Dan Minciu Postat Aprilie 5, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2016 (editat) ...fiecare catod are rezistența lui, toate 4 au fost modificate cum am scris mai sus, simultan. Deasemeni tensiunile(Uk1...4) sunt egale între ele....vă rog să mă credeți pentru mine e și mai neclar... Între timp, am mai modificat putin rezistențele din catozi acum sunt 560+15 (575ohm) și am 30,2V pe fiecare rezistență (în fiecare catod). După cum știu eu, ar însemna 52.5mA (30.5/575)... Da, pentru această schemă erau măsurătorile... Valorile RG2 au fost modificate la 470ohm la indicațiile @viobio din acest topic...și rezistențele de 100k le-am mărit la 470k...condensatorii de 4700uF....da...evident, acum sunt de 330uF. Editat Aprilie 5, 2016 de Dan Minciu Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 5, 2016 Partajează Postat Aprilie 5, 2016 (editat) păi da bun şi cât dă poftim 32,5V/660Ω(din datele prezentate) parcă ar da ik circa 49mA/tub de ce precizaţi 20,3mA ?! (probabil neatenţie la împărţire) Editat Aprilie 5, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Dan Minciu Postat Aprilie 5, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2016 Ăăăăăă... e a doua în 2 zile....cred că trebuie să mă las...și să ies la pensie.... Așa e, chiar nu știu de unde mi-o dat acel 20,3.... Păi atunci... ar trebui să măresc de fapt Rk.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 5, 2016 Partajează Postat Aprilie 5, 2016 (editat) nu, rămâneţi la valoarea rk(circa 600Ω) actuală aşa stă bine treaba. interesent ar fi să cuplaţi grilă 2 prin rezistenţă de 1kΩ(astfel încât să devină uşor/facil de apreciat ig2 în repaus), măsuraţi la bornele rezistenţei(1kΩ) căderea de tensiune. Editat Aprilie 5, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Dan Minciu Postat Aprilie 5, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2016 (editat) există 470ohm, e doar puțin mai complicat...a!...și e conectată la priza de UL...sa le duc la B+? oricum asta voi face mâine...acum e cam târziu... Încă odată mulțumesc pentru sfaturi și ... atenționări... văd că sunt cam distrat.... Editat Aprilie 5, 2016 de Dan Minciu Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 5, 2016 Partajează Postat Aprilie 5, 2016 (editat) poate rămâne aşa Rg2 470Ω, ce cădere aveţi acum la bornele Rg2 ? ar trebui să fie circa 1,40V-1,60V(static fără semnal la intrare). nu trebuiesc duse Rg2 la +B aveţi tensiunea anodică relativ mare(şi desigur este de preferat modul UL) modul UL protejează mai mult g2(Pdg2 posibil va rămâne în limite normale pentru regimul dinamic în sarcină). Editat Aprilie 5, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Dan Minciu Postat Aprilie 6, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2016 Bună seara, Am făcut măsurătorile ce mi le-ați indicat: rezistorii din G2 sunt de..594ohm măsurat adică 2x 1k2 in paralel....când le-am montat nu am măsurat si m-am luat după culori(deh...vederea...am văzut maro-negru-rosu, de fapt e maro-rosu-rosu), astăzi am măsurat fiecare ansamblu în parte. au între 592 si 594 ohmi fiecare. Tensiunile UG2 sunt 0.95 până la 1.2V. Asta înseamnă aproximativ 1.6mA Ig2 Link spre comentariu
romicap Postat Aprilie 6, 2016 Partajează Postat Aprilie 6, 2016 (editat) ,, Tensiunile UG2 sunt 0.95 până la 1.2V,,..........poate caderea de iensiune pe R din G2...UG2nu poate fi cea specificata de Dvs,,, Editat Aprilie 6, 2016 de romicap Link spre comentariu
Dan Minciu Postat Aprilie 6, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2016 Ăăăăă... da, asta am vrut să zic... Link spre comentariu
Dan Minciu Postat Aprilie 19, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2016 În seara asta am ajuns la o concluzie: Proiectul meu este finalizat.... A durat mult, ar fi durat și mai mult dacă nu ați fi fost dumneavoastră, pasionați de o tehnologie care nu si-a spus încă ultimul cuvânt - tuburile. Cu vorba, cu fapta, m-ați ajutat să-mi reamintesc o pasiune din tinerețe. Astfel trebuie să vă mulțumesc și nu stiu cum s-o fac... Trebuie să amintesc de cei care m-au sfătuit la început, dl.Lăzăroiu (LMO), @viobio, ale căror sfaturi mi-au fost început de drum,apoi @carageae care m-a ajutat la capitolul componente, când pentru mine cuvinte precum "soclu" făceau parte dintr-o lume apusă.... Nu pot să uit de @RockDok, al cărui ajutor m-a împins mai rău pe "calea pierzaniei"...electronice, am văzut atunci prima oară amplif-ul meu funcționând...și încă la ce calitate...(încă mi-i dor de sursa aia în comutație), și care mi-a arătat că există viață după ...MP3 (vezi ape/flac/eac)... Nu pot uita nici de Dvs. dl.Valderama, chiar dacă mulți spun pe aici că sunteți cam dur, mie mi-au fost de folos "împunsăturile"primite....iar sfaturile ieșite dintre "țepi" se prind mai bine decât cele primite "mură-n-gură". Acestea fiind zise, ar fi cazul să purced la următorul proiect... Cu stimă, Dan Minciu P.S. as vrea să atașez niște filmulețe cu "rusoaicele" mele la treabă: https://youtu.be/nkXJSc-dDBg https://youtu.be/2heeIS_xlvA https://youtu.be/aZZuNOXYuf4 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 19, 2016 Partajează Postat Aprilie 19, 2016 Sa-l ascultati mult si bine! Link spre comentariu
bmsorin Postat Aprilie 20, 2016 Partajează Postat Aprilie 20, 2016 Un sfat, daca se poate. O cutie, un capac, ceva pentru toroidal, ar schimba 'look-ul'. In rest, felicitari Link spre comentariu
Dan Minciu Postat Aprilie 20, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2016 Da... asta treneaza un pic, voi discuta cu @cristinelbm pentru o cutie/capac peste toate trafurile, dar trebuie sa-mi fac proiectul cum se cuvine (cote, gauri, etc...) si probabil si peste lampi, ceva cromat... Multumesc pentru sfat, voi tine cont de el...cat de curand voi reusi. Link spre comentariu
Dan Minciu Postat Mai 4, 2016 Autor Partajează Postat Mai 4, 2016 Revin cu o rugaminte: dati-mi un sfat pentru reducerea brumului... Situatia e cam asa: Redresare cu punte 100V/10A, primul condensator de filtraj 380uF(200uF+180uF). Nu am drosel inainte de alimentarea tuburilor finale (nu am nici dupa...) Alimentarea filamentelor se face dintr-o singura infasurare de filament, prin fire independente, torsadate, pentru lampile finale (circuit pe fiecare canal separat) si separat pentru defazor si intrare (6N2P si ECC83). am rezistente de eliminare a brumului intre ramurile filamentului (130ohm inseriate), pe firele de la lampile mici. Mufele de intrare sunt izolate fata de sasiu, masa lor se duce prin ecranajul firelor de semnal la comutator unde sunt legate impreuna toate masele intrarilor si masa firului care merge la condensatorii de intrare. Acest ecranaj se leaga la masa etajului de intrare. Alta legatura la masa pentru semnalul de intrare nu exista. Amplasamentul transformatoarelor este dupa cum se poate observa destul de...inghesuit Brumul nu este deranjant la auditie normala nici in pasajele piano, dar cand te apropii de boxa, se aude. Ma gandeam sa incerc sa refac cablarea la firele de intrare, sa duc firul de masa IN interiorul ecranajului, ca si al treilea fir, sau fire torsadate 2 cate 2, masaL+intrareL/masaR+intrareR totul ecranat si ecranul legat doar la masa etajului de intrare.... Daca aveti vreo idee, sunt dispus sa o aplic. Cu stima, Dan Minciu Link spre comentariu
Untold Postat Mai 4, 2016 Partajează Postat Mai 4, 2016 (editat) 1. Incercati sa intercalati cate o rezistenta de 47-100 ohmi intre masa mufelor de intrare si masa de semnal - se obtine asa numita "masa flotanta" (eu asa am facut la un preamp pentru doza magnetica si brumul a disparut); 2 Daca ramaneti la alimentarea filamentelor in c.a, incercati sa torsadati cat mai tare cu putinta firele si sa le lipiti de sasiul metalic - cu un hotglue gun, de exemplu; 3. In locul rezistentelor de 130 ohmi incercati sa puneti un potentiometru bobinat de 470-500 ohmi, capetele la filamente, cursorul la masa. Sper ca, putina mea experienta sa va ajute. Era si mai bine daca faceati o schita cu toate traseele de masa. Editat Mai 4, 2016 de Untold Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum