Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre PSRR (rejectie sursa)

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Păi care Vin ??? Când se măsoară PSRR Vin = 0!

Sau , conform celor postate de Marian mai sus , cel puțin constantă.

Mai corectă mi se pare ( mie ) referirea la Vos , atunci dispare Av și comparăm totul la intrare . Formula postată de tine este doar una din formele posibile , în particular una referită la ieșire .

Formula ar fi atunci cu ΔVsupply/ΔVos.  Dar ΔVout = Av*ΔVos ! Evident , tot când Vin = 0.

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Dudi uite, citeste articolul meu de aici:

http://www.elforum.info/blog/8/entry-261-amplificatorul-audio-generalitati-ep1/

Ia schema aia de emitor comun, sa zicem pe cea cu degenerare ca e mai simplu de calculat, si tot pentru simplitate ignora Re' ( desi pana si aceasta conteaza tocmai in ideea ce vreau sa o prezint dar fara ea e mai simplu de inteles ), sa zicem ca alimentarea nu este stabilizata ci variaza intre 10 si 12V, eliminand C1 si calculand polarizarea din baza pentru cele 2 alimentari distincte, se vor obtine 2 valori diferite ale Ic, diferenta dintre cele 2 valori ale Ic se traduce intr-o diferenta de tensiune pe rezistenta din colector, si deci un delta Vout care este cauzat de catre delta Valim, fara nici un fel de semnal pe intrare.

Link spre comentariu

Mai e o problema. Daca, sa zicem ca eu am riplu 5Vpp pe alimentarea pozitiva si la fel si pe cealalta, cand calculez PSRR-ul cu formula de mai sus ce tensiune pun pt ΔVsupply, 5V cat e pe fiecare alimentare sau amandoua alimentarile adunate, adica 10V ? Normal mi s-ar parea sa pun 10V ca doar amandoua tensiunile influenteaza ampliful....

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări