Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

subwoofer Eboda b50 rezistente

Vizitator ilovepink

Postări Recomandate

Vizitator ilovepink

Am un eboda b50 si pentru ca centrul nu se mai auzea l-am deschis si am constatat 2 condesatoare explodate si 2 rezistente prajite. Dupa ce am inlocuit condesatoarele din rezistente iese fum :( si nu stiu cu ce valoare sa le inlocui pt ca dupa cum vedeti din poze nu se mai intelege valoarea.Rezistentele sunt r201 r202. Daca are cineva asa ceva si poate sa ma ajute ii multumesc anticipat.

Acum vine partea frumoasa. rezistentele sunt puse intre alimentare si lm340t15, dar daca observati pe placa scrie +19v -19v, dar acolo vine de pe placa de amplificare intrare de 50v ceea ce este ciudat pt lm340t15 care are max 40v. 

Atasez poze cu placa si rezistentele plus condensatoarele schimbate.

post-243215-0-35056900-1442776664_thumb.jpg

post-243215-0-25462600-1442776705_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator ilovepink

Am un eboda b50 si pentru ca centrul nu se mai auzea l-am deschis si am constatat 2 condesatoare explodate si 2 rezistente prajite. Dupa ce am inlocuit condesatoarele din rezistente iese fum :( si nu stiu cu ce valoare sa le inlocui pt ca dupa cum vedeti din poze nu se mai intelege valoarea.Rezistentele sunt r201 r202. Daca are cineva asa ceva si poate sa ma ajute ii multumesc anticipat.

Acum vine partea frumoasa. rezistentele sunt puse intre alimentare si lm340t15, dar daca observati pe placa scrie +19v -19v, dar acolo vine de pe placa de amplificare intrare de 50v ceea ce este ciudat pt lm340t15 care are max 40v. 

Atasez poze cu placa si rezistentele plus condensatoarele schimbate.

Posted ImageSDC10134.JPG

Posted ImageSDC10132.JPG

Se poate inchide acest topic.

Link spre comentariu

Ați rezolvat până la urmă ? Ce integrat final folosește boxa Centre ? Ce tensiune de lucru au condensatorii schimbați ?   Verificați să nu aveți integratul final audio  pentru boxa Centre scurtcircuitat....rezistențele sunt probabil de 0,1 sau 0,01 Ohmi și au mai mult rol de siguranță acolo.

Link spre comentariu
Vizitator ilovepink

Ați rezolvat până la urmă ? Ce integrat final folosește boxa Centre ? Ce tensiune de lucru au condensatorii schimbați ?   Verificați să nu aveți integratul final audio  pentru boxa Centre scurtcircuitat....rezistențele sunt probabil de 0,1 sau 0,01 Ohmi și au mai mult rol de siguranță acolo.

am rezolvat. Am scazut tensiunea de intrare la aprox 30v cu un semireglabil, iar dupa accea a functionat totul perfect. rezistentele aveau rol sa scada tensiunea :). O schema de tot......... . Nu pot sa imi dau seama cum astia de la eboda au putut pune intrare de 50v pe ceva ce suporta doar 40v MAX. In fine e reparat.  

Condesatorii erau de 470uf pe 25v.

Multumesc oricum.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări