Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tensiune slabă?

Vizitator sunsray

Postări Recomandate

Ce nu fac smecherii numai sa iasa cit mai ieftin. Inainte ( pe vremea lui ceasca) am vazut platbenzi  cositorite nu zincate. Chiar cele zincate sint bune, cu conditia ca cel care acopera cu zinc  platbenzile, sa o faca cu simt de raspundere. Platbenzile sint zincate termic,dupa o temeinica curatare  a lor(platbenzilor) de rugina,ulei,vaselina vopsea,etc. Am vazut tarusi de impamintatre si platbenzi pentru centuri de impamintare acoperite cu zinc in strat destul de gros.

Pe scara mea au luat foc doua tablouri de sigurante din cauza contactelor slabe: aluminiu pe fier (fost) zincat.

Acolo de vina a fost cel care a facut jonctiunea, uitind probabil, sa stringa suficient suruburile de fixare.

Colegul @sunsray,ar face mai bine sa se adreseze unui electrician care i-ar rezolva problema repede. Orice neatentie poate provoca o tragedie.Curentul nu iarta,nu-i de joaca cu el. 

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
Vizitator sunsray

Verificarea cu un ,,creion de fază,, nu e concludentă, fiindcă el detectează doar prezența fazei, nu și starea nulului.În plus, dacă nulul este întrerupt pe undeva pe traseu și aveți o priză cu indicator luminos sau întrerupătoare cu indicator luminos, atunci faza se va ,,întoarce,, din cauza indicatoarelor luminoase sau chiar eventualilor consumatori conectați prin nulul întrerupt și veți avea surpriza să detectați la unele doze faza pe ambele fire. Cel mai corect se lucrează doar cu o lampă de control cu bec cu incandescență.Și un multimetru mai ieftin măcar, pentru verificarea tensiunii. Faceți o poză clară cu tabloul de distribuție de care vorbiți, să ne dăm seama ce aveți pe acolo...

Am verificat cu un multimetru profesional, ( link poza https://www.flickr.com/photos/132259280@N08/shares/Urj87R

si surprinzator tensiunea este de 228V, SI TOTUSI, BECUL CONECTAT LA ACELEASI CABLURI UNDE AM MASURAT( CA IN POZA) NU SE APRINDE!!

CARE AR PUTEA FI EXPLICATIA?

Editat de sunsray
Link spre comentariu

Am verificat cu un multimetru profesional, ( link poza https://www.flickr.com/photos/132259280@N08/shares/Urj87R

si surprinzator tensiunea este de 228V, SI TOTUSI, BECUL CONECTAT LA ACELEASI CABLURI UNDE AM MASURAT( CA IN POZA) NU SE APRINDE!!

CARE AR PUTEA FI EXPLICATIA?

Ca sa fac o mica gluma: poate ai becul ars :rade: .Lasind gluma la o parte, cu un aparat de masura o sa vezi ca ai tensiunea care trebuie sa fie cel putin 220V,impedanta aparatului de masura fiind  mare. Altfel e cind pui un bec care ia un curent destul de mare.Sigur ai undeva(ori pe faza ori pe nul) un contact imperfect(rezistenta mare). Rezistenta mare= curent mic si invers.E singura explicatie.

Link spre comentariu

Având în vedere că ați făcut verificarea pe circuitul de intrare de nișă (înainte de tabloul de siguranțe și contor) cel mai probabil aveți contact imperfect chiar pe firele de branșament la rețeaua stradală.

Faceți o sesizare la distribuitorul zonal de energie și vă rezolvă gratuit, fiindcă nu e domeniul dvs...

Link spre comentariu

Putea să măsoare cu absolut orice multimetru posibil, chiar și cu unul de 5 Lei, e absolut irelevant aici, important e faptul că la bornele unde măsura cei 228V un bec de 100W nu se aprinde. Asta denotă clar fie o întrerupere a unuia dintre firele de branșament, fie un contact foarte firav și/sau puternic oxidat. Având în vedere rezistența imensă de intrare a multimetrelor electronice, curentul consumat de acestea este infim,  și tensiunea la punctele de măsură nu se modifică sesizabil în timpul măsurătorii. De aceea la verificarea/depanarea instalației electrice se recomandă utilizarea unei ,,lămpi de control,, cu un bec cu incandescență....cu lampa se vede imediat un contact imperfect.

Link spre comentariu

Daca ai un bagaj suficient de cunostinte poti sa masori cu ce vrei tu.

Dar daca confunzi o siguranta fuzibila cu un releu si o petarda cu un multimetru profesional insemna ca TREBUIE sa chemi pe cineva care se pricepe.

Risti sa crapi sau sa dai de lucru pompierilor... 

Asa ca e relevant. Teoria ta l-ar ajuta doar pe unu cu un mimim de cunostinte acumulate si care accepta ca are de invatat dar aici nu e cazul asta.

Am uitat sa accentuez ca l-as impusca direct pe unu care innoada sarme in felul asta la o cladire de locuit.

Editat de florincccc
Link spre comentariu
Vizitator sunsray

Ca sa fac o mica gluma: poate ai becul ars :rade: .Lasind gluma la o parte, cu un aparat de masura o sa vezi ca ai tensiunea care trebuie sa fie cel putin 220V,impedanta aparatului de masura fiind mare. Altfel e cind pui un bec care ia un curent destul de mare.Sigur ai undeva(ori pe faza ori pe nul) un contact imperfect(rezistenta mare). Rezistenta mare= curent mic si invers.E singura explicatie.

Becul nu este ars sigur

Putea să măsoare cu absolut orice multimetru posibil, chiar și cu unul de 5 Lei, e absolut irelevant aici, important e faptul că la bornele unde măsura cei 228V un bec de 100W nu se aprinde. Asta denotă clar fie o întrerupere a unuia dintre firele de branșament, fie un contact foarte firav și/sau puternic oxidat. Având în vedere rezistența imensă de intrare a multimetrelor electronice, curentul consumat de acestea este infim, și tensiunea la punctele de măsură nu se modifică sesizabil în timpul măsurătorii. De aceea la verificarea/depanarea instalației electrice se recomandă utilizarea unei ,,lămpi de control,, cu un bec cu incandescență....cu lampa se vede imediat un contact imperfect.

Da , asta pare ca fiind cea mai probabilă cauza, așa cum a menționat si GEO 53 BN Editat de sunsray
Link spre comentariu

Atunci puneți mâna repede pe telefon și sunați la numărul de deranjamente al distribuitorului de curent, că deja problema se pare e în afara casei.... nu vă recomand în niciun caz să încercați să remediați un branșament aerian aflat sub tensiune....fiindcă e risc de  :mort

Link spre comentariu

Sa nu-ti faci nici-o problema, cand primesti raspunsuri in "doi peri". Asa cred unii ca te ajuta.

Ar fi interesant sa ne povesteasca cu sinceritate, cum s-au curentat ultima oara la 220 si cum au facut ultimul "pufffff" de-au sarit sigurantele!!!

Link spre comentariu

Simptomele descrise mă duc cu gîndul la o variantă bizară: un condensator sau bec de putere mică rămas înseriat pe unul din fire

Sigur se aprinde lumina undeva cînd încearcă cineva să fure curent.  :rade:

Nu ni s-a spus ce fel de cofret e acela cu toate firele tăiate, poate fi de la orice instalaţii urbane sau industriale.

Avînd un cablu trifazat gros tăiat cu mulţi ani în urmă şi alte două mai subţiri, e posibil orice. Pot fi cablurile de plecare din acel cofret, sau de rezervă, pilot, etc.

Oricum e periculos că nu au fost asigurate corect şi legal.

Editat de zal
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări