core Postat Septembrie 18, 2015 Partajează Postat Septembrie 18, 2015 va salut, mi s-a defectat o pompa solara, si as vrea sa o repar daca se poate. Placuta de comanda e mica si contine multe smd-uri. primul pas e sa incerc sa identific piesele si sa extrag o schema, dar simbolurile imi sunt necunoscute. tin minte ca am mai cerut informatii, in trecut despre piesele de pe placuta, insa nu mai gasesc topicul cu pricina... am sa postez cateva poze, si ce ma intereseaza pentru inceput sunt tranzistoarele (42CC, J8) si cipul (VGM1) ce reprezinta si daca au echivalent. Link spre comentariu
Electronicserver Postat Septembrie 19, 2015 Partajează Postat Septembrie 19, 2015 (editat) http://www.elforum.info/topic/98719-informatii-tranzistori-smd/?p=1099203 Ce rol avea montajul asta? Editat Septembrie 19, 2015 de Electronicserver Link spre comentariu
core Postat Septembrie 19, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2015 (editat) e acelasi montaj, ms. Acesta e topicul meu anterior, pe care nu il gaseam, nici nu aparea la "subiecte", in profil, nici la search nu aprea dupa "42CC". in celalalt topic, nu se potrivesc pinii nici marcajul, la ce chip s-a propus, masa pica pe pinul 2, in documentatie pare sa fie pe 1, la marcaj are 3 cifre si o litera, eu am 2 cifre si doua litere. J8, din ce am cautat eu, ar fi o posibilitate sa fie BCX71JR. pe placuta sunt marcate, B+/B- fire la baterii (acumulatori), P+/P- fire de la pompa, S+/S- fire de la solar (celule solare), K1, K2 doua intrerupatoare, unul cu doua contacte si altul cu 3. Editat Septembrie 19, 2015 de core Link spre comentariu
Electronicserver Postat Septembrie 19, 2015 Partajează Postat Septembrie 19, 2015 Daca nu gasesti ce componente sunt,faci alt montaj de la zero care face acelasi lucru cu montajul tau. Da mai multe detalii despre ce face pompa aia si cum functiona sistemul. Link spre comentariu
core Postat Septembrie 19, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2015 are o pompa care merge alimentata de la 6 la 9V, si consuma de la 1.3 la 3W. are arie de celule solare in numar de 16 (4 x 4), si scrie ca ar avea 4W, pe cablaj. din comutatoare se putea selecta daca pompa merge pe celule solare sau pe acumulatori, si daca celulele solare incarca doar bateriile sau alimenteaza doar pompa, sau le face pe amandoua. are 5 acumulatori NiMH, inseriati, 'de 1.2V, 2000mAh. chiar daca piesele originale nu le gasesc, sper sa gasesc unele echivalente care sa functioneze in circuitul original. am sa incerc sa scot schema si sa-l verific pe osciloscop, e mai usor de verficat pentru ca lucreaza cu tensiuni mici. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum