Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Strung Bernardo Standard 150

Ion_Bumbu

Postări Recomandate

Am inceput "reabilitarea" menghinei rotative...

Hai s-i spunem reparatie! Un obiect nu a fost si nu va fi niciodata abil. Deci nici nu poate fi reabilitat.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

S`au reabilitat strazi, autostrazi, spitale, blocuri, linii de tren si tramvai si mama gailor mai stie ce.

Deci tot reabilitare ii voi spune deoarece ea functioneaza dar nu in parametrii.

Grig

Link spre comentariu

sculele se revizuesc( reparatie mai ampla) pentru a functiona in parametri normali , fiecare o defineste cum doreste reparatiile efectuate , eu deobicei repar ce este nevoie si se poate repara fizic

Link spre comentariu

Hai s-i spunem reparatie! Un obiect nu a fost si nu va fi niciodata abil. Deci nici nu poate fi reabilitat.

M-am uitat in dex la: abil, abilitare, reabilitare, reparatie si ghilimele.

Pentru ca a folosit ghilimelele, eu zic ca merge.

Link spre comentariu

A fost mai mult o gluma amara. deoarece in limba romana capacitatea de a fi abil, sau de a fi reabilitat atunci cand si-a pierdut abilitatea, o are numai omul. Probabil insa ca o asemenea problema "filozofica" si-o pun din ce in ce mai putini in romania. De aceea - pe toate televiziunile - se vorbeste de reabilitarea autostrazilor, desi in 70 de ani (dupa razboi) am construit numai doua mari si late, iar alea arata ca dupa razboi. In rest, eram si eu in trecere pe aici si am zis ca sa ma aflu si eu in vorba. Altminteri felicitari pentru achizitie.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Apoi daca e rost de stat la vorba intreb si eu ca de batut saua sa inteleaga iapa am facut`o.

...... si de vazut cum remediez partea inferioara a menghinei.

Asta e problema :

post-199767-0-97827100-1448658893_thumb.jpg

Din foto nu se vede foarte bine dar a "scapat" o freza si a iesit un canal de aprox 1-1,5mm.

Acolo ala chiar incurca.

Astept si eu ceva idei.

Multumesc

Grig

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

De aceea - pe toate televiziunile - se vorbeste de reabilitarea autostrazilor, desi in 70 de ani (dupa razboi) am construit numai doua mari si late, iar alea arata ca dupa razboi.

S-ar putea ca "reabilitarea drumurilor" sa faca parte din limbajul de specialitate al drumarilor. (Oare?)

Link spre comentariu

Am si eu astfel de urme de "maltratare" pe menghina dar la mine preponderent sunt urme lasate de burghie si nu mi-au afectat planeitatea in zona respectiva . Daca m-as hotara vreodata sa remediez as puncta cu sudura pana s-ar incarca zona respectiva si as freza ulterior. Prin punctare cu sudura eu inteleg incalzirea electrodului pe un material de sacrificiu si pe urma cu pauze substantiale as "puncta" . pt a evita incalzirea si eventual deformarea menghinei. Subliniez ca e  doar o parere nu un sfat.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
  • 7 luni mai târziu...
  • 7 luni mai târziu...

Am avut de presat un rulment in volanta si am preferat sa fac un dorn special pentru asta.

Am gasit o ruginitura si a iesit in 5 min .

post-199767-0-54803000-1503688403_thumb.jpg

Bineinteles se poate si cu o tubulara sau altfel dar e pacat daca ai tot ce trebuie sa

faci improvizatii.

Pacientul

post-199767-0-99347700-1503688365_thumb.jpg

post-199767-0-20923700-1503688378_thumb.jpg

post-199767-0-95933300-1503688386_thumb.jpg

Grig

Link spre comentariu

Buna ziua

Am gasit strunguri Bernardo pe http://uni-techmachinery.en.made-in-china.com/product/pbVQAIdMEZYj/China-Lathe-Machine-for-Sale-Horizontal-Lathe-Machine-CD6241-.html

la un pret de 3500$

A incercat cineva sa importe direct din China? Diferenta de pret este tentanta.

Cu stima,

Stefan

Cat costa in EU un astfel de strung?

Ca sa-l importi din China, trebuie sa platesti transportul (cat o fi?), TVA-ul care este 665$ si vama (cat o fi?)

Faci totalul si vezi daca iesi mai ieftin.

Stima.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări