my self Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 buna seara . am si eu o intrebare , poate cineva sa lovit deja de aceasta problema. vreau sa pun niste proiectoare pe masina , mai exact 8 proiectoare de 55 watt bucata . am ars deja un alternator . as dori sa stiu daca exista vreo solutie , in afara de a monta o alta baterie sau un alt alternator decit cel original de pe masina , sa pot aprinde proiectoarele fara sa suprasolicit sistemul de incarcare al autoturismului . stiu ca la sistemele audio de putere se folosesc condensatori de mare capacitate ??? multumesc. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Condensatorii preiau varfurile mari de consum,dar nu te ajuta in cazul sarcinilor rezistive cum sunt becurile.Nici 3 baterii nu te ajuta pt ca pana la urma ajungi sa le descarci(pe principiul ca de unde iei si nu mai pui la loc,se termina),deci singura solutie este un alternator care sa fie capabil sa debiteze curentul cerut de consumatori.De curiozitate,unde mergi cu cele 8 proiectoare aprinse?intreb pt ca banuiesc nu pe drumuri publice... Link spre comentariu
madalin85 Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 cauta un alternator mai puternic ca asta este singura solutie.eu am pus pe dacie de renaul de 75 de amperi cu mici modificari(fulie si o bucsa de metal) Link spre comentariu
yo9hnf Postat Septembrie 30, 2015 Partajează Postat Septembrie 30, 2015 Un montaj care sa aprinda cele 8 proiectoare in cascada, doua cate doua nu ar merge ? Apesi pe buton -> se aprind 2 becuri -> 15 secunde -> se mai aprind 2 becuri -> 15 secunde -> se mai aprind 2 becuri -> 15 secunde -> se mai aprind 2 becuri (toate 8). Link spre comentariu
leo 17 Postat Septembrie 30, 2015 Partajează Postat Septembrie 30, 2015 inca un alterantor care sa ti incarce ucumulator de capacitate mai mare ...daca asta iti permite spatiul de langa motor pt inca un alternator 8x55w..iti trebuie ceva curent ... Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 30, 2015 Partajează Postat Septembrie 30, 2015 Apesi pe buton -> se aprind 2 becuri -> 15 secunde -> se mai aprind 2 becuri -> 15 secunde -> se mai aprind 2 becuri -> 15 secunde -> se mai aprind 2 becuri (toate 8). Si pe urma stai incordat sa vezi de unde iese fumul Baga un alternator de 150A si ai terminat povestea...cca 50A o sa-i ai pe proiectoare,mai pui 30A pe restul deci unul de 75A o sa cam transpire,dar daca te orientezi la unul peste 100A nu te doare capul,in schimb o sa-i doara ochii pe cei din fata ta.Tot n-ai zis,unde naiba mergi asa ca un pom de iarna luminat? Link spre comentariu
dancostea2002 Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 dupa ce termini povestea cu cele 8 proiectoare,ai nevoie neaparat de doua canistre cu carburant pt masina ,ca sa poti ajunge acasa ,si de una bucata pietroi,sa pui pe pedala de acceleratie ,pentru ca o sa-ti amorteasca piciorul pe ea.si nu te angaja in depasiri.ceva caluti din motorul ala vor hrani cele 8 proiectoare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum