Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Omnitronic SMA 1500 defect

gmario

Postări Recomandate

Buna dimineata. Am la reparat un amplificator omnitronic sma 1500 si am nevoie de schema electrica .Defectul consta in faptul ca nu se  aude nimic pe ambele canale si se aprind ledurile de "clip" si "protect" . Finalii  de putere sunt  de tip :2sd1047C si 2 sb 817b (10  tz. pe fiecare canal  5 npn si 5 pnp ). Finalii toti par in regula la masuratoare .Colectoarele Tz  sunt legate toate pe radiator fara izolatie (si cei pnp si cei npn) pentru un mai bun transfer termic , radiatorul fiind izolat fata de masa. Nu am reusit sa gasesc schema pe net.....poate are cineva o schema electrica asemanatoare sau ma poate ajuta cu un sfat legat de defect . Etajele  finale se alimenteza cu +/- 112 V .Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gmario

4

• validae

3

• Florinel TV

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Multumesc pt. bunavointa  dar schemele nu se aseamana din pacate. Sursa la amplificatorul pe care il am eu este in comutatie iar alta diferenta este ca finalii PNP sunt legati la bara de + dupa un mosfet de putere de 55A. Totusi  +/-112 V mi se pare cam multicel. O sa ma concentez putin si pe sursa de alimentare.

Link spre comentariu

Probabil a măsurat tensiunea direct între bara de (+) şi cea de (-) în loc să le măsoare faţă de masa comună, de aceea dădea 112V.....fiindcă un condensator de 63V nu rezista în niciun caz la 112V fără să explodeze.

Link spre comentariu

Probabil a măsurat tensiunea direct între bara de (+) şi cea de (-) în loc să le măsoare faţă de masa comună, de aceea dădea 112V.....fiindcă un condensator de 63V nu rezista în niciun caz la 112V fără să explodeze.

exact

asa este

Link spre comentariu

Am masurat corect fata de masa si  sunt +/-112V  , insa am gasit o schema asemanatoare si m-am lamurit .Sunt 2 tensiuni de + si 2 tensiuni de - iar condensatorii sunt astfel dispusi : 0.....+56 V un cds si +56V..+112V alt cds iar pe bara de minus  la fel..0..-56V si -56V...-112V  alt cds deci in total 4 cds de 3300UF/63V.

atasez aici schema : nu este identica cu cea pe care o am eu dar macar seamana (in locul celor 3 tz Q41-43 si 3tz  Q44-46 de jos si de sus la mine este cate un mosfet de putere)

Posted Image

Editat de gmario
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări