Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema p3a

Postări Recomandate

Salut!Acum un an mi-am facut un amplificator pentru camera,cu schema lui elliott.Amplificatorul este alimentat cu o sursa in comutatie cu ir2153 la +-40v.Totul bine si frumos pana intr-o zi cand am ascultat muzica foarte tare si la un canal mi s-a ars siguranta de pe -.Prostia mea a fost ca am pus alta siguranta fara sa opresc amplificatorul (mi se mai intamplase sa se arda dar atunci l-am oprit si am schimbat-o).Cum a pus siguranta s-a ars si cealalta si cea pe care o pusesem.Dupa ce am schimbat prefinalii si tranzistorul de bias a luat-o.Problema este ca se aude distorsionat,se incinge r9,q4 si q6.am 2,5v la colectorul lui q4 cat si in baza lui q6(la canalul functional am 0,5v)Va rog frumos daca ar avea cineva o idee ce ar avea? am masurat toti tranzistorii si par ok,toate rezistentele la fel.

post-221826-0-43738200-1442856775_thumb.gif

Editat de Busica_Alex
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Schimba C5, posibil sa aibe curenti de fuga mari, pune-l la minim 63Vcc.

Masoara tranzistorii scosi de pe placa nu in circuit, te pacaleste enorm, o mica deschidere la unul dintre ei si totul o ia razna.

Intre emitor si colector trebuie sa arate de ordinul megaohmilor (cu baza in aer), preferabil infinit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări