Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Anulare protectie invertor CI MP1048EY

giogu_mihai

Postări Recomandate

Am un monitor LCD 19" Wide cu o lampa consumata din totalul de 4. Lampile au fost verificate pe invertor extern, 3 lumineaza OK iar a 4 a este roz.

Backlight-ul functioneaza 2 secunde , apoi se stinge CI MP1048EY intrand in protectie.

Cum se anuleaza protectia la acest circuit integrat?

Am conectat rezistor de la pinul 6 FT (Fault Timer) la GND cu urmatoarele valori:

10KOhm

20KOhm

4.7KOhm

1KOhm

La fel face, 2 secunde backlight on, apoi off.

Am incercat si cu led de la pinul mai sus mentionat la masa, la fel face.

Multumesc!

Link spre comentariu

Am incercat cu 100K, 200K si 470K - la fel face. O sa cumpar sa montez un invertor extern pentru 2 lampi CCFL, ca vad ca nu pot sa pacalesc acest integrat. Oricum riscul e mare cu anularea protectiei.

Link spre comentariu

Pune o poza cu invertorul(lasa si cuplele de la lampii bagate), si o sa te invat cum poate invertorul sa mearga in trei lampi sau chiar in doua, fara sa umbli la protectia controller-ului(invertorul isi pastreaza protectia), si asta doar cu o bucatica de fir de 2 cm.  E o metoda

universala, pe care am aplicat-o  frecvent la zecii de monitoare ori de cite ori anulez o lampa sau doua.Aceasta metoda o sa-ti fie de folos pe viitor, dar pentru asta trebuie sa pui o poza cu invertorul sau un link spre o poza de pe internet

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Se elimina lampa defecta(se scoate cupla), si se face un strap pe cablaj(la cuple) intre firul subtire(masa)al lampi bune si firul subtire(masa)al lampi defecte.Circuitul de control, unde lipseste lampa, primeste semnal de la o lampa buna, si in felul asta pacalesti controler-ul.Sa postezi daca ti-a mers.

Link spre comentariu

Eu nu ti-am spus degeaba sa pui o poza cu invertorul, am vrut sa vad ce traf chopper are, dar mi-am dat eu seama mai tirziu ce traf ai tu acolo.

Incearca prima data cum ti-am zis,(da firul cald ramine asa, strapul se face la firul rece) Daca nu iti merge asa, vezi aici ca am pus

o poza. https://www.xfile.ro/download/6e563dbf6ef5b35451d0567cc8e08532.html Merge doar in 2 lampii una sus si una jos, la una din ele ii

prelungesti mufa.

Link spre comentariu

Prima metoda (cea cu un singur starp - pentru functionarea monitorului in 3 lampi) - Nu a functionat.

Banuiesc si de ce:

Pe primele 2 canale curentul absorbit era de 7.5mA (teoretic) pe canal

Pe al- 3 lea si al 4- lea , cu strapul pus, o singura lampa consuma 7.5mA (teoretic). Impartit la 2 canale = 3.75mA / per canal.

C.I. sigur "simtea" decompensarea.

A 2 -a metoda (cea cu doua strapuri - pentru functionarea monitorului in 2 lampi) - A functionat.

Multumiri multe d-ului Costica.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Se scot lampile defecte din cupla, se face strap(tras o bucatica de fir de la lampa vecina) intre cupla lampi functionale(firul rece) si cupla lampi care e lipsa(firul rece), la fel se procedeaza si cu lampa a doua.

Link spre comentariu

Eu am vorbit de firul "rece" cel prin care se face protectia lampi....la mine a mers pe toate monitoarele testate cu 4 lampi, adica din 4 poate sa mearga doar cu 3 sau 2 lampi......

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări