ain Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 Buna, Va solicit ajutorul in privinta recomandarii unei scule cu care sa pot da o gaura fi 20 mm intr-o placa de lemn tare (stejar) pe o grosime 8 mm. In centrul locasului va fi o gaura fi 9-10 mm care va traversa toata placa de lemn (2-3 cm grosime). In acest locas va trebui sa intre un rulment (fi 20 mm) care va trebui sa intre fortat. Am la dispozitie o bormasina Bosch si o freza Dremel ( http://www.amazon.com/Dremel-6800-01-Trio-Rotary-Tool/dp/B003HIWR2Q ). Ma gandeam sa folosesc o freza, dar la Dedeman nu am gasit freze decat de la 26 mm in sus. Poate cineva sa-mi faca o recomandare? Eventual o vreza de la Dedeman sau alt magazin mare. Link spre comentariu
bcristian Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 Nu cred ca poti da o gaura de rulment doar cu sculele alea. Cu o freza de mana normala se putea, folosind un sablon, dar din cate vad aia mica nu are posibilitatea asta. Dar pentru rezultate acatarii sugestia mea e fie sa faci gaura pe o freza/cnc, fie folosesti un rulment aplicat. Link spre comentariu
ain Postat Septembrie 22, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2015 (editat) Multumesc foarte mult pentru raspuns. Am mai cautat pe site la Dedeman si am gasit o trusa cu o freza de 19 mm. http://www.dedeman.ro/ro/trusa-freze-30-65mm-11-buc-lt22570.html In privinta rulmentului aplicat, ma poti ajuta cu un link cu un magazin/retea de magazine (sunt din Cluj)? Erata: Diametrul exterior al rulmentului este 22 mm. Editat Septembrie 22, 2015 de ain Link spre comentariu
briobit Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 (editat) Ai zis ca vrei de 19? Asta e buna? http://www.artool.ro/detalii-produs/ProductsCatalog-Product/17073/177-Diverse-accesorii-masini-electrice Ai mai jos pe pagina si alte marimi. Editat Septembrie 22, 2015 de briobit Link spre comentariu
Vizitator victor ponta Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 http://www.sculedemana.ro/accesorii-pentru-masini-de-gaurit-bituri-si-burghie/scule-de-gaurit-lemn-burghie-freze-pentru-lemn/expert-22mm-flat-wood-bit-with-quick-release.html Trebuie sa frezeze un locas pentru rulment la dimensiunile exterioare ale acestuia si o gaura de trecere pentru un ax. Cu acele carote n-o sa poata face asta. Ce naiba... Link spre comentariu
ain Postat Septembrie 22, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2015 (editat) De fapt diametrul corect este 22 mm. Cred ca solutia este asta. Editat Septembrie 22, 2015 de ain Link spre comentariu
Vizitator victor ponta Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 Exact. Bafta. Link spre comentariu
daniel_88 Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 Nu cred ca poti da o gaura de rulment doar cu sculele alea. Cu o freza de mana normala se putea, folosind un sablon, dar din cate vad aia mica nu are posibilitatea asta. Dar pentru rezultate acatarii sugestia mea e fie sa faci gaura pe o freza/cnc, fie folosesti un rulment aplicat. Aveti vreun link si pentru mine cu astfel de rulmenti? M-ar interesa, am cautat cu "gogu" si nu gasesc decat rulmenti simpli. Link spre comentariu
bcristian Postat Septembrie 23, 2015 Partajează Postat Septembrie 23, 2015 Daca vrei sa faci gaura cu burghiu plat, iti recomand sa testezi pe o bucata de sacrificiu inainte. Nu au precizie f buna (cand vorbim de cote de rulment) nici in bormasina cu coloana, la mana nici atat, mai ales ca e un rulment mic. Pentru rulment, google "lagar oscilant". Link spre comentariu
ain Postat Septembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2015 Multumesc pentru sfat. Ma gandesc ca in caz ca voi avea un pic de joc sa pun intre rulment si lemn o tabla subtire (de gen Cu 0.2mm) sau sa-l imobilizez cu un adeziv rigid (epoxi). Oricum pozitia lacasului nu e critica, pozitionarea placii va putea fi reglata dupa 2 axe. Ce e important e sa nu am joc radial (solicitarea axiala e neglijabila). Link spre comentariu
alin 105 Postat Septembrie 24, 2015 Partajează Postat Septembrie 24, 2015 Solutia rulmentului oscilant recomndata de bcristian e cea mai corecta si cea mai simpla.Astfel de rulmenti gasesti in Cluj la Diodor -str Bobalnei nr 44-colt cu Plevnei.Eu de acolo imi comand chestii de genu`. Link spre comentariu
Tunereader Postat Septembrie 24, 2015 Partajează Postat Septembrie 24, 2015 (editat) https://www.magazinulcuscule.ro/scule/taiere-si-aschiere/freze/vorel/22551-set-freze-pt-lemn-5-buc-15-35-mm Frezati intai locasul rulmentului, apoi continuati cu gaura de 10. Daca lemnul e uscat, ar trebuie sa folositi o masina cu coloana, sau un suport pentru bormasina pentru o precizie mai buna, insa la 20mm merge foarte bine cu bormasina Bosch, Dremel-ul ala nu cred ca face fata la stejar uscat. Editat Septembrie 24, 2015 de Tunereader Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum