sk24bpo Postat Octombrie 12, 2015 Partajează Postat Octombrie 12, 2015 :-) nu se poate explica Leco, este magie amestecata cu minciuna. Oameni rai care induc lumea in oroare Link spre comentariu
Blacksmith Postat Octombrie 12, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2015 (editat) Dap, e magie neagra ! Dar in legatura cu intrebarile mele... ? Editat Octombrie 12, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 12, 2015 Partajează Postat Octombrie 12, 2015 La mine curiozitatea este alta, cum apar THD cu 3-4 zerouri dupa virgula cind pdf-ul la tranzistor zice asta: Poate explica cineva?!? Se numeşte inginerie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 12, 2015 Partajează Postat Octombrie 12, 2015 Foarte simplu . Alea din DS sunt distorsiunile fără reacție negativă . Multumesc, asta chiar nu stiam... Link spre comentariu
sk24bpo Postat Octombrie 13, 2015 Partajează Postat Octombrie 13, 2015 Si totusi pe undeva este si ceva reactie negativa Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 13, 2015 Partajează Postat Octombrie 13, 2015 Dacă te referi la faptul că este o conexiune emitor comun , atunci da , este ! Dacă te referi însă la rezistențele de 0,5Ω nu mai sunt întrutotul de acord. Eu mă refeream la reacția negativă globală care se aplică de regulă unui amplificator . Și ar mai fi ceva de spus , dacă tot veni vorba . Acele cifre măsoară în principal distorsiunile datorate variației amplificării în tensiune a repetorului pe emitor ( care ideal ar fi 1 ) , nu distorsiuni de crossover și sunt menite (cred ) să scoată în evidență liniaritatea relativ bună a caracteristicii beta = f(Ic) . Cifrele ar fi poate utile dacă am avea cu ce să le comparăm . Eu nu le-am văzut la alți producători . Interesant este că și ON a renunțat la ele , paradoxal , pe când a început să scoată tranzistoare cu adevărat liniare la beta = f(Ic) ! Nu am studiat cronologia producției de tranzistori ”audio” la ON , deci ultima mea frază poate conține erori. Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 13, 2015 Partajează Postat Octombrie 13, 2015 Ideea e ca niste cifre singure nu reprezinta ceva. Trebuie experienta si niste cunostiinte minime de baza ca sa le intelegi. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Octombrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2015 (editat) Pentru rezistentele din emitoarele finalilor ce tip ar fi mai potrivit: Power Metal Film sau Metal Oxide Film ? Nu inteleg ce diferenta e intre ele... Editat Octombrie 15, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 15, 2015 Partajează Postat Octombrie 15, 2015 Eu as merge pe PMF, deriva termica este destul de redusa. Personal, stii bine ce folosesc. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 16, 2015 Partajează Postat Octombrie 16, 2015 Uite că am profeţit bine întrebările despre rezistenţe. Hai că nu e aparatură de laborator, e un amplif obişnuit. Apropos, arată bine cablajele aurite. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Octombrie 16, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2015 Esti rau Zal.... Link spre comentariu
DRACU Postat Octombrie 16, 2015 Partajează Postat Octombrie 16, 2015 (editat) Pentru rezistentele din emitoarele finalilor ce tip ar fi mai potrivit: Power Metal Film sau Metal Oxide Film ? Nu inteleg ce diferenta e intre ele...non inductive wire wound- welvin, sfernice, etc...au capacitate mult mai mare de incarcare termica.e drept ca preferi ca rezistenta sa nu fie prea robusta si sa-i creasca valoarea atunci cand este suprasolicitata decat sa se arda tranzistorul, pe de alta parte intr-o functionare normala preferi ca distributia curentilor sa fie cat mai egala intre finalii paralel si daca unul este gatuit de rezistenta de emitor prea mult cade toata sarcina pe ceilalti... Editat Octombrie 16, 2015 de DRACU Link spre comentariu
Blacksmith Postat Octombrie 16, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2015 (editat) The inductance of several typical inductive power resistors in the usual range of values used for emitter resistors was measured. The results indicate that conventional (inductive) wire-wound resistors in the 0.1- to 0.5-W range commonly used as emitter resistors in power output stages can be expected to have between 16 nH and 70 nH of parasitic inductance. Inductance appears to be smaller with smaller resistances, as expected. A safe worst-case estimate for typical modern output stages would be 120 nH for a 0.33-W wire-wound resistor. The axial and radial versions of the 0.33-W resistor had nearly identical values of inductance. At the other extreme, a pair of 0.68-W metal oxide 2-W resistors in parallel had a very low inductance of 25 nH. This is little more than that of a 1-inch trace. One approach to reducing inductance and increasing power dissipation without resort to large wire-wound resistors is to parallel several smaller power resistors to achieve the necessary resistance and power dissipation. Two 3-W metal oxide resistors can be connected in parallel to obtain a suitable noninductive emitter resistor. The penalty here is an increase in occupied board space unless the resistors are stacked. De asta zic... Mai bine pun 3 rezistente metal-oxid de 1R/2W in paralel. Cica cele metal-oxid au mai putine spire decat cele metal-film si deci sint mai neinductive. Editat Octombrie 16, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
DRACU Postat Octombrie 16, 2015 Partajează Postat Octombrie 16, 2015 (editat) eu nu ti-am indicat alea neaparat pt ca-antiinductive mai ales ca la 0.22 ohmi 7w chiar nu conteaza inductivitatea unei rezistente bobinate normale ci pt ca variantele pomenite sunt glass pasivated si ocupa cel mai putin spatiu asigurand in acelasi timp cel mai bun transfer termic catre mediu.majoritatea firmelor audio nu folosesc asa ceva pt ca-s scumpe nu din alte considerente pe cand in tehnica de radiologie in etajele care livreaza impulsuri ultrascurte pana in 100khz si de enegii de zeci de kw o sa gasesti exclusiv aceste tipuri de rezistente pt limitari sau egalizari.daca tot esti perfectionist ...la statiile de pe vremuri rusii si nemtii foloseau rezistente de nichelina groase, bobinate in aer si un pic pretensionate ca un arc , iar unul din capete era lipit in aer cu o picatura de cositor de o alta bucatica de contuctor ce facea efectiv contactul pe pcb .asta consider eu cea mai inteligenta rezistenta de emitor pt ca atunci cand se supraincalzea cositorul se topea si rezistenta pretensionata se desfacea de la un capat iar montajul era salvat. Editat Octombrie 16, 2015 de DRACU Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 16, 2015 Partajează Postat Octombrie 16, 2015 Inductanta rezistentelor de emitor este infima pentru a fi luata in calcul, mai ales ca pe poti pune una pe dos una pe fata si mai anulezi... Dar sa fie de firma care respecta inceput cu sfirsit bobinaj. Vorba lui Victor, deja vrem sa o dam in audiofilie, dar inca n-am trintit piesele pe placa. A venit iarna, si Dudi a promis ca se apuca de treaba. Spor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum