Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Strung Bernardo Standard 150

Ion_Bumbu

Postări Recomandate

Destul de bune sunt Fini....cândva chiar se produceau in Italia,acum nu mai știu. Am unul cu butelie de 100 litri de vreo 6 ani,nu am ce să-i reproșez. Am schimbat uleiul cred că de vreo 5-6 ori și cam atât. Bine,nu e folosit zilnic,sta în atelier,am și vopsit ocazional cu el dar nu suprafețe mari,îl mai folosesc la probe când repar cate o plasma sau când am de dezlipit anumite componente,suflu fludorul( încă nu am statie de dezlipit 🙄)....

Link spre comentariu

Asta e de prin 2014 la mine dar are pe la 70h de functionare doar, sta in atelier chiar linga freza, nu e afara, nu prinde umezeala, mai am vopsit cu el dar in rest nimic stresant, de aia is ofticat, efectiv sa cada pastila de la contact in 70h nici la relele lui Ceausescu nu vedeam asaceva!

La fel sa se duca filetul ala e aiurea, probabil e facut din acelasi tip de alama si aia moale!

In rest cind merge, merge bine, are debit serios doar ca m-a lasat in pana cind aveam mai mare nevoie de el...

Asta e, reparam si mergem mai departe.

Link spre comentariu

Produs in 2014, te-ai fi gandit ca sunt facute mai cu simt de raspunere decat cele de acum...

Editat de draku
Link spre comentariu
Postat (editat)

EXACT!

Acuma-s pe porcaria aia de surub/piulita, polizez la cutitul de interior ca-i normal, pe stinga!

Si de 6mm...mama lui!

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Fa-l normal, pe dreapta .. . si reglezi in sens invers.....daca merge

Din ce faci cutitul asa mic? Coada de spiral?

Link spre comentariu

Merge si pe dreapta doar ca-i peste mina, la toate se ridica presiunea in sens orar, daca-l fac pe dreapta atunci va scadea presiunea deci ramine sa-l fac pe stinga asa cum a fost, ma rog, aproape.

Dupa ce am facut cutitul am mai masurat si am vazut ca merge si surub de 8mm, arcul acela are cam 9mm interiorul deci 8mm e numai bun, mai rezistent ca 6mm si refolosesc piulita...

Deci am trecut pe 8mm, am rezolvat piulita si am facut o bucsa filetata de 8mm pe care am tras-o peste vechiul filet de 6mm jumulit si redus la 5mm, lipita cu Loctite si e ca nou doar ca mai solid.

IMG_20240813_191115003r.thumb.jpg.bf6b3c9f08586461c4e66ef62ff4185e.jpg

Asa arata cutitul din blanc de 5x5mm si piulita de 8mm pe stinga.

IMG_20240813_201031132r.thumb.jpg.8361b83e8cf08ef9059856fdb17d92ea.jpg

Ansamblul final, pus pe compresor si totul este normal, asa cum trebuie.

Link spre comentariu

Frumos...

N-am vazut pana acum blancuri patrate mai mici de 6x6 mm din otel rapid...

Am niste blancuri rotunde (fi 4 mm) din carbura pe care nu le pot ascuti/profila cu nicio piatra de polizor, fie ea speciala pentru carburi...nici cu cea verde de la Carbochim, nici cu cele pe suport de aluminiu, nici cu discuri cu diamant...

La fel si unele de 5x10x80mm....

N-am idee ce sunt, le-am cumparat din targ, pacat de ele, pare un material de calitate, foarte dens

Link spre comentariu

De taiat am mai taiat placuta de carbura mai mare cu disc de debitat faianta, este ceva mai "fin" decit cel pentru beton sau gresie.

Poate va ajuta ideea.

Link spre comentariu

Multumesc, nu m-am gandit pana acum la disc de genul asta.

L-am asociat cu cele diamantate...

Editat de draku
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări