Blacksmith Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 Cica formula de calcul a PSRR este : Deci PSRR-ul ar fi raportul dintre cat variaza alimentarea si cat din variatia asta apare pe iesirea amplifului. Logic, nu ?? Ok, dar ce cauta Av-ul ala acolo ? (Av - fiind castigul in bucla inchisa). Pentru ca Vout deja tine cont de amplificare, de ce s-o mai includem inca o data ? Link spre comentariu
UDAR Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 Vout din formula aia nu ține cont de nicio amplificare . Este vorba tocmai de variația tensiunii la ieșire determinată de variația tensiunii de alimentare ( nu de vreun semnal de intrare ) . Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2015 Pai Vout nu este Vin x factorul de amplificare (Av ala) ? Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 In formula nu este Vout ci delta-vout in functie de delta-valim, adica in formula nu este valoarea semnalului la iesire, ci este variatia semnalului de la iesire cauzata de variatia alimentarii. Aceeasi chestie a zis-o deja UDAR... Link spre comentariu
UDAR Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 (editat) Păi care Vin ??? Când se măsoară PSRR Vin = 0! Sau , conform celor postate de Marian mai sus , cel puțin constantă. Mai corectă mi se pare ( mie ) referirea la Vos , atunci dispare Av și comparăm totul la intrare . Formula postată de tine este doar una din formele posibile , în particular una referită la ieșire . Formula ar fi atunci cu ΔVsupply/ΔVos. Dar ΔVout = Av*ΔVos ! Evident , tot când Vin = 0. Editat Septembrie 23, 2015 de UDAR Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 Uite un exemplu didactic pentru cei ca tine , ca sa vezi de unde vine lumina ... bunavointa sa existe , ca restul se gaseste . Spor la treaba si auditii placute ! Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2015 (editat) UDAR, cine e acest "Vos" ? Edit: Am gasit, cica e "Input offset voltage". Dar Vos unde il masor ? Ca singurul offset de care stiu eu e la iesire.... Editat Septembrie 23, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 Dudi uite, citeste articolul meu de aici: http://www.elforum.info/blog/8/entry-261-amplificatorul-audio-generalitati-ep1/ Ia schema aia de emitor comun, sa zicem pe cea cu degenerare ca e mai simplu de calculat, si tot pentru simplitate ignora Re' ( desi pana si aceasta conteaza tocmai in ideea ce vreau sa o prezint dar fara ea e mai simplu de inteles ), sa zicem ca alimentarea nu este stabilizata ci variaza intre 10 si 12V, eliminand C1 si calculand polarizarea din baza pentru cele 2 alimentari distincte, se vor obtine 2 valori diferite ale Ic, diferenta dintre cele 2 valori ale Ic se traduce intr-o diferenta de tensiune pe rezistenta din colector, si deci un delta Vout care este cauzat de catre delta Valim, fara nici un fel de semnal pe intrare. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2015 (editat) Mai e o problema. Daca, sa zicem ca eu am riplu 5Vpp pe alimentarea pozitiva si la fel si pe cealalta, cand calculez PSRR-ul cu formula de mai sus ce tensiune pun pt ΔVsupply, 5V cat e pe fiecare alimentare sau amandoua alimentarile adunate, adica 10V ? Normal mi s-ar parea sa pun 10V ca doar amandoua tensiunile influenteaza ampliful.... Editat Septembrie 23, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 Vout este in fapt o valoare Vrms, corect? Din ce deriva Vrms? Din Vv, nu Vvv, adica te intereseaza una seamialternanta pe rand, nu valoarea varf la varf, deci doar variatia unei ramuri conteaza, fie ca e pe pozitiv fie ca e pe negativ. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2015 Nu, Vout eu masor tot Vpp. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 Cum sa masori iesirea dupa valoarea varf la varf? Cand pui o rezistenta chioara pe iesire, ce valoare masori tu pe ea? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2015 Pai masor cu osciloscopul nu cu aparatul de masura. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 Tu stii ce-i ala curent alternativ? Tu stii ce-i aia sinusoida? In fine, cum spui tu, insisti sa sari niste pasi importanti, pe premiza orice elev de facultate viseaza sa devina din start manager, director la banci, functii cat mai importante... Nu asa se evolueaza cu adevarat. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2015 Nu inteleg ce vrei sa zici.... In formula PSRR-ului este delta Vsupply si delta Vout. Mie asta imi spune ca trebuie sa folosesc peak-to-peak, adica toata excursia tensiunii. Nu inteleg de ce as folosi RMS. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum