Ion_Bumbu Postat Septembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2015 (editat) OK, asta e metoda data in cartea strungului, descriu acolo toate aceste procedee la fel ca la SN320 de fapt. Mai e o verificare simpla, dupa ce te convingi ca e la capete aliniat , "plimbi" nivela pe carucior pusa transversal si longitudinal. Daca acolo apar diferente mari e cam buba... asa era la strungurile de Arad din ultima perioada de cincinal in 3 ani sau si mai scurt. Din turnatorie nu mai le lasau sa`si revina, acolo in curtea din spate, le bagau repede in sectia de prelucrari si iesau ele in parametrii dar pina cind ajungeau la beneficiar se trageau si bariurile acolo unde ar fi trebuit dar din pacate erau gata prelucrate. Atunci aparea necazul mare. La alea vechi asta nu se intimpla, spunea prietenul meu ca le lasau cu lunile sa`si revina pina intrau in sectia de prelucrari. In loc de cale nu am decit 2 bare de HSS rectificate da`s bune si alea la verificat orizontalitatea. Rigla este, nivela este, macara este, geometrie plana si in spatiu mai stim, timp sa mai fie... Grig Editat Septembrie 21, 2015 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Batiurile si celalalte piese turnate din fonta erau lasate "in curtea din spate" minim un an la detensionare..........in ultima vreme,inainte de '89,s-a recurs la detensionarea in cuptor...........doar ca nu se respecta rampa de racire,cel mai probabil,din dorinta de a realiza planul cincinal in 3 ani jumate.......Verificarea cu plimbarea nivelei pe sanie e o verificare preliminara,de fapt. Alex Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Da , erau multe cauze , inclusiv lipsa de curent, gaze si atunci le faceau cum le faceau. Asa am gasit unu la fabrica de la Orastie acum 2 ani ( de fap aveau 3) refacut , era ca nou , precis era total detensionat , necazul a fost ca era mai scump decit am dat pe asta si nu avea nimic, nici un pinion de schimb, universat, nimic, nimic pe el , doar papusa mobila. Asa se misca foarte fain acel 320 si precis era mai serios decit ce am luat eu , era totus strung adevarat insa un pic peste ce am eu nevoie. Multumesc de info si urari! Grig Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 1, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2015 Am mai prins un pic de timp si am taiat o fata pe un surub de inox, 304. La finisare cu placuta de carbura a iesit nesperat de bine. Alaturat e si unu 8.8 M-am uitat un pic si la ceva filete si pina la urma am aflat ca filetele uzuale merg fara a folosi indicatorul daca lucrezi cu decuplarea piulitei. Celelalte merg doar cu indicatorul in cazul acestei proceduri. Am verificat doar cu pas de 1mm si am cuplat vreo 10-15 treceri si nu a gresit nici o data, deci cel putin la asta e adevarat ce dau pe panou. Grig Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 4, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2015 A sosit si suportul , mai trebuie instalat... Grig Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 1, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 Nu`i rau sa ai un universal mai mare cu bacuri independente... A trebuit sa inlocuiesc un cuplaj unisens cu un rulment unisens, cuplajul ala nu l`am gasit. In cuplajul ala am gasit 2 arculete sarite dar am preferat sa`l inlocuiesc decit sa`l repar. Grig Link spre comentariu
Daniel_sv Postat Noiembrie 5, 2015 Partajează Postat Noiembrie 5, 2015 A sosit si suportul , mai trebuie instalat... IMG_0030.JPG IMG_0028.JPG Grig de unde ai luat acests suport. vreau sa cumpar si eu unul. si cat te-a ajuns acasa? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 5, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2015 http://www.ebay.de/itm/TWG-Multifix-Set-Schnellwechselstahlhalter-Grose-A-/121683517926?hash=item1c54e721e6:m:m6tIC37UQsmNGZqIfkq6nbQ#ht_1788wt_1121 L`a adus baiatul cind a venit acasa. Grig Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Nu`i rau sa ai un universal mai mare cu bacuri independente... Nu`i rea nici freza sa fie ... Am avut de frezat canalul de pana si de facut pana pentru rulmentul unisens. Un pic de problema a fost deoarece arborele este folosit la un cuplaj unisens si duritarea este de cel putin 58HRC. Ansamblul a functionat cel putin 6 ani si nu a aparut uzura la arbore, cuplajul a cedat. A fost nevoie de o freza deget de 5mm din carbura si am mers cam la 400rpm cu avans mic si adincime de 0,4mm pe trecere. Adincmea a fost de 1,3mm si latimea de 5mm, pana fiind de 5,0x2,45mm. Pana am facut`o dintr`o bara de ghidaj de la o imprimanta, otel destul de tare. Urmeaza asamblarea si testul lucrarii. Grig Link spre comentariu
en Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Sa fii sanatos la pensie si sa te bucuri de achizitiile tale.E bine sa le ai adunate pe toate din timp,pentru ca iti aduc multe bucurii.Sa fie intr-un ceas bun! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 10, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Multumesc de urare! Mai e un pic, in esenta asta e ideea, am multe de facut, timp sa fie si sanatate. Grig Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 (editat) Am inceput "reabilitarea" menghinei rotative de la FU12. A fost folosita fara bacul de la falca fixa , a trebuit planata falca si bineinteles si bacul. Mai am de refacut o patina la falca mobila si de vazut cum remediez partea inferioara a menghinei. Am folosit freza din foto Editat Noiembrie 15, 2015 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
alin 105 Postat Noiembrie 15, 2015 Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 Cat ai platit pe freza de 12? Carbura?Merci Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 De aici am luat`o , o aveau in stoc si`s aproape de mine. Si aia de 5mm tot de la ei am luat`o si la fel de multumit sint de ea, chiar mai multumit de aia mica ca`i mai ieftina! Grig Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 20, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2015 Un prieten bun a avut nevoie de ceva surub pentru un trepied foto. Am prins ceva vreme si sper ca am rezolvat problema. Am facut si unu de dural mai mult din motive estetice. Grig 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum