Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Bob Cordell

Postări Recomandate

Domnilor, imi cer scuze pt. ceea ce am afirmat mai sus, dar NU am avut dreptate. Va astept la zid, veniti pregatiti cu rosii si oua. Am facut niste masuratori pe un amp modificat de mine (Akai AM-u41) un amp foarte OK la care etajul de iesire a fost inlocuit cu discrete (avea STK 080ii acum are NJW1302/3281)+alimentare potenta.. Am masurat Uiesire, Ualim, Iiesire si temperatura pe radiator pt. confirmare. Testele s-au facut la 100Hz, semnal sinusoidal. Concluzia: disipatie maxima am obtinut la 70% din Pmax.

Rezistenta de sarcina are 8.5Ohm iar biasul e de 80 mA.

Tabel masuratori Pdisipat amplif clasa AB.pdf

post-237055-0-34589600-1452936815_thumb.jpg

Scula! (nu radeti, e ampul de la atelier)

post-237055-0-43026500-1452936861_thumb.jpg

Sarcina.

post-237055-0-47891400-1452936900_thumb.jpg

AMC-uri

post-237055-0-20868500-1452936944_thumb.jpg

Pmax

post-237055-0-04074300-1452937038_thumb.jpg

Tradiator la Pmax

post-237055-0-10697800-1452937068_thumb.jpg

Tradiator la P=70% (Pdisipat max)

post-237055-0-80604800-1452937113_thumb.jpg

Tcapsula final la Pmax

post-237055-0-02702300-1452937144_thumb.jpg

Tcapsula final la P=70% (Pdisipat max)

post-237055-0-42129300-1452937211_thumb.jpg

Analiza termica VAS, cu soft-ul de la FLIR se poate afla temperatura pt. fiecare pixel din imagine dar pe formatul original al pozei (camera are rezolutie de 60*60 pixeli)

Scuze inca o data de offtopic.

Editat de MLGore
Link spre comentariu

L-am terminat. Nu merge.

Incep cu bias-ul de la 0 si creste frumos pana la 12 mA dupa care se intampla ceva si sare la bias infinit (80mA limitat de rezistentele de 120 ohmi de pe alimentari).

Cariera mea in amplificatoare audio se termina aici. :mort  Va multumim pt atentia cu care ne-ati urmarit, la revedere ! :88

Link spre comentariu

Ete scartz, dadusi de ceva oscilatii si gata te dai batut, te lasi de amplifuri... Fii serios Dudi :)

Daca ii pui un osciloscop pe iesire ai sa vezi niste oscilatii de toata frumusetea in momentul cand sare biasul, stiu ce zic ca sunt patit, si de multe ori cauza sunt probleme la cablaj, trasee de curent mare prea lungi si insuficient dimensionate, sau apropiate prea mult de trasee de semnal, sau compensari prea slabe... La tine conceptul "placii" este unul original insa si expus problemelor. Eu as reduce rezistentele inseriate pe alimentari, iti scad tensiunea de alimentare poate prea mult, si poate fi si asta o cauza a instabilitatii.

Link spre comentariu

Care nu functioneaza?

Pune rezistentele de 10R in locul sigurantelor, multe scheme cind scade mult alimentarea, se comporta foarte aiurea.

Pune schema care nu functioneaza sa vedem.

Link spre comentariu

Eram sigur ca gasesti oscilatii, ti-am zis am patit exact acelasi episod, deci stiam ce zic, la mine s-a rezolvat prin reproiectarea cablajului in alt concept/dispunere.

In loc sa privesti episodul asta ca pe un esec, mai productiv ar fi sa-l iei ca pe o provocare, chiar tu ai zis ca s-au luat masuri antioscilatii, schema s-a discutat si rasdiscutat, deci schema ar trebui sa fie functionala, si totusi montajul oscileaza, analizeaza atent traseele de forta, poate sunt totusi ceva probleme pe acolo, mai umbla la compensari, nu intotdeauna simulatorul se potriveste cu realitatea deoarece nu intotdeauna modelele din simulator pot reproduce intocmai ce se intampla in practica, nu pot anticipa dispunerea cablajului, etc...

Link spre comentariu

Eu ma gandesc asa: Viata mea se bazeaza pe simulator. Eu fara simulator sint zero ! In simulator imi da margine de faza de 94 de grade iar in realitate imi oscileaza. Ce rezulta de aici ? Decat ca trebuie sa ma las de electronica... Hai mai intelegeam sa nu am margine de faza de 94 ca in simulator si sa am 60 in realitate, dar de la 95 si pana la zero (cat e in realitate) e pur si simplu aberant. Logica nu mai e logica, iar stiinta nu mai e stiinta.

O sa pun o poza cu montajul, dar toate traseele sint cat s-a putut de schurte si trase prin singurul loc pe unde s-a putut, deci chiar nu as avea ce sa schimb.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări