surubarila Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Masoara si tensiunea intre C-E la tz.301,o valoare <= 0,2V inseamna tz. saturat=semnal audio pus la masa. Link spre comentariu
gigi56 Postat Septembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2015 am masurat tensiunea intre C - E la T 301 si 0,00 v . Link spre comentariu
gigi56 Postat Septembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Asi dori sa rezolv problema sunetului cu ajutorul dvs daca bine voiti ,si cred ca aveti multa experenta in aceasta problema a sunetului ,am explicat mai sus care este cauza lipsa sunet la acest TV BEKO si va rog sa cititi de la primul topic pana aici ,daca mai este vreo rezolvare mai astept pareri de la dvs. Va multumesc. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 scoate tranzistoru T301 si vezi daca apare sunetu si daca nu trage un fir de la colectoru lui T301 pina la condu C164 pe minus ca sigur este traseul intrerupt succes Link spre comentariu
gigi56 Postat Septembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Am scos tranzistorul T301 din montaj si nu apare sunetul si apoi am lipit un fir din colectorul T301 la minus C146 si nu este intrerupt ,traseul a fost verificat cu mult mai devreme si fara rezultat. Link spre comentariu
surubarila Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Functia reglej volum lucreaza,apare afisata pe ecran(OSD)?Leaga o sursa de semnal pe AV asa exista sunet? Link spre comentariu
gigi56 Postat Septembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Da,functia reglaj volum lucreaza ,rastrul este normal, imaginea este foarte buna ,culoarea la fel ,numai sunetul lipsa ,si nu am sa leg o sursa de semnal pe AV, aici si nu stiu daca exista sunet Link spre comentariu
surubarila Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Daca are mufa RCA-Audio in. fa un cablu si da-i semnal din PC. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Vezi si comutatorul AV , parca un 4053 > poti incerca semnalul si cu un difuzor mic inseriat cu un condensator de cativa uf !! Link spre comentariu
gigi56 Postat Septembrie 22, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2015 Buna ziua , - acest model de TV nu are mufa RECA - Audio - nu pot comuta pe AV ca nu are telecomanda ,si nu inteleg acest cod > 4053 > la ce se foloseste ? O intrebare si scuze daca este aiurea dar intreb ,se poate monta un mod sunet de la TV alb - negru si daca da atunci cum procedez montarea prin fire se poate asa ceva ? Va multumesc, Link spre comentariu
surubarila Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 E vorba de integratul IC201 -CD4053/HEF4053 (notatia depinde de producator).Refa lipiturile in zona lui si asigura-te ca se alimenteaza cu 8V in pin 16.Modul de sunet de la A/N exclus. Link spre comentariu
gigi56 Postat Septembrie 22, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2015 Nu exista pe acest sasiu integratul IC201 - CD4053/HEF si nu a fost montat din fabricatie acest integrat trebuea sa fi smd dar nu este montat. Acest sasiu are circuitele mentionate in primul topic Link spre comentariu
surubarila Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 Da,scuze acum am vazut pe schema ca e incadrat cu linie punctata.Chiar nu ai un prieten de la care sa imprumuti un DVD player si un cablu Euroscart? Link spre comentariu
ANDRASONI LUCIAN Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 Nu stiu de ce nu se cauta traseul fisurat sau smd-ul lipsa (sau crapat), este logic ca in urma cazaturii, asta s-a intamplat cum spunea si colegul Dan.Eventual daca nu se vede la lupa, "sunati" traseele. Link spre comentariu
gigi56 Postat Septembrie 22, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2015 (editat) Am schimbat din TV in AV si pe ecran a aparut AV1 si AV1- 5 ( si AV2 nu a aparut pe ecran ), si am folosit o telecomanda de la TV ARCTIC ca se potriveste si am pus un DVD SHOV care functioneaza perfect si am pus muzica ,dar surpriza nu apare semnalul a DVD -ului pe ecran si sunetul nu se aude . Am cautat de multe ori toate trase si pesele smd dar fara rezultat si am relipit pesele smd si am masurat traseul de la un capat la altul si nimic. Editat Septembrie 22, 2015 de gigi56 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum