Vizitator Postat Noiembrie 27, 2015 Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 (editat) Am inceput "reabilitarea" menghinei rotative... Hai s-i spunem reparatie! Un obiect nu a fost si nu va fi niciodata abil. Deci nici nu poate fi reabilitat. Editat Noiembrie 27, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 S`au reabilitat strazi, autostrazi, spitale, blocuri, linii de tren si tramvai si mama gailor mai stie ce. Deci tot reabilitare ii voi spune deoarece ea functioneaza dar nu in parametrii. Grig Link spre comentariu
MICIULIN Postat Noiembrie 27, 2015 Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 sculele se revizuesc( reparatie mai ampla) pentru a functiona in parametri normali , fiecare o defineste cum doreste reparatiile efectuate , eu deobicei repar ce este nevoie si se poate repara fizic Link spre comentariu
area51 Postat Noiembrie 27, 2015 Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 Hai s-i spunem reparatie! Un obiect nu a fost si nu va fi niciodata abil. Deci nici nu poate fi reabilitat. M-am uitat in dex la: abil, abilitare, reabilitare, reparatie si ghilimele. Pentru ca a folosit ghilimelele, eu zic ca merge. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 27, 2015 Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 (editat) A fost mai mult o gluma amara. deoarece in limba romana capacitatea de a fi abil, sau de a fi reabilitat atunci cand si-a pierdut abilitatea, o are numai omul. Probabil insa ca o asemenea problema "filozofica" si-o pun din ce in ce mai putini in romania. De aceea - pe toate televiziunile - se vorbeste de reabilitarea autostrazilor, desi in 70 de ani (dupa razboi) am construit numai doua mari si late, iar alea arata ca dupa razboi. In rest, eram si eu in trecere pe aici si am zis ca sa ma aflu si eu in vorba. Altminteri felicitari pentru achizitie. Editat Noiembrie 27, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 27, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 (editat) Apoi daca e rost de stat la vorba intreb si eu ca de batut saua sa inteleaga iapa am facut`o. ...... si de vazut cum remediez partea inferioara a menghinei. Asta e problema : Din foto nu se vede foarte bine dar a "scapat" o freza si a iesit un canal de aprox 1-1,5mm. Acolo ala chiar incurca. Astept si eu ceva idei. Multumesc Grig Editat Noiembrie 27, 2015 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
area51 Postat Noiembrie 27, 2015 Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 De aceea - pe toate televiziunile - se vorbeste de reabilitarea autostrazilor, desi in 70 de ani (dupa razboi) am construit numai doua mari si late, iar alea arata ca dupa razboi. S-ar putea ca "reabilitarea drumurilor" sa faca parte din limbajul de specialitate al drumarilor. (Oare?) Link spre comentariu
philiprobz Postat Noiembrie 28, 2015 Partajează Postat Noiembrie 28, 2015 Am si eu astfel de urme de "maltratare" pe menghina dar la mine preponderent sunt urme lasate de burghie si nu mi-au afectat planeitatea in zona respectiva . Daca m-as hotara vreodata sa remediez as puncta cu sudura pana s-ar incarca zona respectiva si as freza ulterior. Prin punctare cu sudura eu inteleg incalzirea electrodului pe un material de sacrificiu si pe urma cu pauze substantiale as "puncta" . pt a evita incalzirea si eventual deformarea menghinei. Subliniez ca e doar o parere nu un sfat. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 28, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2015 Multumesc de parere, este o optiune pe care o iau serios in seama. La mine ar trebui date 2 cordoane pe laterale si dupa aceea planate. Grig Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 5, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2015 Am mai facut 2 suruburi de 3/8" dar cu un umar de oprire . Grig Link spre comentariu
Vizitator Stefan-Sorin Postat Mai 10, 2016 Partajează Postat Mai 10, 2016 Buna ziua Am gasit strunguri Bernardo pe http://uni-techmachinery.en.made-in-china.com/product/pbVQAIdMEZYj/China-Lathe-Machine-for-Sale-Horizontal-Lathe-Machine-CD6241-.html la un pret de 3500$ A incercat cineva sa importe direct din China? Diferenta de pret este tentanta. Cu stima, Stefan Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 10, 2016 Autor Partajează Postat Mai 10, 2016 M`ai interesat eu, e mai mare daraua decit ocaua pentru 1 buc. Grig Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 31, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2016 Proaspat intrata in dotare. Grig Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 25, 2017 Autor Partajează Postat August 25, 2017 Am avut de presat un rulment in volanta si am preferat sa fac un dorn special pentru asta. Am gasit o ruginitura si a iesit in 5 min . Bineinteles se poate si cu o tubulara sau altfel dar e pacat daca ai tot ce trebuie sa faci improvizatii. Pacientul Grig Link spre comentariu
znecula Postat August 26, 2017 Partajează Postat August 26, 2017 Buna ziua Am gasit strunguri Bernardo pe http://uni-techmachinery.en.made-in-china.com/product/pbVQAIdMEZYj/China-Lathe-Machine-for-Sale-Horizontal-Lathe-Machine-CD6241-.html la un pret de 3500$ A incercat cineva sa importe direct din China? Diferenta de pret este tentanta. Cu stima, Stefan Cat costa in EU un astfel de strung? Ca sa-l importi din China, trebuie sa platesti transportul (cat o fi?), TVA-ul care este 665$ si vama (cat o fi?) Faci totalul si vezi daca iesi mai ieftin. Stima. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum