Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Contor electronic AEM ENERLUX M

Stefan

Postări Recomandate

Nu!Acelas tv-frigider si radio consum estimat de circa 25 lei si la 3 luni dupa regularizare platea cam 10 lei acum plateste 50-60 lei,s-a mai scumpit ceva curentul dar nici in halul asta!

Link spre comentariu

Mie insasi ideea ca cel care ma taxeaza, verifica si corectitudinea taxarii, imi suna anapoda.Pai daca un vanzator ma fura la cantar si il voi pune pe el sa verifice cantarul...cam ce rezultat credeti ca va obtine?Clientul e tembel,el e cel mai corect din lume.E un fel de lup,paznic la oi...si asta vine de la intelepciunea batranilor fara studii,dar cu cap.

Link spre comentariu

Ia verificați cu atenție cam ce plătiți pe facturile de electricitate, să vedeți că de un timp încoace sunt și ,,chestii,, care nu prea au ce căuta acolo.....și nu mă refer la kilowații consumați. Plătiți și investițiile altora în parcuri solare sau eoliene (certificate verzi pe pereți) și alte cele, iar peste toate astea vine și TVA-ul.O fi corect oare ? Păi eu plătesc TVA și pentru banii care-i dau unuia ce și-a făcut fotovoltaice sau eoliene ?

Link spre comentariu

Pai sa vad eu o gospodina sau o bunicuta ca vrea sa asiste la verificari pe banii ei.Cred ca mai corect ar fi fost sa fie un laborator independent daca tot il platesti,in care sa ai incredere,pt ca altfel,laboratorul propriu n-o sa-si taie craca sa spuna ca furnizorul(adica cel care-i plateste lui leafa lunar) te-a taxat in plus.Cand e un contor defect,e alta poveste,mai ales daca nu inregistreaza sau inregistreaza mai putin,dar daca se incadreaza la limita de sus a tolerantei si merge cu o constanta numai de ei stiuta,poti sa mergi linistit acasa,nu are rost sa cheltui bani aiurea pe verificari,contorul e bun.

Link spre comentariu

Și eu sunt de părere că nu ar trebui să-și verifice singuri aparatele, dacă tot plătesc asta, să vină cineva care nu e implicat în afacere.....

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
Vizitator David Manea

Tocmai ce mi s - a schimbat contorul electric..si la el finctioneza numai data...celelate de la t1 la t4 sunt blocate.Si nu sta aprins afisajul.dupa un timp se stinge si trebe sa apesi pe butonul rosu sa il poti citi...e blocat contorul?La 180( T)= 1.154 181 (T1)=0000.512 182 (T2)=0000.642 asa au ramas de cand la schimbat...doar data functioneazaContor ENERLUX M ro 447/021000 imp/kwh230,50(80)A 50 Hz cl1

Link spre comentariu

e defect.daca este alimentat,contorul trebuie sa afiseze tot timpul.

reg.180= total energie consumata

181= energie consumata pe timp de noapte

182=energie consumata pe timp de zi.

161= maximul de curent absorbit la o anumita data din retea.

nu trebuie apasat acel buton.daca era intr-un BMP,FDCP,cine apasa?

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Pai sa vad eu o gospodina sau o bunicuta ca vrea sa asiste la verificari pe banii ei.Cred ca mai corect ar fi fost sa fie un laborator independent daca tot il platesti,in care sa ai incredere,pt ca altfel,laboratorul propriu n-o sa-si taie craca sa spuna ca furnizorul(adica cel care-i plateste lui leafa lunar) te-a taxat in plus.Cand e un contor defect,e alta poveste,mai ales daca nu inregistreaza sau inregistreaza mai putin,dar daca se incadreaza la limita de sus a tolerantei si merge cu o constanta numai de ei stiuta,poti sa mergi linistit acasa,nu are rost sa cheltui bani aiurea pe verificari,contorul e bun.

Am facut un research si am gasit ceva interesant la pagina 24:

https://www.scribd.com/document/230534805/contor-enerlux-ADE7756

Link spre comentariu

In cazul in care sint ceva dubii legate de corectitudinea indicatiei contorului si hotarasti sa-ti verifice contorul,daca tot platesti, sa-ti permita sa asisti la verificare si sa-ti arate ultima verificare metrologica a contorului si a sarcinii etalon. Asa mi s-ar parea normal. Ma intreb daca fac asta!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări