Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema Preamplif cu corector de ton

lucianbl

Postări Recomandate

Salut sunt in faza de constructie a amplificatorului facut de Alex "Aritma"

http://www.lumeatuburilor.go.ro/ARITMA% ... /index.htm

dar as vrea sa ii fac si un preamplificator cu corector de ton am lampile urmatoare :

6Ц 6H 6П 6Ж 6C 6X 6K 6E 6 Г

6Ц4П

-EB 6H6П 6П23П 6Ж3П 6C2П 6X6C 6K4П 6E5C 6 Г2

6Ц10Л 6H3П 6П3C 6Ж8 6C3П 6X2П

6H8C 6П1П 6Ж2П 6C41C

6H7C 6П14П 6Ж32П 6C33C

6H3П 6П18П 6Ж9П 6C19 П-3

6H3C 6П15П 6Ж38П

6H9C 6П1П

6H2П 6П1Л

6H1П 6П6C

CГ 12Ж1Л 6BO ГMИ-11 2Ж27Л B35 П ГY15 4П1П

CГ2C ГMИ-6 ГY17

CГ4C

CГ16 П

daca a facut cineva un preamp cu corector de ton cu lampile astea si este multumit de calitatea rezultata va rog o schema

Va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lucianbl

17

• zal

13

• pusttiu

4

• ALEKS

3

Top autori în acest subiect

Multumesc Zal deci in concluzie la toate schemele de mai sus in loc de ecc83 si ecc826N2P sau 6N9S ??? scuze poate pentru altii mai experimentati era clar din prima eu sunt la primul meu amp si chiar nu vreau sa stresez pe nimeni dar nu vreau sa fac o prostie si sa pun lampi nepotrivite

Link spre comentariu

Da sint lampi care merg in audio. Diferente mari intre ele nu sint. Ar trebui sa stabilizezi alimentarea inclusiv cea de filament. Daca lucrezi cu atentie, mai ales sa conectezi corect picioarele la lampi nu ai de ce sa-ti fie frica. Atentie si la constructie, ecranarile sint f. importante, in nici un caz sa nu pui traful in cutie cu lampile, il pui ecranat linga, tot pe acelasi sasiu. Atentie la calitatea putometrilor si a comutatoarelor.Bafta! Sa ne arati ce ai facut.

Link spre comentariu

eu am facut corectorul ala din prima poza... mere binisor..dar se poate mai bn . nu sunt de acord cu : balansul...e prin c-ul ala si in momentul in care vrei sa se auda doar pe un canal nu e asa. pe unul din canale se aude normal iar pe cellalat amplificarea este maxima. basul se face simtit pe ultima 25%din rotatia de la potentometru ( abia atunci este un bass adevarat...pin atunci este nesemnecativ. tonul este sters ,,,,ar fi fost frumos dsa pot schimba citeva piese sa vad cum se comporta. am pus ca lampa 6n23p si cu andica la 85v se aude bn...dar o sa mai incerc si alta schema.

Link spre comentariu

Multumesc frumos pentru indicatiiAs vrea sa il fac pe ultimul din lista pare destul de profi si e si stereoUrmeaza partea de achizitii de piese, partea care ma deranjeaza cel mai mult.... ma duc la Magazinul Ceausist Dioda si incep sa le dau valorile la mutrele alea acre si sa imi zica " tinem dar nu avem" ar fi o chestie sa poti undeva sa faci o lista de piese si sa ti-o trimita prin posta home si sa mai fie exact ce ai comandat in pachet.... hahaha dar astea sunt doar vise vise vise.Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul vorba lu BadeaOricum o sa am o tentativa maine sa vad ce iese va tin la curent cu executia si rezultatele oricum shasiul este gata si are o delimitare pentru traf l-am recuperat din boxa cred ca o fost la un TV Rubin dar e super fain executat am defrisat toate piesele din el l-am spalat si arata super tare o sa fac nishte poze sa il vedeti si voi. Montajul nu vreau sa il fac pe cablaj ca si Alex vreau totul in aer shasiul are nishte reglete sau cum le zice la alea pe care se pot lipi piesele foarte simplu si o sa aiba si un aer de oldie atunci . Sper sa ma descurc daca o sa am probleme tot la voi apelez ca vad ca sunteti amabili si aveti rabdare si cu incepatorii.

Link spre comentariu

@lucianbl

daca vrei sa-ti vina acasa iei piesele de la telezimex/vitacom si le zici ca vrei prin curier rapid(asa vin toate si ti le aduce si acasa)

am inteles ca-ti faci aritma. bun as dori sa stiu si eu ca trafuri de iesire ce vei folosi? 2 de iesire(cadre) din rubin, ori industrial pe E+I 220-->9v cu tolele reasezate cu intrefier, sau ti le bobinezi tu.

bafta oricum :yawinkle:

Link spre comentariu

Am de fapt deocamdata numai 1 traf de iesire de ala de la tv cadre cred trebuie pus intrefier si am o promisiune de inca unul de la tata unui prieten care are o boxa plina si un balcon plin cu piese de tv-uri cu lampi si imi da cu draga inima mai ales ca il preseaza nevasta sa mai scape de gunoaie cum zice ea...Cum e treaba cu telzimex astia au pagina de net sau cum dau comanda chiar daca nu vine cu curier rapid ma duc la posta si platesc e comod numa sa aiba piesele astea ca de obicei toti strimba din nas zic ca ceri la prea multi volti la cond si prea mare wataj la rezistente la potentiometri nu mai zic... rad astia de tine" ce vrei mah ? potentiometru dublu hahaha nu am mai auzit de asta din anii 80... potentiometru cu priza mediana .. ce e ala ??? hai sa iti vad mersu joc de glezne

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări