gmario Postat Septembrie 20, 2015 Partajează Postat Septembrie 20, 2015 Buna dimineata. Am la reparat un amplificator omnitronic sma 1500 si am nevoie de schema electrica .Defectul consta in faptul ca nu se aude nimic pe ambele canale si se aprind ledurile de "clip" si "protect" . Finalii de putere sunt de tip :2sd1047C si 2 sb 817b (10 tz. pe fiecare canal 5 npn si 5 pnp ). Finalii toti par in regula la masuratoare .Colectoarele Tz sunt legate toate pe radiator fara izolatie (si cei pnp si cei npn) pentru un mai bun transfer termic , radiatorul fiind izolat fata de masa. Nu am reusit sa gasesc schema pe net.....poate are cineva o schema electrica asemanatoare sau ma poate ajuta cu un sfat legat de defect . Etajele finale se alimenteza cu +/- 112 V .Multumesc anticipat. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 20, 2015 Partajează Postat Septembrie 20, 2015 Dai click pe Get Manual în partea de jos a paginii, poate dura câteva zeci de secunde să apară acel buton. http://elektrotanya.com/omnitronic_p-500_1000_1500_sch.pdf/download.html Nu am verificat, dar e posibil ca etajul final să fie identic sau măcar asemănător cu varianta căutată... Link spre comentariu
gmario Postat Septembrie 20, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2015 Multumesc pt. bunavointa dar schemele nu se aseamana din pacate. Sursa la amplificatorul pe care il am eu este in comutatie iar alta diferenta este ca finalii PNP sunt legati la bara de + dupa un mosfet de putere de 55A. Totusi +/-112 V mi se pare cam multicel. O sa ma concentez putin si pe sursa de alimentare. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 20, 2015 Partajează Postat Septembrie 20, 2015 Poți să te ghidezi oarecum și după tensiunea de lucru a condensatorilor de filtraj ai sursei. Ai observat cumva condensatori electrolitici umflați în sursă ? Link spre comentariu
gmario Postat Septembrie 20, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2015 (editat) Nu, condensatorii arata ok , cei mari de filtraj sunt 3300uF/63v. Astazi il las in pace fiind duminica.maine o sa mai fac sapaturi in el. Editat Septembrie 20, 2015 de gmario Link spre comentariu
Florinel TV Postat Septembrie 20, 2015 Partajează Postat Septembrie 20, 2015 pai daca sint conzi pe 63v atunci tensiunea este de 45v 50v maxim Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 20, 2015 Partajează Postat Septembrie 20, 2015 Probabil a măsurat tensiunea direct între bara de (+) şi cea de (-) în loc să le măsoare faţă de masa comună, de aceea dădea 112V.....fiindcă un condensator de 63V nu rezista în niciun caz la 112V fără să explodeze. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Septembrie 20, 2015 Partajează Postat Septembrie 20, 2015 Probabil a măsurat tensiunea direct între bara de (+) şi cea de (-) în loc să le măsoare faţă de masa comună, de aceea dădea 112V.....fiindcă un condensator de 63V nu rezista în niciun caz la 112V fără să explodeze. exact asa este Link spre comentariu
gmario Postat Septembrie 20, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2015 (editat) Am masurat corect fata de masa si sunt +/-112V , insa am gasit o schema asemanatoare si m-am lamurit .Sunt 2 tensiuni de + si 2 tensiuni de - iar condensatorii sunt astfel dispusi : 0.....+56 V un cds si +56V..+112V alt cds iar pe bara de minus la fel..0..-56V si -56V...-112V alt cds deci in total 4 cds de 3300UF/63V. atasez aici schema : nu este identica cu cea pe care o am eu dar macar seamana (in locul celor 3 tz Q41-43 si 3tz Q44-46 de jos si de sus la mine este cate un mosfet de putere) Editat Septembrie 20, 2015 de gmario Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum