Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre PSRR (rejectie sursa)

Postări Recomandate

La definirea și măsurarea PSRR se folosește delta pentru că e mai comod și mai expresiv. Alimentez OA la +/- 5V și măsor Uout1 apoi alimentez la +/- 15V și măsor Uout2. Fac calculele. Cam asta e procedura . 

Într-un amplificator de audio probabil însă că rms este mai relevant , deși ambele pot fi folosite dacă înțelegem exact despre ce volți ( sau dB ) vorbim .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Uite cum masor eu.

Asta e tensiunea pe alimentari. Fiecare alimentare are 5Vpp riplu. Intrarea e pusa la masa.

Valoarea cea mai mica a tensiunie e 2x48V, iar valoarea cea mai mare e 2x53V. Diferenta este 2x5V adica 10V (Asta fiind delta Vsupply).

Posted Image

Iar asa arata tensiunea pe iesire. La fel ca si in primul caz, luam tensiunea cea mai mica si cea mai mare. Care este aici de 2,7mV.

Posted Image

Gain-ul la ampliful asta e 30x.

Si aplic formula. PSRR = 20 x Log ( ( 10V / 2,7mV) x 30) = 100 dB

Acum eu nu stiu sigur daca trebuie sa pun 10V sau 5V pentru Vout.

Link spre comentariu

Când variația alimentărilor este simetrică - cum este cazul aici - se ia amplitidinea unei alimentări deci 5V . 

Acest mod de măsură se folosește pentru a nu fi influențați de erorile de mod comun . 

Se poate măsura însă și pentru fiecare alimentare separat dacă folosim un circuit care să elimine erorile de mod comun .

La amplificatoare audio de putere avem însă un punct de masă bine determinat . Variațiile alimentării nu generează erori de mod comun . Pe de altă parte variațiile alimentării nu sunt neapărat simetrice pentru că riplul pe alimentare este dependent de consum . Poate fi deci utilă măsurarea separată a influenței variației alimentării pe cele două ramuri . Diferențe importante ar putea da chiar indicații asupra sursei problemelor . 

Link spre comentariu

Am masurat pe schema de aici cu acel riplu de 5V pe rand pe fiecare alimentare si imi da asa- pe V+ : 106,5 dB

- pe V-  : 93,9 dB

- iar cu riplu pe ambele alimentari: 95,4 dB

Ce chestie, pe alimentarea pozitiva rejectia e mult mai buna... :)

PS: Ma intrebai dincolo daca simulatorul tine cont de efectul Early. Da, tine.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări