ciuca paul Postat Septembrie 20, 2015 Partajează Postat Septembrie 20, 2015 Va salut. La acest sasiu turcesc PAEX x0119a am o problema ciudata cu o manifest. nu bine definita, si anume; Am imaginea redusa la vre-o 10cm cu intoarcere in partea superioara care la randu-i are perioade normale de stabilire pentru un timp relativ scurt si dupa aceia ramane redusa asa cum am specificat mai sus.Am inlocuit prin schimbare totul pe langa si integr.la 78040 dar defectul persista.Schema pe care o am este putin diferita fata de ce am eu aici am intrarea inver. pe pin 1 ,iar in schema este altceva ,in function. anormala am pe pin 3=0,6v fata de 1,7v iar pe pin5 =12v in rest tensiuni corecte.Precizez ca nu sunt contacte imperf. sau piese aferente functionarii C.I. LA 78040. Intrebarea ar fi urmatoarea ;-poate cumva fi pus ca suspect impulsul intermitent incorect de la pin 16 al multifunct? acolo in tensiune am cei 5v cum este specificat, este singurul lucru pe care il banuiesc ca altceva zau ca nu stiu ce-as mai verifica Link spre comentariu
gabibota Postat Septembrie 20, 2015 Partajează Postat Septembrie 20, 2015 Trebuie verificat totul in partea de final cadre, inclusiv bobina de deflexie.Un osciloscop ar fi util.Vedeti si pini15 si 16 la multifunctional. Link spre comentariu
MISTER BIG Postat Septembrie 20, 2015 Partajează Postat Septembrie 20, 2015 schimbati electroliticii de pe alim. BV , puteti si c.i. ul de proba ca sa nu pierdeti vremea, de cel de 100uF nu va m. intreb, e cel m. critic! Link spre comentariu
ciuca paul Postat Septembrie 20, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2015 stimati colegi credeti-ma ca nu a ramas nimic neinlocuit iar in pini 15 si 16 multifunct. tensiunile sunt corecte am verificat si c303 0,47uf si este ok ,dar ca riplu al semnalului nu-l pot verifica ca nu folosesc osciloscop asa ceva nici eu pana acuma n-am intalnit. ciudat este ca sunt perioade cand dimensiunea este normala iar dupa cateva minute apar clipiri de micsorare a ecranului pana ramane cu dimensiune micsorata si intoarcere a pertii superioare de parca ar ar fi pierderea capacitati vreunui condensator. Link spre comentariu
bobo Postat Septembrie 20, 2015 Partajează Postat Septembrie 20, 2015 la un sasiu cp330 de daewoo aveam aceasta manifestare si s-a dovedit a fi defect intern tda3653b. in cazul dvs eu as inlocui imediat,macar de proba ,cadrele cu un tda8172 care merge mai rece si pe care il puteti folosi si in alte tv-uri. Link spre comentariu
ciuca paul Postat Septembrie 20, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2015 am schimbat asa de conrol integr. cu 8172 dar nu avea logica ptr. ca integr. original pus in alt tv functiona normal, o mare nebuloasa acest defect..... Link spre comentariu
bobo Postat Septembrie 20, 2015 Partajează Postat Septembrie 20, 2015 trebuie sa fie o dioda 1n4007 intre doi pini ai integratului care trebuie si ea inlocuita. Link spre comentariu
ciuca paul Postat Septembrie 20, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2015 am mentionat faptul ca toate(zic eu) component. ce tin de partea finala le-am verificat.. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Septembrie 20, 2015 Partajează Postat Septembrie 20, 2015 Va salut. La acest sasiu turcesc PAEX x0119a am o problema ciudata cu o manifest. nu bine definita, si anume; Am imaginea redusa la vre-o 10cm cu intoarcere in partea superioara care la randu-i are perioade normale de stabilire pentru un timp relativ scurt si dupa aceia ramane redusa asa cum am specificat mai sus.Am inlocuit prin schimbare totul pe langa si integr.la 78040 dar defectul persista.Schema pe care o am este putin diferita fata de ce am eu aici am intrarea inver. pe pin 1 ,iar in schema este altceva ,in function. anormala am pe pin 3=0,6v fata de 1,7v iar pe pin5 =12v in rest tensiuni corecte.Precizez ca nu sunt contacte imperf. sau piese aferente functionarii C.I. LA 78040. Intrebarea ar fi urmatoarea ;-poate cumva fi pus ca suspect impulsul intermitent incorect de la pin 16 al multifunct? acolo in tensiune am cei 5v cum este specificat, este singurul lucru pe care il banuiesc ca altceva zau ca nu stiu ce-as mai verifica dupa parerea mea ar fi vreo rezistenta care face probleme in mers Link spre comentariu
ciuca paul Postat Septembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Shov STV 3037.pdf Le-am masurat pe fiecare , pe cele de valoare mica in mod deosebit la fel si condensatorii ,si totusi de ce pe pinul 3 tens este aproape 0v ? Link spre comentariu
palcu ion Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 verifica lipiturile radiatorului pe cablaj Link spre comentariu
ciuca paul Postat Septembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2015 sunt ok d-nu Palcu ,poate fi plauzibila varianta mea cu semnalul din jungla?(sincer sa fiu nici eu nu prea as crede dar nu stiu ce sa mai verific) Link spre comentariu
Florinel TV Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 schimba cele 3 diode din bv Link spre comentariu
palcu ion Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 nu pui o alta deflexie macar de proba? dupa cum spui pare tot un c devalorizat,sigur cel de pe v out e bun? Link spre comentariu
ciuca paul Postat Septembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2015 deflexia si jungla nu le-am schimbat sun singurele piese care au ramas neschimbate am s-o schimb maine Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum