spik Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Salut,Ce tip de lemn se poate prelucra cel mai bine pe un strung normal?Vreau sa imi confectionez doua inele distantoare pentru fixarea unor difuzoare mai mari pe usile de la Sandero.Multumesc anticipat! Link spre comentariu
bcristian Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 mdf Vorbesc serios. Link spre comentariu
Vizitator victor ponta Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Oricare, in principiu. Important este sa fie uscat,altfel se va deforma. Incearca cu o bucata oarecare de lemn si vezi cum merge. La urma finisezi cu granulatii diferite80-120-240-etc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 18, 2015 Partajează Postat Septembrie 18, 2015 MDF la cnc, si-ti iese fix ce trebuie... Exemple; P.S. Principiul "vorbeste doar cand ai habar despre ce vorbesti", chiar nu s-a inteles? Link spre comentariu
Vizitator victor ponta Postat Septembrie 18, 2015 Partajează Postat Septembrie 18, 2015 (editat) P.S. Principiul "vorbeste doar cand ai habar despre ce vorbesti", chiar nu s-a inteles? Oare te-ai gandit la faptul ca initiatorul topicului are strung si doreste sa-si faca singur piesa cu pricina? Eu zic ca asa e.... P.S. Principiul "vorbeste doar cand ai habar despre ce vorbesti", chiar nu s-a inteles? Editat Septembrie 18, 2015 de victor ponta Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 18, 2015 Partajează Postat Septembrie 18, 2015 Tu ai lucrat vreodata pe un strung? FIZIC... ca sa intelegi ca poate sa faca piesa aia din MDF, si pe strung, EXTREM de usor? Eventual o combinatie cu scule pe care le are oricine la indemana? Si ma rog, ti-ai imaginat ca ia asa butuc din lemn, si se apuca sa-l strunjeasca, pana obtine un inel pentru 165mm? Bun, si cat de stabila/rezistenta crezi tu ca e piesa aia, in conditiile alea extreme de temperatura, umiditate, vibratii... ? Intreb si eu... cat de stabila este, punct! Ce e mai usor de procurat? O bucata de MDF de 200x200 cu 5 lei, sau un butuc? Si pana la urma, ce este acela "lemn"... ? @spik; Mergi si vorbeste la Atelier 13 sau FabLab, eventual chiar cu @Vasile... rezolvi simplu, ieftin si fara bataie de cap... daca ai nevoie de .dwg/.dxf si n-ai posibilitatea, fa o schita si ti-o fac in AutoCAD... Poti folosi chiar o bormasina + freza, daca faci niste mici artificii... Link spre comentariu
Vizitator victor ponta Postat Septembrie 18, 2015 Partajează Postat Septembrie 18, 2015 Am doua strunguri pentru lemn in atelier. Link spre comentariu
spik Postat Septembrie 18, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2015 Am tot ce-mi trebuie la serviciu, vroiam sa stiu doar ce lemn este potrivit pt. asa ceva.Mdf-ul are pori mari, se vede urat.La acele inele se vad diametrele exterioare ce vor avea o raza sau un model. Culoarea va fi o imitatie de mahon, cred. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 18, 2015 Partajează Postat Septembrie 18, 2015 MDF-ul se finiseaza, smirghel granulatii corespunsatoare, primer care inchide porii, vopsea. Cu 2 sprayuri si 2 bucati de smirghel, ti le fac de paralizezi... Daca vrei aspect lemn, gandeste-te serios la placaj. La lemn, discutia e lunga, si nu m-as indrepta in directia aia din multe motive... dar daca insisti foarte tare, mergi pe ceva reconstituit de tip panel. Stabil in strunjire, din lemn (butuc), nu cred ca ai acces la esentele care se preteaza. Tei, nuc, etc. Bradul e bullshit, stejarul crapa in draci, etc. Asta trebuia sa ti-o spuna mesterul strungar in lemn al forumului, doar ca el e prea ocupat cu bodega. Merge si furniruit, dar nu cred ca te tine, tehnologic, etc. Problema e ca vorbim vorbe, si elegant din partea ta era sa prezinti un context clar, fotografii, desene, schite, exemple, povestea din spate. Cred eu, si cred bine.. Link spre comentariu
spik Postat Septembrie 18, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2015 Am posibilitatea de a face rost de orice material lemnos numai la prelucrare in tamplarie nu am acces.Am primit doua discuri din lemn de tei pe care le voi prelucra saptamana viitoare si voi pune si poze cu piesa finita.Multumesc frumos. Link spre comentariu
spik Postat Septembrie 18, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2015 Aaa?!?Lasa-ne si mergi la ramura dedicata! Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 18, 2015 Partajează Postat Septembrie 18, 2015 Cireșul ,nucul, teiul. Mai merge fagul si carpenul Link spre comentariu
sandu2010 Postat Septembrie 19, 2015 Partajează Postat Septembrie 19, 2015 Cand ceilalti colegi au spus MDF, au stiut ei de ce! Pe langa faptul ca nu sufera de deformari in timp, are si calitati acustice mai bune. De asta este mai preferat la constructia incintelor acustice, atat de amatori, cat si de profesionisti. O zi buna tuturor! Link spre comentariu
spik Postat Septembrie 19, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2015 Nu imi place mdf-ul, este un "pal" mai "lucios".Lemnul bine prelucrat este mult mai bun si aspectuos, implicit mai valoros!Calitatile acustice nu au relevanta la aceste inele. Acum nu spun ca Sandero este ...dar mie imi place lemnul natur! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum