Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme sursa tv philips l6.1aa

Vizitator marius eu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gmario

5

• dan cod

4

• BUGHIU

3

• sesebe

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator marius eu

Cu mufele de la deflexie pe orizontala si verticala imi pleaca inalta si am tensiuni ok in afara de cei 140v la iesirea din traf de linii am doar 94v. Cu oricare mufa bagata nu pleaca inalta. Sa fie trafu de vina??

Link spre comentariu

Cu mufele de la deflexie pe orizontala si verticala imi pleaca inalta si am tensiuni ok in afara de cei 140v la iesirea din traf de linii am doar 94v. Cu oricare mufa bagata nu pleaca inalta. Sa fie trafu de vina??

Pleaca inalta? Sigur? Filamentul se aprinde?

Link spre comentariu

nu am inversat ca nu sunt la fel!

Nu stiu ce model de tv reparati dvs insa la modelul L6.1 mufele de la verticala si orizontala se pot schimba intre ele accidental singura diferenta fiind culoarea: Cea de la BO este maro iar cea de la BV este verde.

Link spre comentariu

Orice aparat care nu functioneaza are ceva.Sa-i vad pe cei care spun ca depaneaza fara osciloscop cum te indruma.Depanatorii nu detin solutii pt orice defect. Gandeste-te cate sute de tipuri de aparate exista.A fi electronist/depanator inseamna a sti cum functioneaza un aparat, a intelege apoi schema specifica a ceea ce are pe masa si isi face o strategie de masurare semnale. Fiecare masuratoare ii spune care este pasul urmator si pe acest lant poate ajunge la rezolvarea defectului.Nu este nicio diferenta intre depanare electronica si una mecanica sau investigatie medicala.

Link spre comentariu

am schimbat trafu si la fel nu am tensiuni bune la iesire si acum nu imi mai pleaca inalt

Puneti trafo schimbat inapoi si raspundeti la intrebarea ce v-am pus: ARE FILAMENT TUBUL sau NU?!?!

Link spre comentariu
Vizitator Angelescu Constantin

Din moment ce ai avut arsă puntea redresoare, este posibil ca aparatul să fi primit o tensiune mare pe alimentare. Acest lucru poate cauza defectarea optocuplorului 7420, ceea ce conduce la o comandă defectuoasă a BO. verifică cu osciloscopul toate formele de semnal din punctele de măsură aflate de la optocuplor până la final linii. Verifică D 6424,6426,R3425, T7421 și înlocuiește optocuplorul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări