Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiectoare / Instalare

my self

Postări Recomandate

buna seara .

am si eu o intrebare , poate cineva sa lovit deja de aceasta problema. vreau sa pun niste proiectoare pe masina , mai exact 8 proiectoare de 55 watt  bucata .  am ars deja un alternator . as dori sa stiu daca exista vreo solutie , in afara de a monta o alta baterie sau un alt alternator decit cel original de pe masina , sa pot aprinde proiectoarele fara sa suprasolicit sistemul de incarcare al autoturismului . stiu ca la sistemele audio de putere se folosesc condensatori de mare capacitate  ???

multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

2

• yo9hnf

1

• madalin85

1

• my self

1

Top autori în acest subiect

Condensatorii preiau varfurile mari de consum,dar nu te ajuta in cazul sarcinilor rezistive cum sunt becurile.Nici 3 baterii nu te ajuta pt ca pana la urma ajungi sa le descarci(pe principiul ca de unde iei si nu mai pui la loc,se termina),deci singura solutie este un alternator care sa fie capabil sa debiteze curentul cerut de consumatori.De curiozitate,unde mergi cu cele 8 proiectoare aprinse?intreb pt ca banuiesc nu pe drumuri publice...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Un montaj care sa aprinda cele 8 proiectoare in cascada, doua cate doua nu ar merge ?

Apesi pe buton -> se aprind 2 becuri -> 15 secunde -> se mai aprind 2 becuri -> 15 secunde -> se mai aprind 2 becuri -> 15 secunde -> se mai aprind 2 becuri (toate 8).

Link spre comentariu

Apesi pe buton -> se aprind 2 becuri -> 15 secunde -> se mai aprind 2 becuri -> 15 secunde -> se mai aprind 2 becuri -> 15 secunde -> se mai aprind 2 becuri (toate 8).

Si pe urma stai incordat sa vezi de unde iese fumul :rade:

Baga un alternator de 150A si ai terminat povestea...cca 50A o sa-i ai pe proiectoare,mai pui 30A pe restul deci unul de 75A o sa cam transpire,dar daca te orientezi la unul peste 100A nu te doare capul,in schimb o sa-i doara ochii pe cei din fata ta.Tot n-ai zis,unde naiba mergi asa ca un pom de iarna luminat?

Link spre comentariu

dupa ce termini povestea cu cele 8 proiectoare,ai nevoie neaparat de doua canistre cu carburant pt masina ,ca sa poti ajunge acasa ,si de una bucata pietroi,sa pui pe pedala de acceleratie ,pentru ca o sa-ti amorteasca piciorul pe ea.si nu te angaja in depasiri.ceva caluti din motorul ala vor hrani cele 8 proiectoare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări