Blacksmith Postat Ianuarie 17, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 L-am incercat si cu muzica si nu merge. Face niste pacanituri ciudate in boxe. Ampliful asta e un gunoi. Se poate sterge threadul ca sa nu se apuce cineva sa-l faca din greseala. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 (editat) Mda, poate ma insel dar totusi Bob Cordell pare ca l-a creat doar in scop didactic , la nivel de teorie. Oricum, nici nu conteaza Dudi, realizarea voastra a celuilalt amplificator cu rezultate excelente ar trebui sa-ti dea motive serioase de bucurie. Ti-am zi sa nu bagi banuti seriosi in Bob pentru ca pare o schema cu smecherii. Editat Ianuarie 17, 2016 de RaimondAudio Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 Am testat cu succes eu insumi schema asta, in special configuratia VAS si cu compensare TMC, final triplet, diferential cu scc si oglinda simpla, singura chestie ce a trebuit sa fac in montajul practic a fost marirea compensarii BC la prima serie de prefinali ( imediat dupa VAS ) de la 22p initial in schema din simulator, la 100p in montajul practic, si am obtinut reglaj bias curat si functionare perfect stabila. Adica stiu ce zic atunci cand spun ca schema este functionala. Problemele sunt altele. LE: Acuma am observat, Dudi tu ai o bucla inchisa cam mare, vad acolo vreo 32db, mi se pare cam mult, incearca sa o reduci mai jos, sa zicem 20-25db si vezi asa daca e mai stabila si eventual poti ulterior sa o ridici pana unde vezi ca incep problemele ca sa stii cam pe unde sa te opresti. Eu m-am limitat inca din simulator la 25db. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 Nu te f__i deloc pe el de amplificator daca Miller-ul e de 100pF. Traiesti prea mult in simulator si iti formezi perceptiile eronat dupa el. Chiar mi-e sila ca trebuie sa ma citez dar chiar de curand ti-am spus ca amplificatoarele simple sunt stabile. Ti-am mai spus si faptul ca ai un cablaj la final pe verticala si asta nu e bine deloc. Fiecare mm cu care te ridici "de la sol" te duce catre dezastru. Apoi iarasi am mai subliniat chiar la tine intr-un topic faptul ca finalii trebuie sa fie cat mai rapizi daca vrei stabilitate. Cei de 4Mhz pe care ii folosesti sunt dezastru intr-un final triplu. Vrei nu vrei esti nevoit sa compensezi mai agresiv din aceasta cauza. Leco a facut-o la V3 si acum ampliful lui suna superb, chiar daca i-a scazut SR-ul. Stabilitatea neconditionata este secretul unui amplif reusit. Sa stii ca nu i-am micsorat SR deloc, doar am compensat unde si cit a trebuit, aceste oscilograme facute la V3 (triplet in final) confirma asta: Dudi, pune te rog schema originala cu valori si triplet, cea care iti ceeaza probleme, vreau si eu sa bag un ochi si sa revin cu un sfat. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 17, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 L-am defrisat. Nu se mai poate face nimic. Va multumesc. Bine, pa ! Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 Pacat de munca ta de aici ( una respectabila totusi ), pacat ca te-ai descurajat atat de repede si ai cedat, eu consider ca ai cedat prea usor, si mai consider ca ai plecat de la o bucla inchisa prea mare, cu cat amplificarea este mai mare, cu atat compensarea trebuie sa fie mai stricta, asa cum am zis eu am testat cu succes schema asta, si repet, cu compensare TMC ( la care au fost multe opinii contra ), dar am plecat de la o bucla inchisa destul de mica si de la premisa ca vreau o intersectie pe o anumita panta la bucla asta inchisa si o anumita faza la acea intersectie, marirea compensarii BC la predriveri la montajul practic nu mi-a afectat decat foarte putin banda, insa a adus stabilitatea mult dorita. Deci este posibil, si trebuia sa investighezi mai mult. In fine, sper sa nu fie asta esecul care sa-ti defineasca, si anume, cariera in audio pe viitor, ci sa fii perseverent si sa incerci in continuare, sa insisti pana reusesti. Spor. PS: Pentru ca nu uit cine ma ajuta, hai sa-ti arat ceva, poate te mai inveselesc putin: Este un prin facut de mine in septembrie 2008 la o postare de-a ta din februarie a acelui an, asta e postarea: http://www.elforum.info/topic/15096-superdioda-amp-mosfet-160w/?p=148247 Pastrez printul ala intr-un folder alaturi de altele continand postari de aici de pe forum care m-au ajutat la un moment dat. Si inca una tot de la tine care m-a ajutat tot in 2008 sa pun in functiune un amplif: http://www.elforum.info/topic/19343-cateva-intrebari-legate-de-un-amplif-mosfet-100w/?p=180408 Adica activitatea ta aici a avut rezultate pozitive care nu sunt uitate, nu renunta deci Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 17, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 (editat) Chiar daca insist pana mor tot n-o sa reusesc. Asta e blestemu meu. E clar, nu e de mine. Mai bine ma indrept catre altceva. Cateodata e bine sa stii cand sa renunti. Editat Ianuarie 17, 2016 de Dudikoff Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 Vezi ca am editat ulterior si am adaugat ceva ( asta in caz ca inca nu ai observat inca...). Adica daca nu era de tine, nu mai postai in 2008 exact ce mi-a trebuit mie sa pun schema aia in functiune. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 Dudi, ok, ai defrisat dar, pune te rog schema exact pe care ai facut-o cu exact acele valori, vreau sa bag un oki. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 17, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 Pentru Leco: http://www.elforum.info/topic/107756-amplificator-bob-cordell/?p=1286914 http://www.elforum.info/topic/107756-amplificator-bob-cordell/?p=1307268 Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 Daca nu ai defrisat total si vrei sa iti mai bati capul: Eventual te duci pina pe la 330pF cu capacitorii din triplet. Poti sa incerci o simulare cu un 15mA in VAS si bias (total per toti trz de 50-75mA maxim) Link spre comentariu
elektronu85 Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 O sa incerc eu sa-l pun in practica acest amplificator, atat in configuratia originala cat si cu modificarile propuse de DjLeco si o sa vedem ce iese, mai ales ca Marian l-a realizat si a mers. Eu sunt convins ca intr-un final o sa functioneze corect si acesta, sunt curios doar ce compromisuri vor trebui facute... pentru ca pana la urma electronica este doar arta alegerii celui mai bun compromis nu??? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 Este posibil ca NJW-urile sa nu fie ideale ca finali in aceasta structura de etaj final, eu la mine am folosit MJL-uri 21193-21194 ca finali, care au Ft de doar 4MHz. De aia am spus sa fie sub semnul intrebarii capacitorii (valoarea) de 220pF dintre B si C la primul din triplet. Link spre comentariu
claw Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 Vezi ca s-ar putea sa oscileze din cauza condului paralel pe rezistorul din reactie cel de 22pF . Sa nu fie cumva prost din fabrica sau altceva si sa aibe o rezistenta foarte mica ceea ce ar duce la micsorarea valorii rez. din reactie si avand o amplificare foarte mica sa oscileze . Unele au tendinta sa faca chestia asta . Daca nu l-ai dezmembrat incearca si fara C3 . Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Nu este indicat sa se renunte la rezistorii din bazele prefinalilor, nici la primul etaj nici la al 2-lea, din contra sunt esentiali asigurarii stabilitatii locale. Deasemeni nu cred ca mutarea etajelor prefinale din A in AB ar ajuta prea tare, cred insa ca primul etaj prefinal ar putea fi setat la un curent mai mare, as zice macar 5mA cu R26 la 470R, dar ar putea merge si mai mult, MJE-urile puse pe radiator se pot descurca chiar si cu 1W acolo. Si cred ca si prefinalii principali ar putea fi dusi un pic mai sus, poate un 33R la R27. Cu cat curentul prin prefinali este mai mare cu atat mai ferm se face blocarea etajului urmator. C11 cred ca este un pic cam mare, la mine l-am lasat la 220n. Nu sunt sigur ca inteleg rostul R24 si R30... Condensatorii din colectoarele finalilor sunt destul de mici, nu cred ca ei sunt cauza problemelor insa nici nu cred ca ajuta prea tare, la puterea aia riplul de curent ca si cel de tensiune este foarte mare, condensatorii aia au o capacitate prea mica sa conteze prea mult acolo. Daca aveti de gand sa incercati schema, faceti-o fara compensarea de pe rezistenta din reactie, mariti Cmiller la 100p si reduceti neaparat amplificarea pe la 20, maxim 25, sunt constient ca puterea aia ar cere semnal mai mare pe intrare la o amplificare mai mica, insa pana la urma stabilitatea cred ca este mai importanta decat comoditatea unui semnal mic necesar pe intrare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum