Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frezare locas rulment

ain

Postări Recomandate

Buna,

Va solicit ajutorul in privinta recomandarii unei scule cu care sa pot da o gaura fi 20 mm intr-o placa de lemn tare (stejar) pe o grosime 8 mm. In centrul locasului va fi o gaura fi 9-10 mm care va traversa toata placa de lemn (2-3 cm grosime). In acest locas va trebui sa intre un rulment (fi 20 mm) care va trebui sa intre fortat.

Am la dispozitie o bormasina Bosch si o freza Dremel ( http://www.amazon.com/Dremel-6800-01-Trio-Rotary-Tool/dp/B003HIWR2Q ).

Ma gandeam sa folosesc o freza, dar la Dedeman nu am gasit freze decat de la 26 mm in sus. 

Poate cineva sa-mi faca o recomandare? Eventual o vreza de la Dedeman sau alt magazin mare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ain

4

• bcristian

2

• briobit

1

• daniel_88

1

Top autori în acest subiect

Nu cred ca poti da o gaura de rulment doar cu sculele alea.

Cu o freza de mana normala se putea, folosind un sablon, dar din cate vad aia mica nu are posibilitatea asta.

Dar pentru rezultate acatarii sugestia mea e fie sa faci gaura pe o freza/cnc, fie folosesti un rulment aplicat.

Posted Image

Link spre comentariu

Multumesc foarte mult pentru raspuns.

Am mai cautat pe site la Dedeman si am gasit o trusa cu o freza de 19 mm. http://www.dedeman.ro/ro/trusa-freze-30-65mm-11-buc-lt22570.html

In privinta rulmentului aplicat, ma poti ajuta cu un link cu un magazin/retea de magazine (sunt din Cluj)?

Erata: Diametrul exterior al rulmentului este 22 mm. 

Editat de ain
Link spre comentariu

Nu cred ca poti da o gaura de rulment doar cu sculele alea.

Cu o freza de mana normala se putea, folosind un sablon, dar din cate vad aia mica nu are posibilitatea asta.

Dar pentru rezultate acatarii sugestia mea e fie sa faci gaura pe o freza/cnc, fie folosesti un rulment aplicat.

Posted Image

Aveti vreun link si pentru mine cu astfel de rulmenti? M-ar interesa, am cautat cu "gogu" si nu gasesc decat rulmenti simpli. 

Link spre comentariu

Daca vrei sa faci gaura cu burghiu plat, iti recomand sa testezi pe o bucata de sacrificiu inainte.

Nu au precizie f buna (cand vorbim de cote de rulment) nici in bormasina cu coloana, la mana nici atat, mai ales ca e un rulment mic.

Pentru rulment, google "lagar oscilant".

Link spre comentariu

Multumesc pentru sfat. Ma gandesc ca in caz ca voi avea un pic de joc sa pun intre rulment si lemn o tabla subtire (de gen Cu 0.2mm) sau sa-l imobilizez cu un adeziv rigid (epoxi). Oricum pozitia lacasului nu e critica, pozitionarea placii va putea fi reglata dupa 2 axe. Ce e important e sa nu am joc radial (solicitarea axiala e neglijabila).

Link spre comentariu

Solutia rulmentului oscilant recomndata de bcristian e cea mai corecta si cea mai simpla.Astfel de rulmenti gasesti in Cluj la Diodor -str Bobalnei nr 44-colt cu Plevnei.Eu de acolo imi comand chestii de genu`.

Link spre comentariu

https://www.magazinulcuscule.ro/scule/taiere-si-aschiere/freze/vorel/22551-set-freze-pt-lemn-5-buc-15-35-mm

Frezati intai locasul rulmentului, apoi continuati cu gaura de 10. Daca lemnul e uscat, ar trebuie sa folositi o masina cu coloana, sau un suport pentru bormasina pentru o precizie mai buna, insa la 20mm merge foarte bine cu bormasina Bosch, Dremel-ul ala nu cred ca face fata la stejar uscat.

Editat de Tunereader
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări