Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Bob Cordell

Postări Recomandate

5-10 grade peste temperatura ambiantă la volum maxim după timp nelimitat, ăsta e un criteriu serios ptr un amplif serios, răcit natural.

Da, daca are 5W, dar uite ca o scula, Electrocompaniet de 2700 Euro, a intrat in termic in primele 1-2 minute de test, de asta ce zici?

http://www.elforum.info/topic/110167-întîlniri-periodice-ale-constructorilor-de-amplificatoare/?p=1305616

Link spre comentariu

Puterea maximă disipată pe finali e în punctul în care tensiunea pe sarcină e jumătate din tensiunea de alimentare. Se poate demonstra extrem de uşor.

Intre 35 si 40% am observat cea mai mare disipatie la o clasa AB, masurata cu termometrul in acelasi interval de timp si temperatura ambianta.

Link spre comentariu

Stiu asta, doar ca asta vara am testat fizic ce stiam. Eu am reusit sa bag in termic de cele mai multe ori testind in suprasarcina cu ventilatie precara (inadins), pentru a testa protectia termica.

Link spre comentariu

Eu, testez in toata plaja de putere, tocmai ca sa vad daca "tine".Satisfactia maxima este cind tine la pmax in suprasarcina, cu protectia dezactivata.Nu va pun filmare decit daca se cere in mod express, nu vreau sa fiu acuzat ca arat "ale mele" pe topicul altora.

Link spre comentariu

Teste la putere mică, să nu se pleznească ceva în amplifuri. :95

Trebuie sa intelegi ca putere maxima pe sarcina nu e totuna cu putere maxima pe radiator, si ca momentele lor nu coincid deloc, nu e nevoie sa ne crezi pe mine sau pe Raimond sau Leco ( si el a confirmat asta cu teste ), e suficient sa calculezi.

Link spre comentariu

Ba fix la putere maxima fara clip ai disipatie maxima pe finali. Randamentul ideal al amplificatorului in clasa AB(in regim pur sinusoidal) e de 78,5% (pi/4), la asta se adauga pierderea in regim de mers in gol (din cauza bias-ului) si pierderea de putere corespunzatoare caderii de tensiune pe jonctiunea finalilor(pe care o neglijam in lipsa datelor). Deci P disipat maxim e Putil/0.785+ Ibias*Ualim. Disipatia pe radiator e mult mai mica in regim dreptunghiular fiind dictata doar de Rise/Fall Time si bias.

Pt. aprofundarea subiectului: http://www.unibuc.ro/prof/dinca_m/miha-p-dinc-elec-manu-stud/docs/2012/oct/29_20_07_09cap_11.pdf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări