Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lipsa sunet la TV BEKO

gigi56

Postări Recomandate

Buna ziua ,

Acest TV BEKO Model Nr :BKF 21T cu tub plat si ar fi sasiul :X1X190 - 04 , si are urmatoarele componente pricipale:

- multifunctional - IC 101. TDA 9345PS/N3/3/1913

- sunet  - IC301. AN 17827A

- B - vertical - IC 501.TDA 8357J

- sursa - IC 601.TDA 16846 

-  mod video tranzistori

- trafo linii - JFO 501 - 3254

Acest TV  are lipsa sunet ,am verificat pesele din jurul circuitului si nimic defect ,am schimbat si circuitul si tot nu are sunet ,daca bine voiti si daca se poate cateva idei si  sfaturi de rezolvare a sunetului ,si doresc si schema la acest sasiu sa pot masura tensiunea de alimentare la sunet si verificare mai departe .

Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gigi56

15

• surubarila

9

• dan cod

2

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

Buna ziua,    Acest TV  BEKO are sunetul lipsa din cuza unei cazaturi dupa cum a mentionat clientul:TV - ul a fost mutat de pe masa lui si pus pe o canapea si a cazut jos pe partea laterala despre tuner unde a fost crapat  mai multe traseie,in zona F102 spre pinii10 - 11 de la tuner .Clientul a pus TV - ul in functiune si a luminat ecranul dar lipsa imagine , dupa reface a traseilor crapate a aparut imaginea dar lipsa sunet ,si am verificat si relipit si pinii de la multifunctional si nimic.

- pinul 8 se alimenteaza cu tensiunea de 12,67v si pe R301 sunt 3,28 v ,am lasat pinul 1 de la AN 17827 in aer cum a zis domnu surubarila si se aude un baranit ,si va rog daca bine voiti sa ma ajutati cu idei ,ce mai este de facut sa apara sunetul ?

Va multumesc 

Link spre comentariu

Se poate sa mai fie ceva fisurat dar nu am mai gasit nimic,poate sa fie  o componeta smd si sarita din montaj cum ziceti dvs dar de unde poate fi sarita in timpul cazaturi si inpedica lipsa sunet ? si asta ar veni de cautat acul in carul cu fin ,iar lupa performata de unde ? am  lupa made china dar cu ea nu se vede perfect aceste fisuri fine.si mai astept idei.

O zi buna.

Link spre comentariu

Sau realizat in 10-15 minute un mic generator audio.Aplici semnal incepand de la intrare final sunet catre pin 44-AUDOUT al TDA9345.Verifica si circuitul de MUTE.

Editat de surubarila
Link spre comentariu

Multumesc domnu surubarila de indicatie dar nu am cele necersare sa fac montajul asa ca renut sa fac montajul ,dar daca se poate sa pun un filtru pentru sa apara sunetul si unde trebue sa montez firele ?. va rog frumos.

Link spre comentariu

Nu inteleg la ce filtru te-ai gandit.Ideea era sa urmaresti traseul semnalului audio.Verifica asa(pe continuitate):pin 44 TDA9345-plus C164,minus C164-colector T301 iar de acolo C308-R303-pin 1 final sunet.Daca ai o casca de telefon(nu mobil) o poti pune la minus C164 si masa,asa vezi daca iese audio din TDA.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări