Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Bob Cordell

Blacksmith

Postări Recomandate

Si bineinteles Zennere de 12V intre Poarta si Sursa, ca sa fie deschise corect...

Nu pot sa cred ca inca nu ti-a trecut prostia asta Leco...

PS; Cer scuze Dudi, interventia mea este episodica, daca vrei poti cere sa mi se stearga, nu-i problema, ci din contra este topicul tau.

Link spre comentariu

Si eu cer scuze de off topic ca mi-am adus aminte la cate grafice a pus marian din foile de catalog unde scria negru pe alb ca un mosfet pote fi deschis si la tensiuni mai mici

Mai simplu de atat nu cred ca se putea explica

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Nustiu ce sa fac, sa pun led sau zener pt referinta de tensiune de la cascoda din VAS. Am nevoie de 2...2,4V.

Cum o fi mai bine ? Vad ca Bob a pus cu led. O sti el ceva... Dar mie nu prea imi place sa am lumini in amplif. Mi se pare mai manelistic...

Link spre comentariu

Nu mai stiu care e schema finala, dar poate poti refolosi referinta din sursa de curent.

Daca nu e destul de mare o modifici.

Baga un zener daca nu iti plac ledurile sau diodele inseriate.

Link spre comentariu

Atentie ! Schema de mai sus, BOB800, nu e buna. Sufera de "cross coduction" pe dreptunghiular sau in clipping. :84

Cica din cauza finalilor care sint prea lenti, doar 4MHz. Am incercat si alte configuratii de etaj final si tot asa face.

Daca ii pun un cond de "speed up" in prefinali se mai atenueaza spike-ul ala dar nu de tot.

Eu pur si simplu nu stiu ce sa ii mai fac, nu am gasit nici o solutie sa-l fac sa mearga cu finalii astia de 4MHz. Iar finali mai rapizi si cu SOA destul de mare la 100V nu stiu altii decat cei de la Sanken: 2SC3264 si 2SA1295 care nu se gasesc decat la cea mai scumpa firma Farnell cu 35 lei bucata, deci inacceptabil.

Posted Image

Asa ca BOB800 a murit din fasha.... :mort

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Atentie ! Schema de mai sus, BOB800, nu e buna. Sufera de "cross coduction" pe dreptunghiular sau in clipping. :84

Cica din cauza finalilor care sint prea lenti, doar 4MHz. Am incercat si alte configuratii de etaj final si tot asa face.

Daca ii pun un cond de "speed up" in prefinali se mai atenueaza spike-ul ala dar nu de tot.

Eu pur si simplu nu stiu ce sa ii mai fac, nu am gasit nici o solutie sa-l fac sa mearga cu finalii astia de 4MHz. Iar finali mai rapizi si cu SOA destul de mare la 100V nu stiu altii decat cei de la Sanken: 2SC3264 si 2SA1295 care nu se gasesc decat la cea mai scumpa firma Farnell cu 35 lei bucata, deci inacceptabil.

Posted Image

Asa ca BOB800 a murit din fasha.... :mort

Protehno are 2SA1294 cu 25 lei bucata, Sanken, nu facaturi. 1A/100V DC SOA cred ca e acoperitor pentru orice aroganta.

Link spre comentariu

Eu nu inteleg ce legatura are crossconduction cu Ft-ul tranzistorilor.

Tind sa cred ca acolo este biasul prea mare, practic biasul este un fel de crossconduction, opus deadtime-ul la clasaD.

Eu zic sa faci placa si sa pui osciloscopul la iesire, apoi sa il acuzi pe Bob ca schema lui nu merge cu trz mai lenti.

Este prima oara cind aud asa ceva...

(Citit postul lui Adrian9999)

Link spre comentariu

Nu stiu nici eu, cica nu se inchid destul de repede... Am postat pe diyaudio si asa mi-au zis aia ca nu merg 21195/6-urile in configuratia asta de etaj final Ostripper Slewmaster pt ca au doar 4MHz si ca ei au incercat si au ars tranzistoarele. Si dupa cum vezi asa imi da si simulatorul.

Nu acuz pe nimeni.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări