GEO 53 BN Postat Martie 17, 2019 Partajează Postat Martie 17, 2019 Salut Grig! Stii ce poti face? Dupa alinierea puntii cu ghidajele, stringe suruburile de fixare ai apoi incearca, cu alezoru, sa aliniezi gaurile conice din punte si batiu. Dupa aceea poti face alte stifturi mai mari in diametru. 1 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 17, 2019 Autor Partajează Postat Martie 17, 2019 Da, fiind 0,03mm decalarea am alezat si presat stifturile la loc dupa aliniere, bineinteles am mai lucrat cu el inainte de asta, reverificat si apoi am facut operatiunea. Vedem daca va aduce la loc puntea data viitoare fara abateri. 1 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 10, 2019 Autor Partajează Postat August 10, 2019 Am de facut un ciocan inertial pentru extras diverse. E facut dintr-o bara de otel de 14mm, capetele filetate la M14, cel activ va fi sudat. Bara de tractiune va fi de 8mm, pentru comoditate, bara filetata M8. Cam asa arata: 2 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat August 11, 2019 Partajează Postat August 11, 2019 Acum 8 ore, Ion_Bumbu a spus: Am de facut un ciocan inertial pentru extras diverse. E facut dintr-o bara de otel de 14mm, capetele filetate la M14, cel activ va fi sudat. Bara de tractiune va fi de 8mm, pentru comoditate, bara filetata M8. Cam asa arata: Vad ca si pisica-i interesata de extractor! N-ar fi rau sa mai faci inca unu'! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 11, 2019 Autor Partajează Postat August 11, 2019 Da, e CTC-ul, tot ce`i nou trebuie mirosit, verificat, vazut. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat August 13, 2019 Partajează Postat August 13, 2019 La 11.08.2019 la 11:00, Ion_Bumbu a spus: Da, e CTC-ul, tot ce`i nou trebuie mirosit, verificat, vazut. Frumoasa pisicuta, sa nu-i fie de deochi! 1 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 13, 2019 Autor Partajează Postat August 13, 2019 (editat) Azi era s`o ia bine de tot pe cocoasa, s`a dat la mincarea catelului, noroc ca eram pe aproape. Am finalizat azi, sudat, asigurat cu Loctite, facut extractoarele, e bun de folosit. Editat August 13, 2019 de Ion_Bumbu 2 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 10, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2019 (editat) Un kit de scule pentru distributie la Logan, motor K7M Sint sculele recomandate de producator, inclusiv mai este un frecventmetru dar care se poate inlocui cu succes cu o aplicatie Android, https://play.google.com/store/apps/details?id=air.com.hutchinsontransmission.tensiometre&hl=ro Rezultatul: Ceva util pentru Renault/Dacia, cleste pentru coliere: Se poate folosi si un cleste de scos cuie dar nu totdeauna este loc... Editat Octombrie 10, 2019 de Ion_Bumbu 1 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 15, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2019 De citeva zile am simtit ca ceva nu`i chiar OK la masina, cind plecam de pe loc scirtia un tambur spate, stinga. Dupa ce mergeam peste 1Km era bine. Azi m`am apucat de el. Desfacut si verificat tamburii, gasit un pistonas din cilindrul receptor semiintepenit. Schimbat cilindrul, spalat ansamblul la ambele roti si taiat gradul de uzura . Tamburii sint buni, probabil mai duc inca pe atita. 1 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 4, 2020 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2020 (editat) De Craciun a aparut si un nou subler in atelier... De asemenea, am luat un turometru mecanic de la colegul nostru @tecuceanu21 nefunctional dar complet, conform anuntului. Dupa ceva munca am reusit sa`l pun in functiune. Momentan erorile sint cam de 5%, mai trebuie sa lucrez putin la etalonarea lui dar o sa o fac mai spre vara, momentan este OK asa. Editat Ianuarie 4, 2020 de Ion_Bumbu 2 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 13, 2020 Autor Partajează Postat August 13, 2020 Am avut ceva de lucru la strung azi si cu ocazia asta am strunjit un "ax" subtire, voi avea de facut ceva virf de sonda de osciloscop si am facut un test doar. 2 Link spre comentariu
morarul Postat August 13, 2020 Partajează Postat August 13, 2020 Stimă şi respect domnule, pentru performanță! Ca fost cursant al fac. TCM, secția maşini unelte, IPB (între timp am abandonat domeniul), am totuşi anumite nelămuriri: Prin strunjire clasică, cu cuțit bineînțeles, diametru produs finit de 0,45 mm ? Ce material folosiți, ce cuțit de strunjire folosiți: Unghi de aşezare, unghi de ascuțire, turații, avans transversal/longitudinal... etc. Mi se pare o realizare comparabilă cu o postare din forum, în care se arăta competiția din Japonia, de a găurii o mină de creion din grafit, al cărei diametru era de parcă de 0,6 mm. ,,Dambleageală" de fost TCM-ist! Chiar sunt curios, cum a-ți realizat această performanță. Mulțumesc anticipat pentru răspuns! Oricum, felicitări! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 13, 2020 Autor Partajează Postat August 13, 2020 (editat) Nu`i ceva deosebit, alama si un cutit cu placuta amovibila noua. Pus exact paralel taisul cu frontul materialului si la prima adus la 2,5mm. Apoi taiat direct la 0,4mm tintit de mine, a iesit 0,45mm. Totul se face dintr`o trecere, este ceva ce se practica. Mai mult a fost un test pentru cutit, virful acela este cam de 1mm deci il pot face. O sa fac o poza cutitului in zilele urmatoare, ma tot misc prin zona. Turatia a fost de aprox 620 rpm avansul longitudinal la mina iar transversal 2,1mm. Editat August 13, 2020 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
morarul Postat August 13, 2020 Partajează Postat August 13, 2020 Mulțumesc frumos, stimate domn pentru promptitudinea răspunsului! Mă macină încă anumite nostalgii, referitor la abandonul domeniului prelucrărilor prin aşchiere! Am rămas tot suflet de ,,şurubar", cum ni se zicea nouă prin Politehnică. Sper să recuperez, cănd voi ieşi la pensie, dacă o voi apuca, şi să simt iar miros de metal şi de şpan încins şi de lichid de răcire. Mulțumesc încă o dată! 1 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 14, 2020 Autor Partajează Postat August 14, 2020 Asa arata modul in care am taiat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum