-l zal, eventual. Referitor la sursa de alimentare de la ARITMA, marind puterea rezistorului de 33k/0.5W din sursa (cate unul pentru fiecare canal in parte) la 1W sau chiar la 2W, pe aceeasi bara vei putea lega fara nici o problema orice corector de ton sau preamplificator. Dar trebuie sa iei in consideratie puterea necesara pe care o va debita transformatorul de retea si evident disipatia pe regulatorul de tensiune care nu va mai putea fi LM317 ci eventual un grup de 3 bucati LM317 in paralel (filamentii preamplificatorului se simt mai bine "regulati") sau orice alt regulator care va suporta curent mare. In starea initiala (fara preamplificator) vei avea nevoie de un trafo. de retea cu miez de 80VA pentru a face fata cu brio consumului de curent. Cred ca trebuia cuplat cu topicul cu ARITMA... deja deriva discutia. Spor la lucru si s-auzim de bine! Apropos de aparatele lui felixx, m-ar interesa si pe mine unde as putea prelucra o bucata de aluminiu cu freza cu bormasina si cu tot tacamul eventual serigrafie pentru textul de pe panoul frontal (o fasie mult mai subtire ce va constitui panoul frontal al selectorului sus-amintit). Sanatate (si virtute), ALEKS Link spre comentariu
lucianbl Postat Martie 2, 2007 Autor Partajează Postat Martie 2, 2007 Alex mersi de raspuns Eu am ales schema RIM 1 JPG vreau sa o alimentez tot din sursa facuta pentru aritma trafo nu e problema duce e un mostru de traf...luat de la un telex simens o sa pun o poza maine. Deci in concluzie schema la alimentare ramane neschimbata doar ca mai leg inca 2 LM-uri in paralel peste cea din schema.Azi am luat o parte din piese la magazin pentru amandoua proiecte si pentru amp si penru pereamp asa ca nu mai pot sa ma intorc din drum...pe toate piesele am ajuns la vreo 7O ron cel mai scumpi au fost condesatorii electrolitici si potentiometrii astia ii primesc Joi nu a intrat in pret LM-urile inca nu am nici o bucata mai imi trebuie nishte condesatori si ceva rezistente si gata ma apuc de treaba Link spre comentariu
zal Postat Martie 2, 2007 Partajează Postat Martie 2, 2007 lucianblDaca zici ca ai ales schema nemtilor de la RIM (tot respectul, tot ce am facut din revista si cataloagele lor au mers bine), as avea o sugestie: daca nu ai un putometru bun ptr. balans, renunti la el in pozitia aceea, pui unul de 1Mohm liniar pe iesire (capetele pe iesirile canalelor si cursorul la masa). In catozii lampii de la intrare adaugi cite o rez. de 22-27Kohmi inseriata cu cite un condens. de 47uF/50-63V care sa imite circuitul RC al vechiului balans (bine-nteles ca nu unesti catozii in nici un fel). Practic asa cum e acum in schema, balansul e mai limitat si se obtine prin varierea intre niste limite a amplificarii primului etaj, prin inlocuire cu ce ti-am descris mai sus poti face un balans total stg-dr.Bafta! Link spre comentariu
lucianbl Postat Martie 3, 2007 Autor Partajează Postat Martie 3, 2007 asta e traful de test nu o sa fie probleme cu el sigur...dupa ce termin ampu o sa fac si eu o comanda la Petra pentru un toroidal ca si al lui Alex Link spre comentariu
ALEKS Postat Martie 3, 2007 Partajează Postat Martie 3, 2007 Pentru transformatorul toroidal ai nevoie de:Pri: 220V/50HzSec1: 6.3V/4.5ASec2: 220V/250mAputere miez feromagnetic: 80-100WALEKS Link spre comentariu
lucianbl Postat Martie 7, 2007 Autor Partajează Postat Martie 7, 2007 Multumesc AleksDeci astea sunt noile valori la traf cu tot cu consumul la lampile de la preamp(plus modificarile de mai sus mentionate de tine ). Si te mai rog daca ai putea sa imi zici cam cit de mare iese un traf toroidal ca si al tau? Nu stiu cam cit spatiu sa las pentru el in cutie am inteles ca trebuie pus separat in cutie altfel induce brum de reteaMultumesc AleKs pentru amabilitate inca o data Link spre comentariu
ALEKS Postat Martie 7, 2007 Partajează Postat Martie 7, 2007 Transformatorul de care-ti spuneam este excelent pentru ARITMA in starea nativa, fara lampile din preamplificator - asta presupune tensiunea de filament redresata cu o punte 10PMx dar pusa pe un radiator considerabil.Tinand seama ca o lampa pentru preamplificare "suge" in medie cca. 360-400mA pe filament iar pe anodica maxim 10mA atunci vei dimensiona transformatorul corespunzator (cred ca va trebui sa recalculezi doar la bara de 6.3V fiindca pe anodica nu e problema, cei 250mA reusesc sa faca fata cu brio tuturor solicitarilor date de lampile ARITMEI plus cele pe care le vei adauga).Daca te intrebi de ce trebuie atata curent pentru bara de 6.3V, raspunsul e simplu, facand un bilant al puterilor, vei constata ca puterea disipata prin efect Joule pe puntea redresoare... e destul de mare - dar in final rezultatul este mai mult decat satisfacator in domeniul zgomotului de fond.Dimensiunile transformatorului meu sunt dupa cum urmeaza:Hmax = strict <= 7.5cm cu tot cu sarma bobinata pe torDmax = strict maxim 9cm cu tot cu sarma bobinata pe torunde Hmax = inaltimea maxima, Dmax = diametrul maximDaca pe undeva nu m-am facut inteles, astept intrebari si am sa incerc sa reformulez.Mult succes,ALEKS Link spre comentariu
lucianbl Postat Martie 21, 2007 Autor Partajează Postat Martie 21, 2007 Asta am comandat la Petra 1 Bucata Pri: 220V/50Hz Sec1: 6.3V/6.5A Sec2: 220V/250mA putere miez feromagnetic: 80-100W Plus un suport de fixare tip SF01Multumim pentru comanda.Termen de executie: 28.03.07Livrare: Posta Ramburs.Astept sa apara dar pana atunci nu dorm am facut cablajele si am facut rost de piese imi mai lipsesc citeva rezistente dar sper sa le fac rost As vrea sa desfiintez din preamplif ultima bucata cea cu Laudness si sa intru direct in amp fara bucata aia. Nu stiu ce efect o sa aiba am zis sa reglez volumul din potentiometrul de intrare in Aritma oricum mai studiez problema maine montez piesele. Am facut pentru fiecare canal un cablaj separat nu e o opera de arta l-am desenat apoi l-am vopsit cu pensula de la o oja apoi bagat la clorura.Astept sa il bag in teste va tin la curent oricum. Link spre comentariu
zal Postat Martie 21, 2007 Partajează Postat Martie 21, 2007 Poti sa scoti linistit circuitul Loudness dar sa lasi rez de 100K, descarca cond de iesire. Bafta! Link spre comentariu
lucianbl Postat Martie 21, 2007 Autor Partajează Postat Martie 21, 2007 Mersi Zal asa o sa fac chiar mi-ai luat o piatra de pe inima imi statea in git circuitul ala de loudness Link spre comentariu
george_nebunu_imst Postat Aprilie 12, 2007 Partajează Postat Aprilie 12, 2007 Aleks daca vrei poti sa postezi cablajul de la Aritma 6w ? pls kosmin227:te rog nu mai posta de 2 ori aceeasi chestie Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum