Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Bob Cordell

Postări Recomandate

Cine a avut ochiul la subiect!

10+ ratza!

Capacitatea intre 2 plane paralele este mai mare cu cit suprafata lor este mai mare!

Excludem grosimea dielectricului (fibra de sticla) din cazul de fata.

Oare eu de prost am cerut ca traseul de feedback la V3 sa fie subtire?!?

(na ca dau "din casa")...

Cum o fi sa ai citeva zeci de picofarazi in plus in reactia negativa fata de citeva sutimi de uH?

Link spre comentariu

Pai este o diferenta de curenti pe toata lungimea traseului de forta, in acest caz este ca un minitransformator de curent!

Doar ca mai e o mica treaba exact la jumatatea poligonului traseului de forta, acolo curentii se intilnesc.

Daca pastrezi totul simetric, o sa ai o surpriza!

Placuta sau neplacuta, poate ne spune vre-un coleg, Marian, poate?!?

Link spre comentariu

Chiar dacă e acelaşi semnal (acelaşi doar teoretic, practic nu :) ), ai şi capacitate, şi inductanţă, şi rezistenţă parazită. Mai mult, tu iei în considerare doar un punct al reţelei de reacţie în loc să le iei pe ambele. Cum aş face eu:

- traseul de reacţie luat din capătul bobinei, grosime 10...16mil (0,25...0,4mm);

- C3, C4, R6, R7 grupate compact lîngă Q2;

- traseul care leagă C3, R6 şi R7 de baza lui Q2 cît mai scurt posibil (aici ai nod de imedanţă mare, foarte primitor pentru zgomotul din jur);

- cracul  lui C4 care merge la masă s-ar duce direct către punctul în care vine legată masa difuzorului.

Link spre comentariu

Iti faci prea multe griji, un traseu subtire tras prin centru cum ai aratat mai sus este suficient, ai intre el si traseul de forta de dedesubt 1,5mm de sticlotextolit care este totusi un bun izolator electric, ca s-o forma totusi ceva capacitate parazita nu neg, da mi-e greu sa cred ca ar fi ceva semnificativ daca traseul de deasupra pentru reactie nu e prea lat, prin urmare mi-e greu sa cred ca eventualele influente ar fi semnificative. Dar daca tii neaparat sa fii 100% sigur atunci foloseste un cablu ecranat de semnal in locul acelui traseu de deasupra, centrul culege reactia, iar tresa o legi la masa la punctul unde vine condul de la inversoare la masa, asa orice efect al unei capacitati parazite ar fi anulat de tresa si shuntat la masa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări