Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme UPS WELL 500VA

Vizitator kan4

Postări Recomandate

Buna ziua,

Am un UPS WELL 500 VA pe care l-am folosit cu succes vreo 3 ani la alimentarea unei pompei de recirculare la un cazan de lemne.

Ieri am obs ca tensiunea de iesire in loc de 220V e 265 – 260V si se aude un zgomot ciudat (banuiesc ca de la transformator (un fel de barait). Daca il scot de la retea si il las pe baterie functioneaza perfect. Banuiesc ca problema e undeva pe partea de stabilizator.

Orice sugestii, solutii sunt binevenite.

multumesc anticipat,

marius

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

220 - 230V. Ma gandesc sa nu fie un releu blocat, mai ales ca, chiar cu o zi inainte sa-mi dau seama de tensiunea mare de iesire, am intrat in camera unde e aparatul si cuplau si decuplau releele intr-o veselie....pana l-am oprit.

Link spre comentariu

Cum as putea sa le verific? Trebuiesc scoase de pe placa? Domnul de aici s-a confruntat cu exact aceeasi problema, dar pana la urma nu stiu cum l-a rezolvat, sau daca l-a rezolvat. Eu am alt tip de aparat, dar in mare e cam asemanatoare schema cu releele, doar ca eu am 5 nu 6.

Link spre comentariu

Nu trebuie neapărat să scoți releele de pe placă, doar trebuie să scoți conectoarele transformatorului din placă. Ai nevoie de o sursă de curent continuu de 24V și un bec de 24V de mică putere (sau mai multe becuri de alte tensiuni înseriate,pot fi și de instalație de pom) care să fie înseriat cu sursa și să limiteze curentul fiindcă în paralel cu bobina releelor se află diode și punerea celor 24V din greșeală direct la bornele diodei antiparalel o arde instant. Conectezi la bornele bobinei fiecărui releu sursa de 24V și cu un ohmmetru verifici pe rând starea celor două contacte NC ( Normal închis) și NO (Normal Deschis) față de terminalul comun al releului.Dacă un contact prezintă rezistență mică și cu bobina alimentată și fără alimentare, înseamnă că e sudat sau s-a făcut punte conductivă între contacte. Ai aici conexiunile la aceste relee: http://tor-online.ro/produs_galerie.php?cod_produs=8151&poza=2

Link spre comentariu

Din cat imi dau seama se pare ca partea de stabilizare nu functioneaza de loc. Tensiunea de 260V e practic una din cele 5 tensiuni (150, 190, 220, 260 290) cu care ar fi trebuit sa lucreze stabilizatorul. Si bineinteles acest 260V varianza in functie de intrare. Daca am la intrare 210 la iesire am 250V.

Link spre comentariu

Ce integrat folosește acel UPS, LM339, LM324 sau un microcontroller ?  Dat fiind că are stabilizare cu 5 pași cred că folosește un controler, ar trebui să verificați dacă are tensiunea corectă de alimentare în primul rând.Apoi verificați restul componentelor, de la rezistori diode și tranzistori, până la optocuploare.

Link spre comentariu

Ma gandesc sa sar cumva peste partea de stabilizare pentru ca invertorul functioneaza perfect. Daca anulez cele 4 tensiuni care ies din trafo pentru stabilizator si las doar cea de 220? Pana la urma la acest UPS am alimentat doar o pompa de recirculare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări