Vizitator hremus Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 As dori sa alimentez aprox. 4m de banda de led 14,4W/m de la o sursa de 24V ca. cum ma sfatuiti sa fac? O schema ar fi binevenita. Link spre comentariu
Dxxx Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Schema???? Cum am spus deja celebra "banda" are rezistente de limitare incat sa "mearga" la 12V. Daca ai o sursa de 24V curent continuu va trebui sa imparti sirul de leduri in 2 parti de lungime perfect egala intre ele. Schema este ca doar pui cele 2 parti in serie. In acest fel pe fiecare parte ar trebui sa cada fix jumatate din tensiune, deci 12v, deci exact ce trebuie. (asta presupunand ca ledurile si rezistentele de limitare sunt similare in cele 2 parti, ceea ce este probabil si cu piese mai slabe...) Singura conditie este ca alimentatorul sa dea mimin cei 60W, sau mai mult de 2,5A. Link spre comentariu
Vizitator hremus Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 (editat) La asta m-am gandit prima data, dar la 5 m de banda am 100 de grupuri (de cate 3 led-uri)de 12V. Si trebuie sa le lipesc pe un plafon, si sa fac atea legaturi/lipituri ...destul de migalos, ca sa nu mai vb de partea estetinca. Iar ca sa leg 14 grupuri care sunt deja in parallel cu alte 14 grupuri in serie ... nu stiu ce sa zic... Daca se arde un led deja nu mai sunt echilibrate cele 2 parti . LE: Am deja banda de led-uri. Am vazut ca se gasesc online si la 24V (6 led-uri pe grup), dar deja sunt alti bani... Editat Septembrie 21, 2015 de hremus Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Cumperi o sursa care se alimenteaza la 20-28V si scoate 12V (preferabil chiar 11,5V, pt o viata lunga a ledurilor). Poti folosi mai multe surse, de ex 2, fiecare alimentand jumatate din ledurile disponibile. Sunt la bazar ceva module step-down, cu iesire reglabila, de 5A. 2 d-astea si gata problema! Trebuie si puse pe un radiator. Sunt si ieftine, in jur de 15 lei/buc! Spune totusi si unde le montezi/din ce le alimentezi. Zici ca ai la indemana 24V curent alternativ si ledurile le pui pe un plafon? 24Vca ajung la aproape 36Vcc, caz in care susrele alea sunt depasite! Am facut un subiect nou, nu era rau unde era, dar tematica e destul de diferita. Link spre comentariu
Vizitator hremus Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 Doresc sa iluminez o incapere de aprox 1-1,5mp. Momentan este iluminata destul de slab cu un bec cu filament de 24V din acela folosit la beciuri. Alimentarea vine dintr-un transformator destul de puternic(nu stiu cat , dar duce cateva becuri incandescente fara probleme). Lipesc 6 benzi de led de aprox 70cm pe tavanul incaperii, apoi peste vine o bucata de plaxilglass alb transparent care sa fie iluminata uniform. De aceea vreau prea multe mataraie, pentru ca este posibil sa apara umbre , etc. Nu trebuie ca iluminarea sa fie perfect continua, poate sa fie si cu effect stroboscopic, atat timp cat nu deranjeaza "la ochi". De aceea ma gadeam la 3 variante: 1. Una e sa folosesc banda la 24V sau sa inseriez grupuri din banda , si sa le alimentez la 24V printr-un redresor + condensator la iesirea lui; 2. Sa incerc sa modific alimentarea de la 24Vca la 220Vca si sa cumpar o sursa dedicate benzilor cu led de aprox 100-120W , costa in jur de 70 - 90 lei; 3. Sa fac un montaj care sa-mi reduca cei 24V la 12V. Nu este asa de important daca este ca sau cc, pentru ca cu un rederesor este suficient pentru a transforma din ca in cc (m-am gandit si la un transformator 220-110 dar nu am gasit pe nicaieri). Link spre comentariu
Dxxx Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 Chiar nu inteleg... Daca vrei sa alimentezi banda de 12v la 24V vei face o taietura si o singura lipitura in plus - de unde vezi numeroase fire si lipituri??? Adica iei lungimea totala. O tai la jumatate. Plusul de la o jumatate il lipesti la minusul de la cealalta jumatate, si iti ramane liber un plus si un minus, pe care le pui la sursa. Deci o singura lipitura. Daca trebuie sa segmentezi totul in 6 segmente - le faci egale si in loc sa le conectezi toate in paralel la 12V le conectezi cate 2 in serie, si cele 3 grupe rezultate le conectezi in paralel la 24V. In cazul asta nici nu faci vreo lipitura in plus. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 DAR el are 24Vca, de la un traf. Prin redresare si filtrare, se vor obtine cam 34Vcc! Deja trebuie taiata banda in 3 si cele 3 bucati inseriate Link spre comentariu
Dxxx Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 Da, probabil ca tu ai inteles mai bine si ne aflam iarasi in cazul ca cineva solicita ceva si nu "binevoieste" sa ne dea detaliile importante. In acest caz: - oricum tensiunea trebuie redresata. Daca dupa redresare nu este si filtrata, atunci tensinea medie va fi ~ 24V si cu ea de principiu ar merge alimentare considerand 24V. Dar este o sulutie barbara posibil periculoasa cu variatia de tensiune de pe retea. - daca redreseaza si filtreaza posibil ca tensiunea sa fie cam prea mica pentru inseriere de 3 segmente de banda. Posibil ca luminozitatea sa fie prea mica. - corect este insa ca alimentarea sa fie bine stabilizata la 12 / 24 / 36V, pentru ca driverul pasiv cu rezistente serie functioneaza numai dupa o alimentarea cu tensiune constanta! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum