Ion_Bumbu Postat Ianuarie 23, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Am avut de facut un adaptor de la robinetul caloriferului la olandeza termostatului. Este destul de pacatos de facut deoarece diametrele spirelor sint apropiate, respectiv dmax pentru M28 este de 28mm iar dmin pentru 30mm este de 28,4mm ...http://www.3xforum.ro/img/smilies/zzz.png Cu un pic de gindire si mai ales noroc iasa foarte bine! http://www.fileshare.ro/e3427279771 http://www.fileshare.ro/e3427279773 Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 In aer sau cu suport? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 23, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 (editat) Direct pe ea, adica in aer, am inceput cu filetul interior apoi cu cel exterior. Problema a fost cind a trebuit sa ajustez lunginea adaptorului, am taiat`o din prima prea lunga si a trebuit sa dau jos 3mm. Atunci am folosit un suport. Editat Ianuarie 23, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 A iesit frumos. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 24, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2021 Azi un pic de "exercitiu" la strung. Un palpator de margine pentru freza. https://drive.google.com/file/d/1jxU-B-RgjC8xs9msXfeR8kCkgHz8sC7s/view?usp=sharing Materialul a fost calit si dupa aceea adus la cote intre virfuri deoarece prin calire exista posibilitatea foarte mare sa se deformeze. A mers bine cu Widia insa cu avansuri mici de tot, oricum a fost de prelucrat aprox 0,85mm lasat in plus. Materialul a fost calit si dupa aceea adus la cote intre virfuri deoarece prin calire exista posibilitatea foarte mare sa se deformeze. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 28, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2022 Ceva de reparat la o masina de tocat, chinezeasca dar de prin 2008 si facuta cu simt de raspundere. Arborele final este pe lagare amovibile din plastic dar care se pot schimba foarte usor...daca le ai. A inceput sa schimbe sunetul la tocat si am descoperit ca un lagar are joc foarte mare, catre 0,5mm. Am inceput prin a confectiona altele si am preferat sa la fac din aluminiu bucsat cu alama sa nu stric prea multa alama. Ceva foto din timpul lucrului. Bucsarea Mortezare Lagar instalat Pimion cu lagarele originale Link spre comentariu
AFCtin Postat Septembrie 28, 2022 Partajează Postat Septembrie 28, 2022 (editat) Buna seara, Super, e bine de stiut cum se face. Lipirea bucsei de alama in corpul de aluminiu a-ti facut-o cu Loctite? Cu stima, Antonio Editat Septembrie 28, 2022 de AFCtin Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 28, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2022 Da, am preferat sa o lipesc deoarece la final grosimea peretelui bucsei de alama ajungea la 1,5mm la fel cu cel de aluminiu. La grosimile astea si la aluminiu nu prea reusesti sa faci o stringere buna deci am folosit Loctite 648. Link spre comentariu
AFCtin Postat Septembrie 28, 2022 Partajează Postat Septembrie 28, 2022 Acum 11 minute, Ion_Bumbu a spus: Da, am preferat sa o lipesc deoarece la final grosimea peretelui bucsei de alama ajungea la 1,5mm la fel cu cel de aluminiu. La grosimile astea si la aluminiu nu prea reusesti sa faci o stringere buna deci am folosit Loctite 648. Multumesc pt precizare AFCtin Link spre comentariu
draku Postat Septembrie 29, 2022 Partajează Postat Septembrie 29, 2022 (editat) Ca sa fiu carcotas, la cat costa adezivul ala, ieseau piesele mai ieftin daca le faceai in intregime din bronz Afara doar daca nu il aveai deja pe stoc. Adezivul. Altfel, buna ideea de a combina materialele in caz de lipsa a unuia..... Eu ma gandesc cum sa fixez un blanc de aluminiu de fi 150mm intr-un universal de 125, sa fac o fulie de curea.. Pe dorn nu il pot pune, ca gaura centrala trebuie sa fie de 8 mm... Editat Septembrie 29, 2022 de draku Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 29, 2022 Partajează Postat Septembrie 29, 2022 Acum 31 minute, draku a spus: Eu ma gandesc cum sa fixez un blanc de aluminiu de fi 150mm intr-un universal de 125, sa fac o fulie de curea.. Pe dorn nu il pot pune, ca gaura centrala trebuie sa fie de 8 mm... Prindere intre varfuri, antrenare hert Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 29, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2022 Exista diverse moduri de prindere, daca universalul prinde dimensiunea finala a puliei faceti o gaura de 6mm si prindeti semifabricatul cu surub M6 in universal o prelucrati si apoi o prindeti un universal si faceti alezajul de 8mm. Puteti face un dorn de 8mm si-l prindeti intre centre, probabil cea mai buna solutie, lipiti cu adeziv gen Picatura dornul de prefabricat in alezajul final de 8mm, il prindeti in universal si centrul din papusa mobila, totul depinde de ce aveti la fata locului. Se dezlipeste la cald fara problema acel adeziv. Despre adezivul Loctite, da il aveam precum si blocator filete, se consuma extrem de putin incit nu merita a fi bagat in calcule, pretul a fost foarte bun luat de la colegul @GOOD-Q. Am eu un dubiu ca ieseam mai bine tinind cont ca semifabricatul pe care l-as fi putut folosi era de 45mm... De aia si complicatia, era pacat sa-l stric pe ala. Link spre comentariu
draku Postat Septembrie 29, 2022 Partajează Postat Septembrie 29, 2022 Multumesc pentru sugestii, cam asa ceva imi imaginam si eu. Surub de 6/8 mm, eventual sprijinit pe partea cealalta cu centrul rotativ/papusa mobila. Acum 2 ore, daniels a spus: Prindere intre varfuri, antrenare hert Nu stiu cum e antrenarea asta....cea clasica la prelucrarea intre varfuri? Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 29, 2022 Partajează Postat Septembrie 29, 2022 1 oră în urmă, draku a spus: Nu stiu cum e antrenarea asta....cea clasica la prelucrarea intre varfuri? Link spre comentariu
draku Postat Septembrie 29, 2022 Partajează Postat Septembrie 29, 2022 a, sistemul clasic multumesc varful de antrenare ar fi bun, daca il ai.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum