Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme sursa tv philips l6.1aa

Vizitator marius eu

Postări Recomandate

Vizitator marius eu

salut! cine ma poate ajuta si pe mn, am o problema cu un tv philips sasiu l6.1aa am lipsa tensiune in primar , aceea tensiune de 96v din schema eu am doar 5v. Mentionez ca am gasit arse : 2 diode (6502, 6514),  mos-ul si puntea redresoare!

Editat de marius eu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gmario

5

• dan cod

4

• BUGHIU

3

• sesebe

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Banuiesc ca nici ledul de st-by nu este aprins si nici tensiunea de 9v nu este....sau este?!?! Pe colector la tranzistorul final linii nu este nimic scurt? Condi ceramic albastru...trafo linii?!?!

Link spre comentariu
Vizitator marius eu

nu am tensiune la iesire! in punctul P2 de pe schema nu am 96v am doar 5v

cei 2 tranzistori 7502 si 7501 sunt buni mos-ul la fel

vad ca pe schema scrie dupa rezistenta 3513 din drena mos-ului 102v eu am doar 17v

tranzistorul final este bun!

Link spre comentariu
Vizitator marius eu

ok am rezolvat sursa erau cele 2 rezistente R3514, 3515, insa am sunet dar nu am deloc imagine sa poate sa fie trafu ca am tensiuni mici la iesire?

pe colectorul tranzistorului final am acei 98v

pe pinul 6 al trafului de linii am doar 10v in loc de 40v

Link spre comentariu

Daca nu ai imagine posibil sa ai probleme si cu BV care este pe tranzistori. Faptul ca ai 10v in loc de 40v poate indica si un consum marit .Mai cauta pe acolo....s-ar putea sa gasesti Bd237 (Tz 7402) defect si ceva rezistoare arse. Daca i-l gasesti defect recomand sa pui din recuperari.am avut surprize cu cele noi de la miv.....

Editat de gmario
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări